WP-en - sablon által létrehozott blog oldalon, kicserélhetők az adott Widgetek SAJÁT Widgetekkel?

Egy sablonból készült blogon lehetőség van-e saját widget létrehozására, amenyiben az ember érti a kódírás tudományát? Vagy “attól függ melyik sablon”? Vagy “attól függ, milyen jogosultsága van a felhasználónak?”

Mindenre lehetőség van. De talán ha kicsit konkrétabb lennél…

Szia, a probléma “jól kifejtődött” egy előző kérdésben lassan jutottam el a jelenlegi kérdés megfogalmazásáig. Bemásolom mindjárt, csak megkeresem.És előre köszönöm a választ (már amennyiben amatőr módon megfogalmazott kérdésem érthető :slight_smile: :

Hello, itt vagyok! Előzetes kérdés-válasz, kutakodás után idáig sikerült egy másik témaként megadott kérédéssel eljutni (előzetesen azt hittem, hogy egy már blog-sablonban lévő reklám az oka, ha valami - általam létrehozni kívánt widget nem látszik):

"Szóval, ami a blog sablonban ELEVE adott Widget volt (pl. Meta, Hozzászólások etc) az - ha behúzom jobbra a Vezérlőpult/Megjelenítés/Widgetben (mivel előzőleg visszahúztam balra, finnyás voltam, sajátot akartam az “Egyéni menü” Widget-lehetőséggel létrehozni) szóval, ha jobb oldalt meghagyom azt, ami már ott volt, az - reklámtól függetlenül - működik. Csak a saját nem. Szóval sajátot 1., hely hiányában nem lehetséges… a 2., az lenne, hogy "és kódírási készség hiányában"nem lehetséges létrehozni… Aválasz azonban erre - a 2. kérdésre még nyitott, azaz azt még nem tudni, hogy ha tudnék kódot írni, akkor a meglévő Xdb Widget szabad hely lehetőség (ami ugye most tele van a WP által MÁR ELŐZŐLEG létrehozott Widgetekkel) HELYETT SAJÁTOT betudnék-e rakni? Az előzetes kérdésekre talált válaszok fényében a végleges kérdés emígyen szól: “WP-en sablon által létrehozott blogoldal esetén, ha az ember érti a kódolás nyelvét létre lehet hozni saját Widgeteket és azokat a meglévő, WP által felkínáltak HELYETT használni?”

Ezt úgy értem, hogy blogom még ugyan nem volt, de Google sablon-Weboldallal már próbálkoztam, ami olyan lelkes amatőröknek van, mint én, akik nem tudnak programozni, meg kódokat írni, ezért a sablon oldalakba sablon elemeket szúrhatnak, amik már linkkén működnek, vagy lenyíló ablakként etc. Szóval az amatőrnek elég csak az oldal esztétikájával és tartalmával foglalkozni. Most elkezdtem ezt a blogot, és szintén sablont használok. Oldaslt voltak rajta eleve beprogramozott Widgetek, azaz olyan ldalmenü, ami hiperlinkként működik (pl “Meta” “Keresés”). Saját külön Widgetet is felajánl, a Vezérlőpult/Megjelenés/Widget-ben, de azok valójában csak grafikailag (szöveg képe) jelenik meg, nem kínál föl már megírt kódokat pl.) Én nem tudok ilyet írni, tehát nem álmodom arról, hogy akkor lesz saját oldalsó menűm, cask azt szeretném tdni, hogy A SAJÁTNAK CSAK TECHNIKAI akadályai vannak (mivel én nem tudok ilyet írni) VAGY “JOGILAG” NEM LEHETSÉGES, azaz korlátozott lehetőségek vannak az ingyenblog.hun, VAGY harmasik lehetőségként: VAN ILYEN, DEKEZDŐ FELHASZNÁLÓNAK NEM ELÉRHETŐ/CSAK AZ ÉN ÁLTALAM HASZNÁLT SABLONON NEM ELÉRHETŐ, MÁSIK BLOG SABLONOKBAN TALÁLNI ILYET? A készülő oldalam: http://vagabonda.ingyenblog.hu. Fú, nagyon nehéz ezt így megfogalmazni, hogy nem vagyok szaki :slight_smile: remélem neked nem ilyen nehéz majd megérteni ezt a zagyvaságot. Köszi a türelmet! Vándorlány

Tyűű :smiley:

Miután kicsit foglalkoztál a wordpressel, rá fogsz jönni, hogy egyszerűbb mindennél.

Gondolom a nem kívánt widgeteket behúztad balra, amit meg szerettél volna, azt behúztad az oldalsávba(jobbra). Mi a bibi? Nem jelenik meg? Egyedi menüt szeretnél? Mit szeretnél? :slight_smile:

ÖÖÖÖ… igen… szóval megjelenik,de nem mindegyik! És van olyan is (eredetileg bal oldalt) hogy “egyéni menü” azt meg elnevezhetem, és tán meg is jelenik (ha előzőleg nem raktam oda százat :slight_smile: de nem működik… szóval irodalszakosként is (bibibi :slight_smile: sikerült (sikerült!!! :slight_smile: rájönnöm, hogy azért nem működik,mert nincs MINEK működnie… azaz: ha azt akarom, hogy az egy link legyen, ami ugyi mutat valahova, akkor NEKEM kéne (mivel “egyéni” menü) meghatároznom, hogy hova is mutat? De én aztat nem tudom… :frowning: Szóval a vezérlőpulton a Widgeteknél csak elnevezési lehetőségeket ajánl föl, ilen URL, meg HRML meg ki tudja milyen kódkat nem… illetőleg nem ajánl föl olyan sablont, amivel “automatán” működhetne egy-egy ilyen menüm. Konkrét példa: pl. én szeretnék egy olyan oldal -menüpontot (widgetet) hogy “Ajánló” ahol mondjuk ajánlanám barátaim oldalait, vagy valamilyen oldalon elhelyezett művüket, vagy egy cikket, ami tetszik, vagy akármi. De csak a menűpont címét adhatom meg (és ráadásul nem minden widget jelenik meg valóban az oldalon,amit előzőleg jobb oldalt beállítottam) nem tudom “odavarázsolni” magát a linket. Van magyar nyelvű leírás erről? Én csak a még ennél is alapabb tudnivalókat találtam meg “nemangolul”, amúgy német és oalsz jöhetne szóba nálam :frowning: brühühűű Segítettem, hogy segíthess, vagy sikerült jól összezavarnom téged?

Teljesen érthető, átérezhető az “ismerkedési lázad”. Mindezekkel együtt, szinte ugyanazokat a kérdéseket járod körül úgy, hogy már a harmadik témát nyitod a Fórumon.

Azért, hogy ne szóródjon szét, ezt, és még a másikat lezárom.

Ne add fel, fog az menni! Mindenki így kezdte. :slight_smile: :slight_smile: :wink: