WP hiba? Kérlek segítsetek kideríteni

Napok óta keresgélek, próbálkozom, de nem találtam megoldást.

Van egy WP oldalunk, szeptember közepe óta folyik a fejlesztése. Egyik napról a másikra több dolog is elszállt benne.:

  • A telepített (és aktivált, tehát rendesen megvásárolt) DIVI builder nem működik, azt mondja hogy az egyik pluginnal lehet a hiba. Kikapcsolok minden plugint, akkor már nem jelez, de a görgetősáv eltűnik az oldalak szerkesztésénél és egyik divi modult sem tudom megnyitni, csak karikázik. Ha bármelyik plugint visszakapcsolom, egyből megint előjön a hiba

  • A bővítmények menüpontban nem tudok bővítményt frissíteni vagy törölni, hibát jelez. A vezérlőpult/frissítések oldalon rendben lefut a frissítés

  • Nem tudok bővítményt feltölteni, hibát jelez

  • az RSS oldal (/feed) megszűnt létezni. Van olyan böngésző, ahol hibára fut, máshol csak simán nem jelenik meg. Korábban volt olyan is, hogy valamilyen feed.xml fájlt akart letölteni.

A hibák alapján elsőre szerver problémára gyanakodtunk, így kapott az oldal egy új tárhelyet, elég nagy memóriával, hellyel, új(abb) szoftverekkel, de semmi nem változott. Magát WordPress-t is újraraktam (mármint a vezérlőpultban kattintottam az Újratelepítés most gombra), hátha az volt a gond, hogy nem futott le helyesen, de szintén nem javult meg.
Az összes bővítmény és a WP is a legfrissebb verziójú. A problémák akkor jöttek elő, amikor 2 napig kb hozzá sem nyúltunk az oldalhoz, így nem egyértelmű, hogy valamilyen általunk végzett művelet volt a hiba kiváltója.

Mi okozhatja a gondokat? Mit lehetne tenni a helyreállításért?

Köszi a tippeket előre is.

Szia!

A “hibát jelez” elég sok mindent takarhat. Leírnád a konkrét hibaüzeneteket?

Illetve ha jól tudom, a vezérlőpultból ha frissíted a Wordpresst, az nem egyenértékű azzal, mintha a wp-config fájlon és a wp-content mappán kívül mindent törölnél manuálisan és újrahúznád (természetesen mindent biztonsági mentést követően).

Sajnos Wordpressnél nem feltétlen kell valamihez hozzányúlni, magától is el tud szállni egy-két dolog. Nem lehet, hogy valami automatikusan lefrissült? Víruskeresést próbáltatok?

Szia!

Igen, természetesen nem húztam újra 0-ról a WP-t. Ez már egy kész oldal, ilyet még nem csináltam, és nem tudom mi szállna el benne ha ezt tenném meg.

Plugin törlésekor a hiba: Hiba a törléskor: var do_search_redirect = ‘0’;{“success”:true,“data”:{“delete”:“plugin”,“slug”:“gutenberg”,“plugin”:“gutenberg/gutenberg.php”,“pluginName”:“Gutenberg”}}

Frissítésnél ez a hibajelzés: Frissítési hiba: var do_search_redirect = ‘0’;{“success”:true,“data”:{“update”:“plugin”,“slug”:“divi-builder”,“oldVersion”:“2.17.3 verzi\u00f3”,“newVersion”:“2.17.6 verzi\u00f3”,“plugin”:“divi-builder/divi-builder.php”,“pluginName”:“Divi Builder”}}

Plugin hozzáadásnál olyasmit írt, hogy nem tudja feltölteni az adott mappát.

Tudtommal nem frissül automatikusan semmi, legalábbis eddig kézzel kellett minden frissíteni. Ettől függetlenül persze bármi előfordulhat, annyira nem ismerem a WP-t.
Nem, víruskereséssel még nem foglalkoztunk (max annyit, hogy saját gépre le lett mentve a komplett oldal FTP-n és a gépem vírusirtója nem hisztizett)

Nem lehet, hogy összeakad a Gutenberg a Divi Builderével?

Minden naprakész (Divi,Wordpress keretrendszer, bővítmények)?

A tárhelyen a PHP verzió elég az új WP-hez?

A https://sitecheck.sucuri.net/ oldalon letudjátok ellenőrizni, hogy van-e vírus a weboldalon (és a Wordfence Security – Firewall & Malware Scan bővítmény is jó erre), de most már egyre inkább kizárnám, hogy vírus jelenléte miatt lenne ez a hiba.

Ha a wp-content mappát és a wp-config.php fájlt meghagyod, akkor a többit nyugodtan törölheted (még a htaccess-t is érdemes lementeni és/vagy meghagyni), ugyanis előbbi tartalmazza az összes feltöltést (értsd: képek, bővítmények, cache, témák stb.), utóbbi pedig az adatbázishoz szükséges adatokat. TERMÉSZETESEN ELŐSZÖR KÉSZÍTS ÁTFOGÓ BIZTONSÁGI MENTÉST MINDENRŐL, mielőtt bármit törölsz, módosítasz.

1 kedvelés

Gutenberg nam aktív (de amúgy állítólag teljesen jól működik együtt)
Minden frissítést elvégeztem, tehát naprakészek, igen.
PHP 7.0-s van, illetve ellenőrizve lett még sok más beállítás is (DIVI support kérte) és minden jó.

Megnézem (vagy nézetem) a vírust azért, köszi :slight_smile:

Mentés van, szóval akkor megpróbálok egy teljes újratelepítést, hátha

Sziasztok! Nekem nincs divim! És sajnos minden pluginfrissitéskor, de ha csak a templéten akarok valamit módosítani, ezt írja ki Frissítési hiba: {“success”:true,“data”:{… Szerencsére a frissítések helyesen megtörténnek, nem is értem, hisz a sucess ág a visszatérő JSON struktúrában true, tehát sikeres, akkor miért jelenik meg hibaüzenetként?! Nagyon zavaró!

Nos… nekem hasznos volt az előző hozzászóló posztja! Leszedtem a Gutenberget és a hiba megszünt! Szóval nekem nincs divim (nem is lesz, egyszer dolgoztam vele, azán azt mondtam soha többet) Szinte semmilyen plugin nincs felrakva, csak az alapok, meg a king composer (hm… akkor lehet, hogy a gutenberg nem fér össze semmilyen szerkesztővel ?! ) Szóval leszedtem és a probléma megszünt :slight_smile: