Napok óta keresgélek, próbálkozom, de nem találtam megoldást.
Van egy WP oldalunk, szeptember közepe óta folyik a fejlesztése. Egyik napról a másikra több dolog is elszállt benne.:
A telepített (és aktivált, tehát rendesen megvásárolt) DIVI builder nem működik, azt mondja hogy az egyik pluginnal lehet a hiba. Kikapcsolok minden plugint, akkor már nem jelez, de a görgetősáv eltűnik az oldalak szerkesztésénél és egyik divi modult sem tudom megnyitni, csak karikázik. Ha bármelyik plugint visszakapcsolom, egyből megint előjön a hiba
A bővítmények menüpontban nem tudok bővítményt frissíteni vagy törölni, hibát jelez. A vezérlőpult/frissítések oldalon rendben lefut a frissítés
Nem tudok bővítményt feltölteni, hibát jelez
az RSS oldal (/feed) megszűnt létezni. Van olyan böngésző, ahol hibára fut, máshol csak simán nem jelenik meg. Korábban volt olyan is, hogy valamilyen feed.xml fájlt akart letölteni.
A hibák alapján elsőre szerver problémára gyanakodtunk, így kapott az oldal egy új tárhelyet, elég nagy memóriával, hellyel, új(abb) szoftverekkel, de semmi nem változott. Magát WordPress-t is újraraktam (mármint a vezérlőpultban kattintottam az Újratelepítés most gombra), hátha az volt a gond, hogy nem futott le helyesen, de szintén nem javult meg.
Az összes bővítmény és a WP is a legfrissebb verziójú. A problémák akkor jöttek elő, amikor 2 napig kb hozzá sem nyúltunk az oldalhoz, így nem egyértelmű, hogy valamilyen általunk végzett művelet volt a hiba kiváltója.
Mi okozhatja a gondokat? Mit lehetne tenni a helyreállításért?
A “hibát jelez” elég sok mindent takarhat. Leírnád a konkrét hibaüzeneteket?
Illetve ha jól tudom, a vezérlőpultból ha frissíted a Wordpresst, az nem egyenértékű azzal, mintha a wp-config fájlon és a wp-content mappán kívül mindent törölnél manuálisan és újrahúznád (természetesen mindent biztonsági mentést követően).
Sajnos Wordpressnél nem feltétlen kell valamihez hozzányúlni, magától is el tud szállni egy-két dolog. Nem lehet, hogy valami automatikusan lefrissült? Víruskeresést próbáltatok?
Igen, természetesen nem húztam újra 0-ról a WP-t. Ez már egy kész oldal, ilyet még nem csináltam, és nem tudom mi szállna el benne ha ezt tenném meg.
Plugin törlésekor a hiba: Hiba a törléskor: var do_search_redirect = ‘0’;{“success”:true,“data”:{“delete”:“plugin”,“slug”:“gutenberg”,“plugin”:“gutenberg/gutenberg.php”,“pluginName”:“Gutenberg”}}
Frissítésnél ez a hibajelzés: Frissítési hiba: var do_search_redirect = ‘0’;{“success”:true,“data”:{“update”:“plugin”,“slug”:“divi-builder”,“oldVersion”:“2.17.3 verzi\u00f3”,“newVersion”:“2.17.6 verzi\u00f3”,“plugin”:“divi-builder/divi-builder.php”,“pluginName”:“Divi Builder”}}
Plugin hozzáadásnál olyasmit írt, hogy nem tudja feltölteni az adott mappát.
Tudtommal nem frissül automatikusan semmi, legalábbis eddig kézzel kellett minden frissíteni. Ettől függetlenül persze bármi előfordulhat, annyira nem ismerem a WP-t.
Nem, víruskereséssel még nem foglalkoztunk (max annyit, hogy saját gépre le lett mentve a komplett oldal FTP-n és a gépem vírusirtója nem hisztizett)
Nem lehet, hogy összeakad a Gutenberg a Divi Builderével?
Minden naprakész (Divi,Wordpress keretrendszer, bővítmények)?
A tárhelyen a PHP verzió elég az új WP-hez?
A https://sitecheck.sucuri.net/ oldalon letudjátok ellenőrizni, hogy van-e vírus a weboldalon (és a Wordfence Security – Firewall & Malware Scan bővítmény is jó erre), de most már egyre inkább kizárnám, hogy vírus jelenléte miatt lenne ez a hiba.
Ha a wp-content mappát és a wp-config.php fájlt meghagyod, akkor a többit nyugodtan törölheted (még a htaccess-t is érdemes lementeni és/vagy meghagyni), ugyanis előbbi tartalmazza az összes feltöltést (értsd: képek, bővítmények, cache, témák stb.), utóbbi pedig az adatbázishoz szükséges adatokat. TERMÉSZETESEN ELŐSZÖR KÉSZÍTS ÁTFOGÓ BIZTONSÁGI MENTÉST MINDENRŐL, mielőtt bármit törölsz, módosítasz.
Gutenberg nam aktív (de amúgy állítólag teljesen jól működik együtt)
Minden frissítést elvégeztem, tehát naprakészek, igen.
PHP 7.0-s van, illetve ellenőrizve lett még sok más beállítás is (DIVI support kérte) és minden jó.
Megnézem (vagy nézetem) a vírust azért, köszi
Mentés van, szóval akkor megpróbálok egy teljes újratelepítést, hátha
Sziasztok! Nekem nincs divim! És sajnos minden pluginfrissitéskor, de ha csak a templéten akarok valamit módosítani, ezt írja ki Frissítési hiba: {“success”:true,“data”:{… Szerencsére a frissítések helyesen megtörténnek, nem is értem, hisz a sucess ág a visszatérő JSON struktúrában true, tehát sikeres, akkor miért jelenik meg hibaüzenetként?! Nagyon zavaró!
Nos… nekem hasznos volt az előző hozzászóló posztja! Leszedtem a Gutenberget és a hiba megszünt! Szóval nekem nincs divim (nem is lesz, egyszer dolgoztam vele, azán azt mondtam soha többet) Szinte semmilyen plugin nincs felrakva, csak az alapok, meg a king composer (hm… akkor lehet, hogy a gutenberg nem fér össze semmilyen szerkesztővel ?! ) Szóval leszedtem és a probléma megszünt