Wp Mu - blogoknak saját domain

Sziasztok!

Sikerrel telepítettem a Wp-mu 2.6.5 verzióját. Működik is (igaz csak akkor, ha kézzel a tárhely adminban létrehozom az aldomaint, godaddy és hiába állítottam be a wildcardot).

Viszont szeretném, ha az egyes blogok saját domainnen futnának. Ez elvben beállítható a blogok szerkesztésénél, ami frontend oldalon működik is, minden link jól mutat a beállított saját domainre, csak az admin részébe nem enged be, így nem tudok bejegyzést írni.

Eljutottam eddig a mu pluginig:

http://wpmudev.org/project/Multi-Site-Manager

Ezzel meg lehet adni más domaineket is, de kipróbálva csak a arra lenne jó, hogy több elsődleges domain közül választhatok, egyes blogokat nem tudok vele külön domainre tenni.

Valakinek van ötlete arra, hogyan lehet egyes blogokat hogyan lehet sajat domainnel ellátni?

Erre jelenleg egyetlen megoldást tudok.

Felveszed Multi Site Managerben az oldalt, majd előkapod a phpMyAdminod, és a wp_blogs táblában átírod a domain mezőt.

Sajnos ugyanaz a hiba, mintha admin felületen írom át, nem enged belépni utána az adott blog adminjába, simán visszadob a login ablakhoz.

Ha gondolod írj nekem személyes üzenetet, és megnézem élőben.

domain mappings plugin megoldás

Nekem mindenféle plugin nélkül tökéletesen megy, már MU 1.3 óta

'DjZoNe wrote:

Nekem mindenféle plugin nélkül tökéletesen megy' date=' már MU 1.3 óta[/quote']

jah, de ezzel a pluginnel a ima user magának tudja állítani.

DjZoNe wrote:

ez más, ezzel több féle "alapdomaint" adhatsz me,g amit a userek regelhetnek alá blogot (

alapból ugye domain.tld, aztán blog1.domaint.tld, ezezl a pluginnal választhatnak tetszőleges domain között amit beállítasz)

Jó ki plugin. Ezt lejegyzem. :slight_smile:

Sziasztok!

Másik téma foglalkozott a kérdéssel, de az valamiért le lett zárva. (http://forum.word-press.hu/topic/2092/domain-kerdes/)

A problémám nekem is hasonló, azaz a domain.hu alatt fent van egy régóta jól működő weboldal, amit nem szeretnék bántani. Van 4 aldomain is, aminek szintén meg kellene maradnia jelenlegi formájában.

Viszont most feltettem egy WP-MU-t a blog.domain.hu alá és természetesen aldomain-es formában szeretném használni. Pl. blog1.domain.hu …

Átírtam a wpmu-edit.php fájlt, ahogy a lezárt témában olvastam:

Code:

$newdomain = $domain.".domain.tld";

Wildcard nincs bekapcsolva jelenleg, de a teszthez használt aldomain létre van hozva.

Kérdésem, hogy mi a következő lépés, hogy a dolog így működjön.

Nem kell, hogy automatikusan menjen minden, mert csak én fogok új blogot indítani. Csak azt szeretném megspórolni, hogy minden aldomain-re külön WP-t keljen installálnom.

Amúgy hostgator-nál van a tárhely, ha számít.

Előre is köszi a válaszokat.

Hostgatoron úgy állítod a wildcard -ot, hogy hozzáadsz egy * subdomaint az mu mappájára. csak for info.

Sziasztok!

A hiba nem változott, kérlek segítsetek megtalálni, hogy hol rontom el? Három szolgáltatónál is próbáltam már ugyanígy ugyanezzel az ereménnyel, godaddy, tarhely.eu és hostgator.

[*]Feltelepítem a wp-mut, beállítom, hogy aldomainként kezelje a blogokat.

[*]Aldomainnel működik, adminba is be tudok lépni

[*]Főadmin felületen átírom a blog1.domain.tld-t domain2.tld-re

[*]Frontend remekül működik, de a domain2.tld/wp-admin oldalon hiába adom meg helyesen a felhasználó nevet jelszót folymatosan vissza dob rá nem tudok belépni, így nem tudok új posztot sem írni (rossz usr/pwd párosnál jelzi, hogy rossz, jónál csak visszadob)

[/list]

G.

cpanelben hogy wildcardoljam? :o

Hozz létre egy *.aldomaint, és amikor az elérési útra kérdez, akkor add meg neki a domain főkönyvtárát elérési útként.

'DjZoNe' wrote on '2009-01-13:

Erre jelenleg egyetlen megoldást tudok.

Felveszed Multi Site Managerben az oldalt, majd előkapod a phpMyAdminod, és a wp_blogs táblában átírod a domain mezőt.

Ez a plugin nagyon rendben van. kipróbáltam, műkszik, coool

köszi

nemtudom subdomaint wildcardolni, sajnos ezt a support is megerositette. :slight_smile:

Nekem a domain mapping plugin lett a megoldás :slight_smile:

És most fogom magyarítani is.