WP YouTube Browser

Sziasztok!Egyik honlapomhoz kellett egy YouTube-os csatorna böngésző. Nem volt ilyen, így hát megcsináltam magam, majd az ingyenes változatát is elkészítettem: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-youtube-browser/Ez a plugin listázhatóvá teszi a youtube videókat a saját oldalunkon és a lejátszásuk is saját oldalon történik.Lehetőség van vele az egész youtube-on keresgélni, de értelme akkor van igazán ha szűröket állítunk rá admin felületen. Pl. egy filmekről szóló oldal esetében beállíthatjuk, hogy az alapértelmezett kulcsszó a “movie” vagy a “trailer+2012” legyen. Így a felhasználó bármire is keres rá a mi youtube-os böngészőnkben, minden keresés az előbb meghatározott kulcsszavakkal lesz kapcsolatos. De nem csak kulcsszavakra lehet szűrőt állítani, hanem youtube-os kategóriákra, lejátszási listákra, egy adott user kedvenceire vagy feltöltött videóira.Köszönjük!

Hamarosan ki is fogom próbálni, pont egy ilyesmit kerestem. :slight_smile:

Kipróbáltam, de az alábbi hibát adja amikor megpróbáltam beszúrni egy oldalba:Code:

Warning: simplexml_load_file(http://gdata.youtube.com/feeds/api/users//uploads/?max-results=10&start-index=1) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 400 Bad Request in /home/domains/zzzzzzzz.com/public_html/mg/wp-content/plugins/wp-youtube-browser/classes/youtubegallerydownload.php on line 27Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://gdata.youtube.com/feeds/api/users//uploads/?max-results=10&start-index=1" in /home/domains/zzzzzz.com/public_html/mg/wp-content/plugins/wp-youtube-browser/classes/youtubegallerydownload.php on line 27Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/domains/zzzzzz.com/public_html/mg/wp-content/plugins/wp-youtube-browser/classes/youtubegallerydownload.php on line 94Sorry, not found more videos.

Az url-ből látszik, hogy rosszul állítottad be a szűrőt: http://gdata.youtube.com/feeds/api/users//uploads/?max-results=10&start-index=1

Egy adott felhasználó videóira próbál rákeresni, de hiányzik a felhasználó neve. Tehát ebben az esetben csak akkor működne, ha a username-hez egy olyan youtube-os felhasználó nevét írod be, akinek vannak feltöltött videói. Vagy a videólista típusnál a username-ről keyword-re váltasz.

Elnéztem a beállításokat, köszönöm. :slight_smile:Most már listázza a videóim, de nincsen thumb kép a videók mellett. Ez mitől lehet?Például egyik kép meghívása innen van: “http://zzzzzzz.com/mg/wp-content/plugins/wp-youtube-browser/resizer/timthumb.php?src=http://i.ytimg.com/vi/aVqHLXp9se4/0.jpg&h=110&w=200&zc=1Ahogy néztem, ha csak ez van: http://i.ytimg.com/vi/aVqHLXp9se4/0.jpg , akkor ott a kép.

Ezt hol tudnám korrigálni? :slight_smile:

Akkor jogosultsági problémák lehetnek a szerveren. Pl. a hostgator (azt hiszem) eleve tiltja a módosított timthumb.php scriptet. A scriptben annyit módosítottam, hogy az engedélyezett címekhez hozzáadtam az i.ytimg.com-ot, ami a youtube képtároló domainje. Majd teszek föl egy frissítést, h egy kattintással admin felületen lehessen váltani a timthumb átméretező és a hagyományos átméretező között. Addig is a plugin mappa /interface.php fájljának 39. sorában kell módosítani a kép url-jét, hogy működjön.erről:Code:

<img width="200" height="110" src="?src=image ?>&h=110&w=200&zc=1" alt="title ?>" title="title ?>"/>
erre:


Code:

<img width="200" height="110" src="image ?>" alt="title ?>" title="title ?>"/>

Köszönöm!(Kicsit mókás, mert nem jelent meg a téma, hogy új hozzászólást tartalmazna és így most nekiálltam picit bogarászni a pluginban és ugyan ezt a részt, pontosan így módosítottam. Azért jöttem vissza a témába, hogy megírjam, h miként sikerült orvosolnom. :smiley: Annyit változtattam még, hogy a 200 szélességet levettem 170px-re, hogy ne torzítson annyira a thumb képen.)2 ötletet ajánlanék:
  • Amikor feljön a videó, picit sötétedjen el a háttér, akár állíthatóan mint a lightbox-nál, az elősegítené a videó kiemelését. (+Ha a videó mellé kattintunk akkor zárja is be, mert a lightbox-nál ezt szerintem sokan megszokták.)
  • A videó ablak bezáró X-et valahogy kiemelném, nekem teljesen eltűnt a weboldalamon. (Ha a besötétedik a háttér, akkor pont jó lesz a világos x. Én sötét háttérszínt adtam neki.)    Amúgy gratulálok, szuper! :slight_smile:    Még egy kérdés:

    Widget megoldás lesz hozzá? Szeretném az oldalhoz hasonlóan kilistázni 5-6 videót, a videó thumb képével és címével. Ezt egy jqery tabs-os megoldás egyik részébe szeretném beilleszteni. Miként tudnám ott ezeket meghívni? (Igazából nem is widget kéne, mert egy plusz widgethelyet fölösleges lenne betennem, csak milyen kóddal tudnám így meghívni?)

A short-code-okkal lehet meghívni, csak az interface.php HTML-jét kell úgy ki alakítani, hogy az aktuális sablon widgetjébe passzoljon.Ha PHP-én belül akarod szerkeszteni, akkor pedig a youTubeGalleryInterface osztályt kell példányosítani, így:Code:

//példányosítás

$objektum = new youTubeGalleryInterface();

//videó lista kiiratása

$objektum ->getVideos();

Köszönöm, php-éül kevésbé értek, inkább megjelenéshez konyítok. :slight_smile: Mindegy, a tabs-os részből átirányítom a látogatókat a teljes listához.

Eltűnt a bővítményed. Fel fogod tenni a közeljövőben valamikor? Nekem is egy ilyen bővítményre lenne szükségem, ami a yt-os videókat kezeli.

Szia, időhiány miatt egy ideig nem lesz belőle frissítés, így mostanában nem fog visszakerülni. De ha küldesz egy emailt elküldöm neked.