WPML nyelvválasztó a fejlécben - át kéne helyezni

Sziasztok,WPML-t használok itt: http://carlagalli.solteszszilvi.hu - felküzdöttem a jobb felső sarokba úgy egy napnyi guglizással, de még mindig nem jó helyen van, mert a logós rész (bocs, nem tudom, mi a hivatalos neve) fölé rakja. Nekem egy vonalba kéne a logóval, és simán elférne tőle, de valamit tuti nem jól csináltam.

Milyen adatokat kéne megadnom, hogy tudjatok segíteni? Twenty eleven sablon egyébként.

Szia, nem lehet elérni az oldalt. Valószínű valami css probléma lesz, de ahhoz látni kellene.

Szia, nekem bejön, most néztem, direkt erről a linkről… Nem tudom, mi lehet a gond.

Na, pont írta másvalaki is, hogy nem jön be, pedig ő tegnap még nézte, ez x-akta… nálam teljesen jó.

#flags_language_selector{position: relative;top: 0px;float: left;left:50%;z-index:1000;}A left értékét állíthatod nagyobbra is, próbának (60%, 70%). Legjobb lesz, ha a style.css fájlod legvégére másolod be.Egyébként lehetne máshogy is, de első lépésnek így a legegyszerűbb és a legkevesebb módosítást igényli.

#flags_language_selector{

position: relative;

top: 0px;

float: left;

left:50%;

z-index:1000;

}

A left értékét állíthatod nagyobbra is, próbának (60%, 70%). Legjobb lesz, ha a style.css fájlod legvégére másolod be.

Egyébként lehetne máshogy is, de első lépésnek így a legegyszerűbb és a legkevesebb módosítást igényli.

Köszönöm, közben átraktam ide az oldalt átmenetileg: http://carlagalli.comlu.com/ - itt nem tűnik el folyton.Próbáltam a kódot, András, de nekem egy float right-tal is tök jól berakja oda, ahol kell - mármint ami a függőleges illesztést illeti. A bajom az, hogy nem tudom a logó képpel egy vonalba tenni, hanem vagy alá, vagy fölé teszi be, és így lesz némi többlet hely a logó és a header kép között, ami nagyon nem kell oda. Meg persze ráül a feliratkozó formra.

Amúgy az, hogy hol van, nekem eddig csak attól függött, hogy a header.php-ban hova illesztem be a kódját. Ha a site-title elé teszem, akkor felmegy az oldal tetejére, ki egész jobbra, ha alá teszem, akkor ez van, mint most (logó sávja alatt). Ha a kettő közé teszem, szétesik az oldal :).Ha bárkinek bármi ötlete van, nagyon örülnék, mert itt a női szakasz feladta…

Üdv.A kérdésem az, hogy megtudtad oldani a problémát?

Megoldottuk, de nem én csináltam, hanem a kollegina, és bár kérdeztem tőle, mi volt a megfejtés, sajnos fogalma nincs, hogy hogy sikerült, annyit tákolgatta a dolgot.

Itt van most: http://carlagalli.hu/uj

SziasztokA wpml-lel meg lehet azt oldani ,hogy teljesen le legyen fordítva az oldal,tehát nem csak a menük,és a tartalom hanem olyanok is hogy pl: szerző,keresési eredmények

sajnálom nincs találat,kérem próbálja ujra stb. Amiket legtöbbször a blog bejegyzések és a kereséseknél ir ki. Mert ezeket már leforditottam magyarra ,és attol tartok ,hogy a wpml után is ezek az infok magyarul fognak megjelenni hiába nyelvet váltok. köszi

Halló nem válaszol senki???

Nem mellesleg; elhelyezted a /wp-content/languages könyvtárban, meg a használt sablonnak megfelelő könyvtárban a használni kívánt nyelvek .mo fájljait?

Sziasztok1,A wordpressem magyar tehát ha jól gondolom a wp languages mappájába nem kell semmit tennem,ha jól tudom.

2,A sablon languages mappájába természetesen betettem a lefordított mo filet.

3. Kerestem a googliban de csak a wpsuli oldalán találtam valamit és ott nem volt erre irányuló infó, más oldalakat találtam de bocs hogy nem vagyok perfekt angol,és ezért arra gonoltam hogy itt ez a forum hát kérdezek .

4. Szerintem azért vannak a forumok ,hogy az adott témában az azzal foglalkozó emberektől kérjünk és kapjunk releváns válaszokat. Vagy akkor ki kell írni ,hogy ez egy olyan fórum ahol ne kérdezz addig mig rá nem kerestél a googliban és nem küldtél róla 3-4 printscreenes képet hogy nem találtál semmit.Még nem vettem meg a wpml-t csak szerettem volna infókat ,hogy ne vegyem meg feleslegesen.Köszi az eddigi válaszokat és köszi ha valaki tényleg a kérdésemre válaszol ,és nem kioktat hogy létezik a világon kereső. Azoknak írom hogy én is értesültem róla hogy vannak keresők.

Üdv

Kedves Pisti!Nem csak a sablonak, hanem a honlapnak kell tudnia más nyelven megszólalnia, ha ez a szándékod. Akkor pedig kell a másik nyelv .mo fájlja a wp-languages könyvtárba is.ad 4.) Valami oltári nagy tévedésben vagy: azért vannak a fórumok, hogy az adott témában az azzal foglalkozó emberektől kérjünk és kapjunk releváns válaszokat. Eddig stimmel a dolog. :wink:Ugyanakkor, vannak a fizetős, meg a nem fizetős fórumok, támogatások. Az előbbinek kutya kötelessége megadni a választ, hiszen úgy veszel valamit, hogy jár hozzá a “vevőszolgálat”. Az utóbbiaknak egyáltalán nem kutyakötelesség, hanem szívesség, tanítás, segítségnyújtás önkéntesen, a saját szabadidejéből, pénzéből, kedvteléséből.

Ez egy Közösség, ahova egymástól tanulni járunk. Bízvást számíthatsz arra, hogy kapsz segítséget, ha te is tevőlegesen teszel az ügyedért valamit. Itt, történetesen, azt várjuk el, hogy a lehetőségekhez képest előkészüljön valaki arra, amit szeretne tudni. Ha megakad a kerék, akkor segítünk áttolni, de nem úgy, hogy a bakról ostorozod a szekeret tolókat.Pl. azt eddig nem írtad, hogy nincs meg a wpml, csak érdekel. Azt én viszont megírtam, hogy kellenének az idegen nyelvi fájlok.Lazarevics nem igazán a keresők használatára hívta fel a figyelmet, hanem arra, hogy nem illedelmes dolog sürgetni a válaszokat, különösen nem, hogy alig 3 órája tetted fel a kérdést, és bizony vannak akik dolgoznak, tanulnak (ők vagy eminensek, vagy pótvizsgára készülnek), szabadságon vannak, stb.

Szia!

A wpml plugin egy fizetős (nem is olcsó) bővítmény. Amennyiben felmész az oldalukra még csekély angol nyelv tudással is ki lehet találni mire is jó.

Spec… amit te kérdeztél azt számtalan sablonnál tudja alapból, de van amihez te neked kell megcsinálni a fordítást.

Az alapból támogatott bővítmények és sablonok listáját megtalálod az oldalukon.

De ugyanezt az eredményt el tudod érni a qTranslate bővítménnyel ami ugye ingyenes.

Köszi a válaszokat!

Egyébként 07.20. kérdeztem először de ez már nem fontos. A lényeg hogy ezzel kapcsolatban kérdeznék: " Nem csak a sablonak, hanem a honlapnak kell tudnia más nyelven megszólalnia, ha ez a szándékod. Akkor pedig kell a másik nyelv .mo fájlja a wp-languages könyvtárba is."

Most akkor mit tegyek a wp-languages mappába a sablon eredeti angol nyelvű mo fájl-ját vagy az angol nyelvű wordpresst töltsem le és abbol az mo fájlt vegyem ki és rakjam be a magyar wordpressbe ?

Ja és a qtranslatem már volt sz…r.

Semmit nem kell tenni mert ha hivatalosan megveszed a támogatott és bekapcsolt nyelveket autómatikusan letölti. Csak azzal kell bajlódni amit nem támogat, de a népszerű nyelveket mind támogatja. Ha tört verzió és ugy szerzed nem fog engedni csatlakozni és nem tölti le. Tehát mindent ugy kell belepakolgatni. Az meg rengeteg munka.

Köszi szépen Joki ez egy tökéletes válasz volt.

Még egyszer köszi szépen:Pisti

Sziasztok

Azt még megtudjátok mondani hogy mi a lényeges különbség a 29 és a 79 $ -os verzio között? Mert az egyik a multilingual blog a másik a multilingual cms,és én egy angol magyar kétnyelvű honlapot akarok csinálni és azt akarom ,hogy ha a látogató átvált angolra akkor semmi de semmi ne maradjon az oldalon magyarul.

Semmilyen sablon info mint azt már a korábbi bejegyzésemben is írtam. Tehát ez meg valósítható az olcsóbb verzióval is vagy csak a drágábbal? És kinek éri meg a drágább és kinek az olcsóbb ? Köszi a választ.

Pisti

Üdv.A leglényegesebb különbség az ár smile.gifViccet félretéve, a multilingual blog csak az alapokat támogatja. Míg a multilingual cms támogatja a sablonokat, bővítményeket, regisztrációkor a kiküldött emailek nyelvét stb.Az olcsóbb verzióval nem tudsz mindent megvalósítani.Az meg hogy kinek éri meg relatív kérdés, ezt döntse el ki ki maga.