Egy egyszerű bloghálózatot szeretnék létrehozni
Nem más-más felhasználónak, bár akár úgy is, de a lényeg, hogy egy főoldal mellett más-más kinézetű és funkciójú komplett oldalakat, blogokat szeretnék,
mint :
- “Kovács család” - Főoldal (főblog, de inkább mondanám úgy, hogy magazin stilusú portál)
- Fotók (fotóblog)
- Videók (videóblog)
- Anya (személyes blog)
- Apa (személyes blog)
- Öcsi (személyes blog)
- Hugi (személyes blog)
stb…
És mind más-más stilusban, kinézetben, themevel.
Erre jó a WP 3.0.
De ma már a 3.1-et is telepíthettem
Nem subdomainnel, hanem csak egyszerű aloldalas rendszerben.
Ãgy is gondoltam ki még anno WP2.8 körül.
Sikerűl is gyönyörűen feltelepítenem, és a hálózatot is simán kialakítottam a leírások szerint, csak aloldalasan.
Azaz nem csináltam subdomaint például.
Sajnos azonban nem jön össze
Valamit biztosan rosszul csinálok.
Létre tudok hozni új felhasználót és blogot is, még regisztrációval is, és ez így eddig rendben is van,
de a valóságban nem sok minden történik.
Ha a létrehozott oldalakra, azaz blogokra lépek, ott nem a várt sablonkinézet fogad például,
csak egy stilus nélküli, fehér oldal,
de egyébként a szokásos frissen telepített wp-s kezdőoldal.
És az új blogok vezérlőpultjai helyén is úgyszintén.
A motor maga egyébként nem csinált egyetlen könyvtárt és filet sem a blogok létrehozásakor “magától”.
Nem értem :huh:
Manuálisan kell új könyvtárakat és az új könyvtárakba új wp-ket és themeket telepítenem?
Biztosan nem :mellow:
Sajnos tényleg nem értem, és mostanra már kissé belezavarodtam, pedig olyan egyszerűnek tűnt.
Már legalább 10-szer telepítettem újra, hogy minden hibát kizárjak, és telepítés maga már tényleg még 5perc sincs
de itt elakadtam
Azt gondoltam, hogy - főleg csak almappás megoldással - és a leírásokat pontosan betartva
automatikusan alakítja ki a rendszer a hálózatot egyetlen wp-motoron belül, és ehhez mindene meg is van,
pl. nem kell egyéb bővítményeket feltelepítenem.
Vagy kell?
Hol és hogyan és mit kell beállítanom, hogy a külön-külön blogok a saját sablonjaikkal rendesen működjenek és minden blognak a vezérlőpultja is természetesen?
Kérlek, segítsetek kicsit!
Köszönöm.
NETi :huh: