xml - "wp" php-ba

Hali!

Egy xml adatbázist szeretnék beolvasni php-val wp-n belül. Önmagában működik a dolog, de mikor a wordpress egyik oldalába rakom be, akkor ezeket a hiba üzeneteket dobja ki:

Quote:

Warning: DOMDocument::load() [domdocument.load]: I/O warning : failed to load external entity...

Warning: DOMDocument::load(elso.xml) [domdocument.load]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in...

Warning: DOMDocument::load() [domdocument.load]: I/O warning : failed to load external entity...

Ezzel a résszel van a baja:

<?php

$xml = new DOMDocument;

$xml->load('elso.xml');

?>

Olyan mintha a wp nem tudná kezelni az xml-t ilyen formában. De önmagában a tárhelyen, vagy akár easyphp-t használva működik a php-m és beolvassa az xml-t...

Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.:

Bob

<?php

$xml = new DOMDocument;

$xml->load('elso.xml');

?>

Olyan mintha a wp nem tudná kezelni az xml-t ilyen formában. De önmagában a tárhelyen, vagy akár easyphp-t használva működik a php-m és beolvassa az xml-t...

Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.:

Bob

Elérés stimmel e? Jogosultság? (olvasásra?)

Elvileg azokkal minden rendben, ha gondolod beilleszthetnéd egyszerűen egy wp-s oldalba a kódot és láthatod mi történik.

Majd az oldal megtekintésekor láthatod mi a válasza rá. smile.gif

És azért gondolom, hogy a kóddal nincs semmi gond, mivel alaphelyzetben wp nélkül önmagában a php megy.

De wp-vel, meg nem megy…

Nem tudom mi lehet…

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Üdv.:

Bob

De most ez gondolom egy oldal sablon nem? Abban az esetben, ha ezen a szerveren, nem wp-ben próbálkozol, akkor mi a helyzet? Szűkítsük a kört.

Igen, tehát smile.gif:

• Van egy oldalam amin a wp-t használom természetesen egy sablonnal, ugyan úgy mint más.

• Nem rég csináltam egy php-t ami xml-ből hívja elő az adatokat. Önmagában ha feltöltöm a wp mellé a tárhelyre mondjuk így, “/xml/index.php” és “/xml/elso.xml” és beírom, hogy “www.akármi.hu/xml/” akkor működik teljesen jól!

De én ezt arra írtam, hogy a wp egyik oldalán jelenítsem majd meg és hogy ott lehessen használni.

• Beillesztem az általam írt php-t egy wp-s oldalba, akkor már hibát ír ki. Mert valamiért az xml-es behívó rész nem tetszik neki. Mintha azt nem ismerné fel vagy nem tudom.

• Utána gondoltam, hogy az a baja, hogy még is csak wp és lehet statikus ha létre hozok egy másik oldal sablont és majd oda közvetlenül rakom be a kódot akkor majd megy. De nem megy. Ugyan azt írja ki mikor a wp behívja.

Ezért írtam azt, hogy ha ezt a kis kód részt, beillesztenéd mondjuk a saját wp-s oldaladba. Mondjuk efrud .hu/proba oldal html részébe beilleszted és mented, majd rákattintasz az oldal megtekintése gombra, akkor láthatod, hogy valami nem tetszik neki. smile.gif

Független attól, hogy van-e “elso.xml” feltöltve.

<?php

$xml = new DOMDocument;

$xml->load(‘elso.xml’);

?>

<?php

$xml = new DOMDocument;

$xml->load(‘elso.xml’);

?>