WP megtekintése saját gépen

Milyen módon lehet megnézni saját gépen egy letöltött WP oldalt? Vannak még olyanok, akiknek nincs internete, így egy dvd-re lementett WP oldalt megnézhetnének a saját számítógépükön odahaza.

Ilyen esetben ha csak nézni, akkor satikus html-nek le kell menteni minden lapot. Erre vannak különféle programok: https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=save%20full%20website%20offline



Úgy, hogy a funkciókat megtartsa a wp, már azért hozzáértést és több programot igényel. :slight_smile: A weblapok nem véletlenül a webre lettek tervezve. :smiley:

Hagyományos webletöltő programok wp-t nem mentik le (mint pl. httrack). Pont az a baj, hogy ezek a weboldalak webre lettek tervezve. Mi van, ha valaki egyszer csak “elvágja” a netkábelt?

A netkábelt nem lehet csak úgy elvágni, legfeljebb egy adott körzetben átmenetileg egy-két napot akadozhat az ilyen jellegű ellátás.

Ilyenkor ki lehet menni a sarki kocsmába, beszélgetni a haverokkal, olvasgatni, felfedezni a természetet, stb. … :slight_smile:



Ez egy olyan típusú weboldal (mármint: a WordPress-alapú), hogy kell hozzá egy szerver, amelyen fut a php + az sql (csinálhatsz magadnak local servert, és akkor, ha a fájljaid megvannak, nézegetheted.



A más típusú, más szellemi tulajdonát képező fájlokat sem illek leszedni pl. a httrack-kel sem, bármennyire is tetszik, vagy szeretnéd tanulmányozni. :wink:

Saját weboldalaimat szeretném lementeni. Bizony vannak még sokan, akiknek nincs netük, de megnéznének weboldalakat számítógépükön. A “netkábel elvágás” egy finom megfogalmazás egy kiterjedt netlekapcsolásra. Tudom ki lehet akár nyomtatni papírra is, meg kőtáblába is véshetem, legprofibb megoldásként meg aranylemezekre is rákarcolhatom az adatokat, de ezek mellett egy olyan hétköznapi megoldás is érdekelne, amikor a még működő helyi pc-men egy wp weboldal lementett változatát megnézhetem (feltételezve, hogy élek még). Irgum-burgum most akkor mit tegyek?

Olvass figyelmesen. :slight_smile: :slight_smile:

Írtam, hogy készíthetsz egy local servert a saját gépedre. Keress rá a wamp, xampp, vagy local server kifejezések valamelyikére, néhány kattintással szervert tudsz varázsolni a számítógéped egyik sarkában, és úgy futtathatod rajta a saját wp fáljaidat, ahogyan csak szeretnéd.