Szervusztok!
Localhostomon létrehoztam egy WP oldal. “Blogoltam” demoképekkel, demoadatokkal, készítettem egy sablont hozzá.
Szeretném feltölteni a tárhelyemre, hogy a wordpress.reklamszolgaltatasok.hu aldomain alatt megjelenjen.
Wordpress mappát létrehoztam a megfelelő helyen, a localhostomról a mappa tartalmát 1:1-ben felmásoltam.
Adatbázist kimentettem és a tárhelyemre a meglévő adatbázisba wp_előtaggal felmásoltam.
A wp.-config beállításait már 20-szor ellenőriztem. Jó az adatbázis neve, a felhasználó neve, a jelszó is, az előtag is -de lehet hogy mást is át kell írnom.
A kiszolgáló neve localhost - azt mondta a szolgáltató, hogy azon ne változtassak.
A wp-options táblában a _site_url-t átírtam a fentebb említettre, és ugyanezt tettem a wp-postmeta táblában a _menu_item_url-nél is.
Namost a gondom az, hogy ezek után a böngészőkben totál fehér oldal jelenik meg, mindenféle hibaüzenet nélkül.
A szolgáltatóm azt mondta, aldomain beállításaí jók, és azzal rendben van minden továbbá, hogy a wordpress esetében ha minden beállítás jó, és nem jelenik meg semmi akkor az adatbázis táblában a localhostomon létrehozott tartalmakban át kell írnom a linkeket (most: http://localhost/wordpress/…-ról http://wordpress.reklamszolgaltatasok.hu/wp-content/…-ra).
Ez tutti???Biztosan ez a hiba forrása? Mert nekem az az érzésem, hogy nem.
Ha minden alkalommal, mikor létrehozok egy weboldalt tartalommal együtt a localhostomon és felmásolás után egyenként kell a linkeket átírnom az adatbázisban, akkor az nagyon nem jó.
Ugye nem ezt kell csinálnom?
Segítsetek már legyetek szívesek!
Köszönöm!
üdv,
Attila
Szuper!
Rájöttem, hogy mi volt a gond a megjelenéssel.
Az már rendben van
.
De a képeket nem tölti be mert az elérési útvonalat egy-az egyben áthozta a localhostomról.
Továbbá az összes link a localhostomra mutat.
Namost ez gáz! Hogyan tudom ezt kijavítani?
király!
ez is megvan!
Üdv,
Akkor írd le a folyamatot hogy sikerült mert lehet valakinek pont erre a megoldásra van szüksége.
két szelet rántott hús között:
azért még sincs minden rendben.
a linkek rendben, a képek továbbra sem jelennek meg csak a firefoxban - ezért mondtam hogy király .
valamiért a firefox a localhostomról megjeleníti a képet. az opera nem - ez lenne a jó és akkor nem lenne hamarost király felkiáltás.
amint meglelem a probléma megoldását rögvest közhírré teszem
Hello,
Ez egy picit macerás. Használnod kellene valami plugin-t vagy script-et ami megcsinálja helyetted:
Itt írnak egy scriptről amir a wp_post táblán kell futtatni: http://codex.wordpress.org/Moving_WordPress#When_Your_Domain_Name_or_URLs_Change
Köszönöm mindenki nevében
Különben belépsz phpmyadmin-ba, belelépsz adatbázisba, ki exportálod az adatbázisod, megnyitod pspad vagy notepad szerkesztővel és rákeresel a localhostos linkekre. lecseréled a domainedre és elmented. Visszalépsz phpmyadminba és kiüríted az adatbázist majd beimportálod a javított sql fájlt. Ha minden rendben akkor meg kell jelennie. De ha nem akkor fokozzuk azzal, hogy a böngészők gyorsítótárait kiüríted. Majd kapcsold ki a permalinkeket, mentsd el és kapcsold újra be. Utána már jónak kell lennie.
Köszönöm almergabor, de az a gondom a javaslatoddal, hogy az én képességeimet meghaladja annak alkalmazása. Plugint kerestem, de nem találtam.
KardiWeb köszönöm a javaslatod ami természetesen működött. így már rendben vannak a képek is.
Sziasztok!
Nekem is a feltöltéssel adódott gondom. Hozzáteszem ilyen problémám eddig ne adódott. Az adatbázist szerettem volna exportálni (sql formátumban), amit meg is tettem. Majd notepad ++ ban szerettem volna szerkeszteni, amikor is a megjelenő képen kicsit elcsodálkoztam, ugyan is teljesen úgy néz ki, mintha honlap lene. Mint egy XHTML fájl. Néztem a a formátumot, hát az pedig sql. Mivel kíváncsi voltam hogy ez mi lehet, gondoltam kísérletképpen importálom és figyelem mi történik. Importáltam, de mint gondoltam a rendszernek ez nem tetszett, mert kaptam is egy szép hibaüzenetet. Most ott tartok, hogy többféle beállítási formát is kipróbáltam, de az eredmény ugyanaz: a betűk szerint sql fájl. A kinézet szerint XHTML dokumentum. Kicsit belezavarodtam. Pedig minden úgy csináltam mint máskor. Mit ronthattam el?
Két képet is mellékelek:
Amit még érdemes tudni, hogy az XAMPP USB lite verziójába integrált phpMyAdmin-t használom. És a dokumentum mérete is szokatlan, mert szinte nincs (5 KB).
Köszi minden ötletet, hozzászólást.
z
Hmmm…
Szerintetek normális, hogy egy sql formátumban exportált adatbázis így néz ki:
<!DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN”
“http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd”>
// <![CDATA[
// Updates the title of the frameset if possible (ns4 does not allow this)
if (typeof(parent.document) != 'undefined' && typeof(parent.document) != 'unknown'
&& typeof(parent.document.title) == 'string') {
parent.document.title = 'localhost / localhost / wp_termeszetesbolt | phpMyAdmin 3.4.5';
}
// ]]>
/* <![CDATA[ */
html {
overflow-y: scroll;
}
/* ]]> */
Hiba
SQL-lekérdezés:
Módosítás
SET time_zone = "+00:00"
#1298 - Unknown or incorrect time zone: '+00:00'
//<![CDATA[
$(document).ready(function(){
// updates current settings
if (window.parent.setAll) {
window.parent.setAll('hu', 'utf32_hungarian_ci', '1', 'wp_termeszetesbolt', '', '10939c50eb5d4f4c5f1bf25f40ccd145');
}
// set current db, table and sql query in the querywindow
if (window.parent.reload_querywindow) {
window.parent.reload_querywindow(
'wp_termeszetesbolt',
'',
'');
}
if (window.parent.frame_content) {
// reset content frame name, as querywindow needs to set a unique name
// before submitting form data, and navigation frame needs the original name
if (typeof(window.parent.frame_content.name) != 'undefined'
&& window.parent.frame_content.name != 'frame_content') {
window.parent.frame_content.name = 'frame_content';
}
if (typeof(window.parent.frame_content.id) != 'undefined'
&& window.parent.frame_content.id != 'frame_content') {
window.parent.frame_content.id = 'frame_content';
}
//window.parent.frame_content.setAttribute('name', 'frame_content');
//window.parent.frame_content.setAttribute('id', 'frame_content');
}
});
//]]>
Ha valakinek van épkézláb ötlete előre is köszönöm :)
z
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
phpMyAdmin
// <![CDATA[
// Updates the title of the frameset if possible (ns4 does not allow this)
if (typeof(parent.document) != 'undefined' && typeof(parent.document) != 'unknown'
&& typeof(parent.document.title) == 'string') {
parent.document.title = 'localhost / localhost / wp_termeszetesbolt | phpMyAdmin 3.4.5';
}
// ]]>
/* <![CDATA[ */
html {
overflow-y: scroll;
}
/* ]]> */
Hiba
SQL-lekérdezés:
Módosítás
SET time_zone = "+00:00"
#1298 - Unknown or incorrect time zone: '+00:00'
//<![CDATA[
$(document).ready(function(){
// updates current settings
if (window.parent.setAll) {
window.parent.setAll('hu', 'utf32_hungarian_ci', '1', 'wp_termeszetesbolt', '', '10939c50eb5d4f4c5f1bf25f40ccd145');
}
// set current db, table and sql query in the querywindow
if (window.parent.reload_querywindow) {
window.parent.reload_querywindow(
'wp_termeszetesbolt',
'',
'');
}
if (window.parent.frame_content) {
// reset content frame name, as querywindow needs to set a unique name
// before submitting form data, and navigation frame needs the original name
if (typeof(window.parent.frame_content.name) != 'undefined'
&& window.parent.frame_content.name != 'frame_content') {
window.parent.frame_content.name = 'frame_content';
}
if (typeof(window.parent.frame_content.id) != 'undefined'
&& window.parent.frame_content.id != 'frame_content') {
window.parent.frame_content.id = 'frame_content';
}
//window.parent.frame_content.setAttribute('name', 'frame_content');
//window.parent.frame_content.setAttribute('id', 'frame_content');
}
});
//]]>
Ha valakinek van épkézláb ötlete előre is köszönöm :)
z
Sziasztok!
Hmmm… Tudom, hogy apróságnak tűnik, de nem találkozott valaki valami hasonlóval? Miért nem tudom exportálni az adataimat?
Az alapadatok:
XAMPP USB LITE 1.7.7
PHP 5.3.8
Wordpress 3.3.2
Sajnos teljesen elakadtam. A sql nélkül nem tudom élőben is kipróbálni a kreálmányomat. Eddig sosem volt gondom a feltöltéssel. Most sem értem miért ez a hibaüzenet. Pedig mindent ugyanúgy csináltam ahogy eddig.
SOS és bocsi a zavarásomat
z
és miért nem a wp export importját használod?
Szia mano!
És üdv mindenkinek!
Arra nem is gondoltam. mindenesetre kipróbáltam, és már majdnem megörültem, hogy minden jó, de hibaüzenetet írt ki, hogy a wp commerce állományát nem tudja exportálni (tehát a menü sem teljes, és nem is lehet bővíteni, mert hiányzik minde az e-commerce-hez kapcsolható tétel). Pedig enélkül mit sem ér :(.
Azt hiszem itt elakadtam. Vagy tán zsákutca. De nem adom fel, nem olyan fából faragtak
Most nekiugrottam a sokak által favorizált tiszta megoldáshoz: Apache + PHP + MySql+phpMyAdmin.
Nem tűnik olyan bonyolultnak mint elsőre gondoltam, de itt is akadt egy kis gondom:
Eljutottam odáig, hogy meg kellett volna jelenni az öt perces telepítés szövegnek, de ehelyett kilistázta a wordpress teljes tartalmát. Mit ronthattam el? Nézegettem az eddig használt XAMPP-ot, hogy hogyan vannak, mi az ami más, de gondolom kár nézni, hogy ott hogyan van, mer az tényleg nagyon más. Szóval úgy néz ki, hogy az Apache működik (kijött a minta oldal), működik a PHP (meg tudtam nézni a phpifo-t, és a MySQL is hibaüzenet nélkül elindult. Ja meg a phpMyAdmin is (igaz, csak úgy indult el, hogy beírtam a következő elérési útvonalat: http://localhost/phpmyadmin/index.php
De ha beírom, hogy: http://localhost/wp_termeszetesbolt/, na akkor csak kilistázza a teljes wordpress tartalmát. Hol cseszhettem el, Már mindent többször átnéztem, de sehogy sem akar a hiba kibukni. Egyáltalán a négy komponens (Apache, PHP, MySQL, phpMyAdmin) közül melyikben érdemes kutakodni?
Adatok:
win 7
Apache 2.2.22
PHP 5.3.11
MySQL 5.5
phpMyAdmin 3.5.0
Üdv:
z