XAMPP

Sziasztok!Nagy segítség kéne!Eddig jól működött az XAMPP szerverem. Az XAMPP usb változatát használtam egy pendrive-n. Viszont valamiért eldöntöttem, hogy a gépre is feltelepítem. Na ezt nem szabadott volna, mert most nem működik egyik se. Azóta már a friss telepítést letöröltem, de vagy valami maradvány bent maradt, vagy pedig valami elállítódott.Lényeg, hogy a MySql nem indul el:

Error: MySql service not started [-1].


Tud valaki segíteni, hogy hol keressem a hibát?

Köszi:


z

Megnézted már a Win7 services listában? A start->keresőbe írd be, hogy services.mscIlyenkor előjön egy ablak, ott van felsorolva, mik futnak. mysql -t keresd meg, nézd meg milyen állapotban van, próbáld meg ott kézzel elindítani, tehát az állapot, elindítva (started) legyen.Nem tudom, hogy ez segít-e neked, de a mysql -re nyomsz egy jobb klikk-et, majd a menüből a tulajdonságokat választva lehet nézni, hol is indul el a szolgáltatás:Például nálam így néz ki:c:xamppmysqlbinmysqld.exe --defaults-file=c:xamppmysqlbinmy.ini mysqlNézd meg, jó e nála az útvonal. (ahová te tetted a xampp -odat a gépre)

Üdv,Javaslom távolítsd el a telepített xampp-ot a gépedről revo uninstaller-el és utána takarítsd ki a regisztrációs adatbázisod ccleaner programmal. Ezek után nézd meg a tűzfal szabályokat és ha tartalmazza a mysql, php és apache bejegyzéseket akkor azokat is távolítsd el és csak ezek után telepítsd újra.

Sziasztok!Köszi mindkettőtöknek a választ. Megoldódott. Ha sokadjára is.

Megnéztem az útvonalat is ahogy András mondtad, de azt hiszem talán végül is a tűzfalon belüli variációk törlése segített. Mindenesetre a “CCleaner” segítségével tisztítottam a töredékeket (volt ott egy mysql darab is). Majd a tűzfalbol minden variációt töröltem.

Most már működik a régi usb-s változatom.

Köszönöm mégegyszer :slight_smile:

Amiben segítség kellene, hogy hogyan tudom megoldani, hogy egyszerre több helyen is fejlesszem az ötletemet. Maradva egyszer a pendrivnél, meg telepítve a gépre is. Van erre egyáltalán működő megoldás?

Sajnos nemrég volt ugyanis egy visszafordíthatatlan pendriv hiba, ami miatt újra kellet kezdenem mindent. Ezért is kísérleteztem a fenti megoldással, de ez ahogy látjátok, nem jött be.

Pedig muszáj lenne, mert lassan működőképes lesz a fejlesztésem, és addigra ki kéne küszöbölnöm az ilyen hardveres gikszereket. Nem beszélve hogy ahogy hízik az xampp&wp egyre lassul a pendrive, ami sokszor már most is zavaro (pedig még szinte csak a váza van kész a honlapoknak).

Ötlet, tippek?

Szép napot:

z

Zenoe:

A több helyen fejlesztéshez valamiféle verziókezelő-t érdemes használatba venni.

git / svn csak hogy az általam legsűrűbben használt ingyenes megoldásokat emlegessem.