Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy már egy meglévő xy.wordpress.com-os blog átköltöztethető-e egy másik domain alá?
Igen, méghozzául viszonylag egyszerűen.
Először átírod a beállításokat, hogy az új címen keresse az oldalt, ezután nyílván nem nyitod meg többet a jelenlegi helyéről. Ezután exportálod az adatbázist, majd importálod az új helyre. Ãtírod az a wp-config.php-ben, hogy az adatbázist az új helyen keresse, majd ezután átmásolod a fájlokat is az új helyre.
Ha mindez megvan, akkor elvileg be kell, hogy tudjál jelentkezni az új oldalra (még mindig nem magát a blogot nyitod meg, csak az admin panelt) és miután ellenőrzöd, hogy jók a beállítások, újragenerálod a permalinkeket. Ha mindent jól csináltál, akkor elvileg működnie kell majd az új helyen az oldalnak.
Ha kihagytam valamit, akkor az itt levők gondolom kiegészítik, illetve a Codex-ben is keresgélhetsz leírást, ha nem gond az angol. A legjobb amúgy, ha mindenről csinálsz egy biztonsági mentést, mielőtt bárminek is nekikezdesz, hogy a kiindulási állapotba bármikor vissza tudj térni.
exportálod az adatbázist, majd importálod az új helyre.
Az xy.wp.com-on .xml-be lehet exportálni, ha meg másik domain alatt van, ott nincs wp-s import.
xy.wordpress.com-os import:
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Itt meg, ha egy másik domain alatt van:
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
A wp.com-ról szerintem korántsem ilyen egyszerű az átállás. Ugyanis nem tudsz átállítani olyasmit, hogy “új helyen” keresse az oldalad: még ha előfizetésed is van, akkor sem vállalják a domain redirekt-et… Azt lehet, hogy ha van egy domain neved, azt a wp.com-os blogodra irányítsd - vagyis valójában wp.com-os blogod van, de a cím saját.
Most jöttem rá, hogy hülyeséget írtam… nem vettem észre, hogy a worpress.com-ról van szó, hanem azt hittem, hogy egyszerűen egy “általános webszerverről” kell egy másikra költözni.
Ezer bocsánat…
Sajnos én is úgy látom, hogy reménytelen a dolog 
2.1 upgrade után megnéztem az importot, és lőőn csoda, ott van a wp-s import 
Cseszik működni az import, egy órája szívok vele 
SFblogs.net-ről (WP MU) kellene egy blogot elköltöztetni egy különálló WP-re, és egész egyszerűen nem csinál semmit az import - töltődik, töltődik, aztán sanyi…
Jöhet az adatbázisokkal való szívás.