WP weboldal sporteseményekhez

Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem, hogy wordpress alapon szeretnék egy olyan weboldalt ahol sporteseményekre lehetne regisztrálni, nevezési díjat befizetni. Ti merre indulnátok el? Jó lenne ha bankkártyás fizetés is lehetséges lenne, de ez már egy másik történet. Nagyon csapni való ötlet hogy woocommerce-t használva virtuális termékként vinném fel ezeket az eseményeket? Vagy valakinek jobb ötlet?

Köszönöm a segítséget ötleteket.

Zoli

Szerintem, magánvéleményem szerint, nem rossz ötlet a woocommerce megoldás: Sportesemény nevezési jegy árusítás. És a woocommerce-hez van bankkártyás fizetési megoldás, még magyar is (ha az utóbbira jól emlékszem).

Sok sikert!

Köszönöm a megerősítést hogy annyira nem is elvetendő ötlet woocommerce-t használni

A woo-hoz elég jó kártyás vásárlást lehetővé tevő bővítmények vannak, költségekbe úgy kell számolni, hogy 30-50 E Ft. Olvasgass a témában (pl Barion, vagy wp ben is lehet bővítményt találni demo felhasználásra.)

A kártyás fizetéses dologgal tisztában vagyok, de köszönöm a segítséget, ötletet…itt inkább arra lettem volna kiváncsi h egy fizetős eseményre való dolgot esetleg ki hogy oldana meg…mert nekem csak a woo van a fejemben h termékként lehessen nevezni

Még van egy fontos kérdés. Pontosabban kettő. Kellenek -e hozzá engedélyek és bizonylatot kell kiállítani az ügyletről

Bár, a kérdésed nem teljesen a wp tárgykörbe tartozik, inkább könyvelői, adótanácsadói, esetleg egy kicsit ügyvédi, de azért mondom: nem egy, nem kettő, hanem több kérdésre is választ kaphatsz ezen az oldalon, olyanokra is, ami - talán - meg sem fordult a fejedben: http://mintawebaruhaz.nfh.hu/hu/

A Nemzeti Hírközlési Hatóság egy egészen remek céloldalt, Minta webáruházat, hozott létre (azt leszámítva, hogy a honlap Joomla! alapon készült - a webáruházak működtetésének szabályaival, működtetésével kapcsolatban.

Aki webshopot, webáruházat üzemeltet, tervez üzemeltetni, annak kötelező olvasmány!

kerdez wrote:
Még van egy fontos kérdés. Pontosabban kettő. Kellenek -e hozzá engedélyek és bizonylatot kell kiállítani az ügyletről
Az engedélyek alatt mit értesz? Még nem eldöntött h regisztrációval egybekötve lehessen nevezni vagy sem...

A bizonylat kérdése sem tisztázott még...

Nem a regisztráció kell, vagy nem kell itt a fontos kérdés, mert az technikai, üzemeltetői elképzelés.

Ahol bármilyen díjat fizettetsz be a felhasználóval (legyen ő regisztrált, vagy nem regisztrált) ott 99%, hogy valamilyen hatósági engedélyre is szükség van. Meg, az is majdnem biztos, valamiféle adatvédelmi regisztrációs számra is. ;(

Adatvédelmi regisztrációs szám nemcsak a hírlevél használatához szükséges?

Az Avtv. 30. §-ának a) pontja szerint nem kell bejelenteni az adatvédelmi nyilvántartásba azt az adatkezelést, amely az adatkezelővel ügyfélkapcsolatban álló személyek adatait tartalmazza. Ügyfélkapcsolat címén azt az adatkezelést nem kell az adatvédelmi nyilvántartásba bejelenteni, amelyek esetében

• az adatokat közvetlenül az érintettektől veszik fel,

• az adatkezelés célja az érintett számára ismert,

• a kezelendő adatok fajtája, az adatkezelés időtartama (adattörlés) előre meghatározott,

• az adatokat csak az előre meghatározott céllal összefüggésben használják fel,

• az adatok nem kerülnek ki az adatkezelő kezeléséből,

• az érintetteket minderről megfelelően tájékoztatják.

Maradjunk annyiban, hogy ez nem wp kérdés, hanem adatkezelés. A Fórum wp-vel foglalkozik.

Nem mellesleg: a PayPal fizetés során az adatkezelő kezeléséből kikerülnek az adatok.

Győzőnek teljesen igaza van, én még arra is gondoltam, hogy a verseny kiírójának az engedélyi is szükséges, de ezen kívül sok kérdés a nyitott. Én már lassan egy éve csinálom a saját webshopom előkészítését ráérő szabadidőmben, még mindig van olyan kérdéskör amivel nem volt időm foglalkozni. Nem a webshop beindítása az idő, hanem az, hogy jogilag is rendben legyen. Azt meg a fizetős webshopok se tudják feltétlenül jól megcsinálni. Pl távollévők köztii elállás

Hello

A beaver builder bővítményben a Basic modules -ban kellene lenni egy olyannak, hogy Heading, de nekem nincs.

Hol kell beállítanom, hogy legyen, és hogyan?

Ui: A beállítások, beaver builder alatt mind ki van pipálva, és ott sincs. A lite verzióban bene van, csak nekem nincs ott valamiért :frowning:

Amíg nem érkezik valaki, aki használja, és tud neked segíteni, addig csak megjegyzem halkan, hogy ez egy fizetős bővítmény, és jár hozzá támogatás.

Biztos, ami nem bizonytalan: kérdezz rá a szerzőre is. :wink:

Farkas Győző wrote:
Amíg nem érkezik valaki, aki használja, és tud neked segíteni, addig csak megjegyzem halkan, hogy ez egy fizetős bővítmény, és jár hozzá támogatás.
Biztos, ami nem bizonytalan: kérdezz rá a szerzőre is. ;)
Szeritnem a témával lesz valami, mert feldobtam egy másik wordpress-t ahol más témát használtam, és ott meg van minden a beaver builder-ben-

Tuti, hogy a téma, mert váltottam témát, és ott benne van.

Mit kell tennem, hogy a témámban /spacious/ is benne legyen, mert az a téma tetszik nekem?

Ez a plugin csak az extra dolgokkal fizetős, amikre nekem egyenlőre nincs szükségem.

Hello

Azt szeretném, hogy egy fix háttérkép legyen az oldalon, és töltse ki teljesen, de ha változtatom az ablak méretét mindig van itt, vagy ott hézag. Hogy csináljam, hogy minden kijelzőn teljesen ki legyen töltve a háttér? /az nem gond, ha lemarad a képből, csak az a lényeg, hogy ne legyen hézag sehol. /mint pl ezen az oldalon a búza/

Ez a css kód kell neked:

<br />
background-size: cover;<br />

Ezt hová kell?

Én mindent a webes felületről csinálok, gondolom ftp -n át kell vmelyik fileba.

amúgy szerintem nem háttér kell nekem hanem header image, mert azt szeretném, hogy csak az látszódjon a főoldalnál, és legörgetve legyen ott a többi. mint itt

Csalással megoldottam :smiley: 1920x1080-as képméret