wp költözés extráról

szia, a word-press.hu fórumán szétnéztél már? :wink:

Sziasztok!

Végre valahára veszünk egy normál tárhelyet és szeretném átköltöztetni az extráról az oldalainkat. Tudtok nekem segíteni, hogy ezt hogyan kell? smile

Köszi!

Ja és igen körülnéztem itt, de nem találtam semmit.

(…akaratlanul töröltem az eredeti beírást…)

Miért küldi be kétszer???

Dedede elolvastam, amit itt találtam, de azt mégsem tudom még mindig, amit kérdeztem, hogy őszinte legyek. Pl ilyen apróságokat,- mivel nem vagyok egy mysql guru-, hogy hogyan lehet az EXTRÁS adatbázist átvinni és hasonlók. Pl még, hogy az új tárhelyre kell-e telepíteni a wpt vagy csak felmásolni kell az eredeti fileokat?..

Lécci valaki segítsen, nagy szükségem lenne rá.

Megoldottam…

Kivéve, hogy nem tudok belépni, ezt a hibaüzenetet írja ki:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in …wp-includes/capabilities.php on line 31.

ez a 31. sor:

foreach ($this->roles as $role => $data) {

Valakinek ötlet? Kösszi!

Lécci, ha valakinek van vmi ötlete írjon, mert 4 napja itt veszkődök vele, kezdek beleőrülni.

Az adatbázis export-importhoz sajnos nem értek, de én mindenképpen telepíteném a wp-t költözésnél. logikusnak nekem az tűnik, hogy először az adatbázis táblákat másolom be, aztán telepítek, hogy felismerje a telepítés során, hogy mi az övé. ha így jársz el, akkor elvileg nem dobál hibaüzeneteket. ha így jártál el, és mégis ilyen rémisztő dolgokat ír ki, akkor nincs ötletem… sajnos.

ha az új szerverre egy sima wp-teszel fel (szépen telepíted ahogyan kell) akkoris ezt a hibaüzenetet dobja?

Igen ha telepítem “normálisan”, akkor működik rendesen. De próbáltam az upgradet is, aztán a “tiszta” telepítés után a táblákat egyenként importáltam…Azt hiszem újra kell építenem az oldalt, nincs más lehetőség :frowning:

Köszi a válaszokat!

Én még nem temetném a dolgot.

Szerintem a régi beállításokat tartalmazó táblák okozzák a gondot. Hanyas wp-t használsz? Mert ha már van benne xml export, akkor én azt használnám, mert ez csak a tartalmat menti ki, a rendszer működését befolyásoló dolgokat nem. Szóval az extrán xml export, aztán az új szerveren wp telepítés, sablon belövése, aztán xml import.

Nagyon köszi :slight_smile: Sikerült, nem exportált mindent, de az már nem baj, annyit kibírok. Köszi!!! :slight_smile:

Én is belefutottam a wp-includes/capabilities.php kezdetű történetbe. Attól van, hogy a wp_options adattábla wp_user_roles mezője rosszul importálódik. Erre kell ránézni.

Az egyik ok az lehet, hogy ha MySQL-ból exportálod (phpMyadmin-t használva) a táblákat, az új helyen ugyanolyan WP verzió fájlok kell legyenek, mint a régin. Aztán, ha megyen, lehet upgrade-olni.

Amúgy, mint generál infó, mert felmerült fentebb: NE installáld a WP-t az új helyen ha importálni akarod az adatbázist (DB). Ti. import során azt fogja hajtogatni, hogy ilyen tábla már van… Ezért csupán az üres adatbázist kell létrehozni, és abba importálni a .sql fájlot :slight_smile:

A másik tudnivaló: ha eccer importáltad, akkor NE futtasd a “telepitést” (install), mert felülirja a tábláidat és egy szép üres bloggal fogolsz felébredni, ahonnan eltűntek féltve őrzött bejegyzéseid!