WP telepítési helye

A beállításoknál van egy olyan lehetőség, hogy a blog telepítési helye, és elérési helye.

Én a blogot a www.akarmi.hu/1 könyvtárba telepítettem, de a www.akarmi.hu alatt szeretném elérni, ezért beírtam az elérési helyhez az utóbbit.

Sajnos a gyakorlatban nem működik. Valamit rosszul csinálok? 2.0.7-es magyar WP-t telepítettem.

szia. ennyire azért sajna nem egyszerű.

1. megcsinálod azt ahová telepíteni akarod (ez nálad már megvan, ha minden igaz), de előtte a rootba kell telepíteni.

2. megcsinálod a beállítást (telepítési url, blog url). elmented.

3. átmozgatod a wordpress fileokat a megadott telepítési könyvtárba

4. az index.php és .htaccess fileokat bemásolod a root-ba.

5. az index.php-t megnyitod és végrehajtod az alábbiakat:

ezt a sort: require(’./wp-blog-header.php’);

átírod erre: require(’./1/wp-blog-header.php’);

egyébként -szerintem- célszerűbb az 1 helyett mondjuk wordpress nevet adni, de persze ez igazából mindegy, csak -nekem- tetszetősebb.

6. az új helyről jelentkezz be. tehát a http://www.akarmi.hu/1/wp-admin/ a te példád esetében.

ha van beállítva permalink, akkor azt frissítd.

ennyi.

itt megtalálod angolul: http://codex.wordpress.org/Giving_WordPress_Its_Own_Directory

Köszi a segítséget, kipróbálom így!

Szia Panni!

Az nem elég, ha a www.akarmi.hu alá odamásolsz egy index.php nevű fájlt a következő tartalommal:

és így a böngészőbe írhatod a www.akarmi.hu-t, rögtön átdob a blogod alkönyvtárába?

És akkor nem kell mozgatnod, átírnod semmi…

Én is átirányításon gondolkodtam, csak a C-panelben.

Ez sajnos valamiért hibát jelez:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xxx/public_html/yyyy/index.php:1) in /home/xxx/public_html/yyyy/index.php on line 1

De köszi a tippet, majd utánanézek mi lehet a gond, még nem vagyok egy nagy php mester :))

Sziasztok!

extrás tárhelyre szeretném telepíteni a WP-t…, (és most jelzem, hogy teljesen kezdô vagyok úgyhogy a gyengébb idegzetûek ne olvassák tovább! :)) Szval az FTP fájlkezelôben két könyvtár fogad.

phpmyadmin

wwwroot

hová kell feltöltenem?

Az ötperces telepítést 2.napja csinálom… nem jár ezért valami díj? :))

wwwrootba másold, és akkor még 5 perc sem lesz smile.gif

mûködik!

Biggeorge!

nagynszépenköszönömszépen:)