Mióta legutóbb erre jártam, azóta alaposan átnéztem a gépem Avast-al.
Xp-ről indítva 1 trójait talált.
Aztán Ubunturól a Linux-os lemezt is “csakazértis” átvizsgálva (biztos,ami biztos)
a Linux-os lemezen talált 6 tömörített állományt,
amik mind a legfrissebb Wordpress-MU telepítő csomagjai voltak.
Mindezek után szerettem volna kémprogik ellen is átvizsgálni a gépem és inkább már Linux-ból,
de nem tudtam eldönteni ,
hogy melyik írtót használjam, mert amit a legjobbnak gondoltam és szerettem volna,
annak pont nincs Linux-os változata.
Elég sokat olvasgattam azóta a témában és eleinte még csak sok panaszt találtam a rootkitekre utalva.
Aztán egyre elszomorítóbb és durvább dolgokat is, amitől az az igazság , hogy kicsit furcsán tekintek most a netes világra és lelkes használóira.
Mindig gyanús volt valami, de most már sötét is, mint a “Csillagok háborújában”.
Amit mondani tudnék ezek után, inkább bele sem fogok itt.
Ãgy is val. azt gondoljátok, hogy miért ide jövök ezzel.
Szvsz,azért hátha nem baj és nem árt.
Mindenesetre végül most rootkit ellen Linuxra , (pontosabban az Ubuntura) az RK Hunter-t ajánlották,
de azt mondja a Sinaptic, hogy nem hitelesíthető és hogy az ilyen programok által mindenféle csalók kezébe kerülhet a gépem.
:blink:
( :rolleyes: cicc cipő, cicc )
Az én szerveremen ClamAV nevű csodával tudom átnézni a fájlokat, de még sosem használtam
Na jó.
Nem voltam teljesen “öszinte”.
Mielőtt feltettem az Ubuntura is az Avast! , azelött ClamAV-oztam vagy 1-2 órát.
s azt is elfelejtettem írni, hogy az Avast! egyébként aztán a WindowsXP-én is talált még további 6 állományt.
Töröltem.
Végül is volt fertőzés a gépemen és végül is nem csak para és végül is nem vagyok túl nyugodt és derüs sem.
Dolgom volna.
Valaki megtudná mondani,hogy hol kapok ilyen gondokra segítséget?
Egyébként gratulálok.TÉNYLEG!
Valószínüleg a környezetedért is elismerésre méltó lehetsz.
De hidd el, hogy amúgy én is jó vagyok és nagyon bosszant, hogy mégis mindig valami slamasztikba keveredek
és sehogysem tudom lerázni magamról a “korpákat”.
De az tuti, hogy mostmár elég volt.
Bocs és köszi a hozzászólást.
Ha valaki esetleg segíteni is tud, kérem, hogy szóljon.
köszönöm
Az én gépemen nincs Linux, csak egy XP pro. Kipróbáltam az évek során sok free antivirust. Az elején mind jónak tűnt. Mindaddig, amig be nem kaptam egy olyan új virust (vagy többet), amit az adott virusirtó még nem ismert fel. Most Kaspersky Internet Security 2010-e használok. Emellett minimum havonta átnézetem a gépet bootból az Avira AntiVir Rescue System-mel. És ha ezek semmit sem jeleznek, én akkor sem élek már abban a hitben, hogy virusmentes a gépem Legfeljebb csak ezek még nem ismerik fel
Neti a no32nek is van már linuxos verziója az avastnak antivirnek az avgnek f-securenek bitdefendernek…stb. a nagyokat említve. a clamav nagyon jó linuxra is van vírus de azok elég régiek. rootkithunter meg ilyeneket is használhatsz. a clamav meg nagyon jó nekem csak linux van a gépen és semmi vírusom nem volt még windowson se. agodalmaskodni meg tök felesleges. ha gond van segítek. amúgy meg boldog nőnapot.
Boldog az az ember, akinek még sose volt virusa windózon :lol:
Oké.
Most a rootkithuntert végre csak sikerül telepítenem, úgyhogy most lépek és tisztogatok.
Biztosan eltart egy darabig:(
Köszönöm a hozzászólásokat és a köszöntést is:)
Jó,ha az ember nem érzi magát egyedül a bajban,
de tényleg nem csak cidrizek.
Komolyan nem tetszenek dolgok és most bele sem fogok elsorolni őket.
Mindenesetre az is fura volt,amiért eddig nem akart frissűlni normálisan az Ubim.
Tudjátok sok Linux-os nekemesett,hogy mert a vacak WinXP-t használom,persze,hogy lassú a gépem.
Valahol igazuk van,hiszen tudja mindenki,hogy mennyi visszaélés van a Winnel,de azért bántani valamit,
mert éppen bántják és sértik éppen,az elég fura.
Szegény Windows nem tehet róla,hogy szórakoznak vele még a feltalálói is.
Ráadásúl nem én vok a Win.Én csak használnám.
És most hogy tájékozódtam és sajnos a Linux sem egy totál biztonság és egy picit sem tudok ennek ujjongani.
Viszont a tanácsaitokat megint csak megszívlelem, észben tartom.
Még jegyzetelek is,pedig nem szoktam;)
És igyekszem uralkodni magamon.
Most Hunter aztán meglátom.
Mindensetre majd elmondom mire jutottam.
/sze röviden;)
NETi:
nem a rendszer biztonságos, hanem te használod biztonságosan…
sarkítva, kötekedősen: hülyebiztos rendszer nincs :D…
Naja.Valóban.
És : “Amilyen a mosdó,olyan a törülköző”
“Hülyékkel ne állj le vitatkozni,mert lesüllyedsz az ő szintjükre,ott meg legyőznek a rutinjukkal.”
És egyébként Einstein összes híres mondása igazolva mióta internetezek.
Itt sem más,mint az oviban vagy az általános suliban volt.
Szinte semmi különbség.
Komolyan.
A rendszer ahogy látom még csak-csak elbírja.(Legfeljebb többe kerül.)
Én nem.
A Wordpress-Mu csomagjaiban talált valamit az víruskergetőm,de nem néztem meg mit,egyszerűen kitöröltem ahogyan van.
Lehet,hogy csak vakriasztás volt,de annyit nem ér.
Csak szóltam.
Ha magamról kell jellemrajz,akkor olyan oldalra megyek.
Szerintem én semmi rosszat nem csináltam.
mind1
(offoljon valaki,mert nekem ahhoz sincs kedvem)
Várj. WordPress MU. a mu.wordpress.org ról töltötted le? Akkor tutira vírusmentes. Ha máshonnan… no de az butaság lenne hisz mindent a saját oldaláról vagy megbízható forrásból…
vagy kaki a virusirtó és téves riasztásokat csinál(pl avast)
ne minősítsünk vírusirtókat sokat próbáltam és nincs tökéletes…
jaja valamilyen szinten mindegyik jó amaga kategóriájában.
varnyu pedig windowsnál se lehetetlen ez frissítéseket felrakni meg csak azokat a cuccokat amik kellenek tűzfalat normálisan beállítani stb. mint mindenhez a windowshoz is kell érteni mondjuk azért windows alá felrakok egy antivirt is.
jaja valamilyen szinten mindegyik jó amaga kategóriájában. :)
varnyu pedig windowsnál se lehetetlen ez frissítéseket felrakni meg csak azokat a cuccokat amik kellenek tűzfalat normálisan beállítani stb. :) mint mindenhez a windowshoz is kell érteni mondjuk azért windows alá felrakok egy antivirt is. :)
Amivel semmit nem érsz, ha találnak egy kritikus szoftver rést, pl Java VM, ben vagy Acrobat readerben, és bejut rajta egy féreg. Lásd az FTP jelszó lopó férget, az is így terjed.
Hmm nálam szerencsére még nem járt (kop-kop-kop) mondjuk már három hete nem indítottam xp-t
varnyu ... mondjuk azért windows alá felrakok egy antivirt is. :)
blackbird: én már másfél éve nem használok free antivirust, csak pénzes, hivatalosan megvásároltat. Ebből 3 is van itthon. "Váltott műszakban" dolgoznak. És nem a legolcsóbbakat kerestem a boltban. Amilyen weboldalakkal én foglalkozom (és amilyeneken járkálok), ahhoz kell is. Nem vagyok olyan butuska, hogy virusirtó nélkül használnám a windowst :) De tökéletes virusirtó nincs. Max. akkor nem szedek be több virust, ha kihúzom a netkábelt és soha többé nem kapcsolom be a gépet ;) :rolleyes:
jó de nem mindenkinek van pénze fizetős antivírus megoldásra nekem az antivir tökéletesen kielégíti az igényemet a keylogertől a rootkitig mindent jelez. java flash meg ilyenek automatikusan frissülnek. a rendszerrel.
Neti Ubuntu szokott nálam is ilyet csinálni frissítés gombra meg rá nyomsz még egyszer és akkor rendbe jön néha a tükör szerverek belasulnak és ezért csinálja.
Ha a hivatalos oldalról szeded le akkor az nem vírusos. vakriasztás meg mindig van.
Volt idő mikor érdemes volt a német mirror-t beállítani kicsit jobb sávszéllel jött mint a magyar