wp-junction - Jtheme sablon

Sziasztok,

Karakter kódolással kapcsolatban volt már topic, de a kereső egyik szóra se segített, ezért (és mivel több a probléma) indítok egy külön témát ennek a témának.

Nagyon tetszik ez a sablon/téma.

Itt meg is nézhető működés közben:

http://wpjunction.com/magazine/

Felraktam magamhoz egy próba folderbe és már az aktiváláskor kezdődött a probléma.

valamiért lekérdezi a képernyő felontást, ami aktiváláskor problémát okoz.

Ez egy dolog, túlélhető.

De ami a problémák:

• szétesik a karakter kódolás már az adminban is

• az admin felületben egy egy módosítás után nem lép vissza az oldalra

Egyenlőre ennyit vettem észre.

Az oldal, ahol nekem van:

http://adword.hu/ids/

A karakter kódolást kerestem, hogy merre lehet a baj, de nem jöttem rá (főleg, hogy az admint is elszarja)

Lécci segítsetek. Köszi

Újabb felfedezésem volt:

A böngésző IE7 és FF nem az UTF-8at választja ki, hanem a Windows1250-et.

Kerestem a kódban, hogy hol állíthatja be a rendszer de nem találtam.

utf8 és ansi a kulcsszó

hgrg wrote:

utf8 és ansi a kulcsszó

Igen, én is errefelé tapogatok, de még nagy a sötétség és nem látom a fényt

kereső.

1. file karakterkódolás

2. define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’); a wp-config.php-ba!

A második eset rendben volt.

Kisérlet képpen átírtam:

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf-8’)

És sokat javult a karakterkódolás. Már csak pár ? maradt a szövegben. azért bizonság kedvéért visszaírtam.

A fájl karakterkódolásnál meg meg kellene nyitnom a fájlt majd elmenteni utf-8-ban?

Írtam a sablom kóderjének is. kíváncsi leszek a válaszára.

Addig is köszi és jöhet minden ötlet.

igen.

utf8 vs ansi topic

hgrg wrote:

igen.

utf8 vs ansi topic

Végigmentem az összes fájlon. Megnyitottam jegyzettömbe, majd elmentettem utf-8ban

Majd feltöltöttem.

a helyzet változatlan.

majd eszembe jutott, hogy van még a js alkönytár is. Azt is megtettem és láss csodát megjött az eredmény.

ez tök jó! köszi. 1-es számú hiba elhárítva.

Mostmár "csak" azt kellene tudni, hogy miért nem tudok belépni az admin felületbe.

Azt hiszem ez nem lesz olyan egyzserű, mint az előbbi.

Ha kilövöm a sablon (átnevezem a könyvtárát, hogy ne találja meg a WP) akkor bejön az alap sablom és tudok benne dolgozni.

Azután aktiválom. Működik is egy ideig, de egy idő után nem tudok belépni. (azt még nem tudom, hogy összefüggésbe van-e új böngésző indítással)

Az egy idő után nem tudok belépni confuse.gif

wordpressbe nem tudsz bejelentkezni?(nem lehet, hogy mert már be vagy?:slight_smile: )

Volt ilyen sablonom amiben a bejelentkezett user részére nem volt betéve semmi :stuck_out_tongue:

Elsőre kissé meglepő volt. De mivel fordítottam, készítő engedélyével módosítottam és minden szuper lett :stuck_out_tongue:

Közben kiderült, hogy a szolgáltatóm állította át a fájlok megjelenítési kódolását és nem a fájlok UTF8as mentése hozta meg az eredményt.

Igen a sablonnal nem stimmel valami.

Most ha átállítom a sablon nevét (tehát nem lesz aktív) akkor be tudok lépni az adminba.

Azután ha aktiválom a témát, akkor addig be tudok lépni az adminba,míg új böngészőt nem indítok.

Sajnos az is a jelenség, hogy ha változtatok bármit az admin oldalon és elmentem, akkor nem jelenik meg újra az oldal, csak fehér lap.

Akkor visszatörlöm a címsort a wp-adminig és megjelenik a adott admin oldal.

Közben tovább nyomoztam a témában és figyelmesen utána olvastam a témához fűzött hozzászólásoknak.

Találtam is egy hasznosat:

Quote:

I downloaded the theme again.

A) This fixed the clock problem.

To fix the header problem you need to do this.

“# ChuckMcB

on 29 Jan 2009 at 3:21 pm

“Cannot modify header information - headers already sent” can be resolved by deleting the two empty lines at the end of the theme file called controlpanel.php

There is a stray ’s’ below the 125×125 ads…it can be removed from line 22 of sidebar.php

Other issues IÂ’m getting:

- If you set a Page as the Front Page of the blog, the image rotator does not display at the top.

- the 404 page has the 125×125 ads on the left not the right.

- PostÂ’s author name is not displayed

Other than that, a rather nice looking theme. Well done.

Chuck”

C) When you upload the theme, the plugins are also there so you need to upload the plugins to their plugin folder, and the theme to the theme folder. So double click the folder after unzipping, and upload the files within to the appropriate folder.

D)To get the carosel working you need to go to your post, near the botton of the page find the custom field. Then type in thumbnail in the key feild, and then in the next field the value field, type in the full image of your url.

D)You need to create the categories Featured and Headline for this theme to work.

E) Go to your wp admin panel, click on the dropdown button where is says apparence, in that section you will see journal theme options. this section letÂ’s you choose your ads, and select the j style etc.

The theme is very nice, everyone frustrations come from the fact of seeing such a nice theme, then not being able to use it. I have not seen another theme like it, and so many people just want to use it. My complements to the designer for coming up with the concept, but then a theme has to work

Kitörölgettem az említett részeket és úgy néz ki működik.