az almától ég a gyomrom. a körtétől meg megy. de mindkettőt szeretem.
épp ezért számomra rossz a hasonlat, mert a joomlát még csak nem is láttam, míg a wp-t faragom immár másfél éve! 
Most nézegetek shop plugint wp alá, én ezt találtam: http://www.instinct.co.nz/e-commerce/
Ahogy néztem ez rendben van, de totál nem támogatja kis hazánkat és csak egyenként lehet feltölteni termékeket, ha jól láttam
Esetleg van valami más alternatíva ingyenes plugin formában, ami legaláb tudja ezeket?:
- magyar nyelv
- csv termékfeltötés(és kategória generálás)
- letölthető termékek(pl mp3, pdf, stb)
- partneri funkciók
Ezek a fontosak, lenne még egy rahedli dolog, amit leírnék, de azok többnyire benne vannak az ilyen shopokban
Kedves ziziplanet!
Ebben a műfajban, ebben a kategóriában ez a plugin az elérhető (ingyenes) legjobb.
- támogatja a magyar nyelvet; ott a .po fájl, csak le kell fordítani, vagy le kell tölteni valahonnan, vagy rá kell kérdezni, hogy valaki lefordította-e, vagy be lehet szállni a lefordításába
- az egyebekben támogatja kis hazánkat, csak be kell állítgatni a kis aranyomat
- csv-ről én nem tudok, de ettől lehetséges, hogy van, de lehet, hogy nincs
- letölthető terméket tud kezelni, ha megnézed alaposabban a plugin oldalát, komplett “letöltő-boltot” is ajánl
- nem tudom, mit értesz partneri funkciók alatt? statisztikát, kimutatásokat szépen gyüjtőget, ügyfelekkel kapcsolatot lehet tartani kiajánlókkal, értesítőkkel, akciókról, stb.
Másik topicban írt eszmefuttatásod kardjába rohansz most, ha arra gondolsz, hogy egy pluginnek a maradéktalan megoldások szállítása a feladata; a pluginek arra szolgálnak, hogy kiegészítik, kibővítik a képességeket, a lehetőségeket.
Ha többet, teljes mélységet szeretnél, akkor
- html-php-css-tudással felvértezve a plugint a magad óhajára faragod, vagy
- ennek a pluginnak a pro verzióját (azt hiszem Gold-nak hívják) használod, meg az oldalon felajánlott plugin-jait, vagy
- fogsz egy open e-cms-t és beilleszted magadnak, vagy
- fogsz egy bazi nagy, fizetős shop-progit és azt illeszted az oldalaidhoz, vagy
- fogsz több e-shopot, összefűzöd és igazítod őket a lapodhoz, vagy
- vagy fogsz egy blogot, és abban dünnyögsz, hogy ezeknél az e-shopoknál ez sem megy, meg az sem megy, hogy nem tudják eltalálni a milliómnyi lehetőséget, ami bennük rejtőzik

Szép további napot, és napsütéééééééstttttttt!!!
Kedves Farkas Győző!
Köszön a segítséget. A pluginnekkel kapcsolatban az a helyzet, hogy igy van, amit írtál, csak a relatívitás mindig mindent felül ír . Az, hogy éppen melyik cégnek az igénye mi és az minek számít(maradéktalan megoldás-e) ez minidig relatív. Volt már több olyan megoldandó problémám, ahol az alap cms csak a kishal volt az ügyben és a az adott plugin nélkül pont a cégprofilban szerepelt szolgáltatás nem ment volna. Persze meg lehet oldani, hoyg alkönyvtárka felrakom a külön cms-eket, shop, fórum, stb. De egy mai normál tartalom szolgáltatás user szinkronnal kezdődik a weblap/forum/blog/shop stb. között.
A php-html-css-nél arra gondoltam a pluginek esetén, hogy azok kinézetét/maszkolását is teljesen személyre lehet szabni.
inkább úgy mondom, hogy a fönti dolgokat abszolút mértékben ki tudom vitelezni joomla alatt user szinkronnal 1000%-os shoppal és ezen kívűl is mondhatsz bármit, olyan még nem volt, hogy nem sikerült rá valamit találni vagy, ha nem is akkor átírni kicsit valamit a cél érdekében. Igazából most kezdtem komolyabban(a blogon kívűl) foglalkozni wp-vel és keresgélem az “eszközeimet” hozzá
Na mindegy nekem kilőve ez wp e-commerce, mert nem fogok egyenként 1000-3000 tételek felvinni az biztos:) Vagy globál árat állítani…
Neked is szép napot kívánok! Bár ezt csak hangulati oldalról kívánhatom, mert az idő elbaszott szar:)
Kedves ziziplanet!
Nem a relativitás az, ami mindent felülír (a relatív ugye azt jelenti, hogy viszonylagos, valamihez képest), hisz’ egy-egy megrendelő kívánságlistája (megrendelése) abszolút (ami azt jelenti, hogy feltétlen, korlátlan, mindentől független). Persze, az már relatív, hogy mennyire abszolút. 
Én inkább úgy mondanám idegen szóval, hogy a kérdés az, hogy egy kérés (akár megrendelés) mennyire reális.
Na, a nyelvészkedésből elég is ennyi… 
Azt a WordPress Magyarország honlapján feszegetni, hogy mit tudsz megcsinálni a Joomlával és mit a WordPress-szel - enyhén szólva is - nem elegáns dolog. Különösen nem, ha saját magaddal kerülsz folyamatosan ellentmondásokba.
Először pár számot mondok Neked (elvégre Statisztikai elemzőként vagyok Tiszteletbeli mindenbe kotyogó…
): Ha bepöntyögöd a két szót a Google-ba, illetve a Yahoo-ba, akkor - összesítve - a WordPress-re 1.120millió találatot kapsz, míg a másikra 358milliót.
Természetesen ez egyrészről érthető is, hisz a WordPress 2003-ban jelent meg Matt Mullenweg és Mike Little munkája alapján (b2/cafeblog volt az előd neve), míg a Joomla! 2005. szeptember 16-án jelent meg az 1.0.0 verzióval (elődje a Mambo).
Az almát a körtével összehasonlítani - főleg azon az alapon, hogy mindkettő gyümölcs - nem szerencsés, mondhatnám; botor dolog.
Nyilvánvaló, hogy annyiban azonos a két platform, hogy mindkettő nyílt forráskódú, PHP-ban íródott, MySQL-t használ, az egyik a tartalomkezelő (CMS) irányba indult, a másik a blogolás koronázatlan királya. Az egyikkel lehet blogolni, a másik pedig működtethető CMS-ként is.
Ahány ház, annyi szokás, kinek a pap, kinek a papné - szokták volt mondani. Azt gondolom, hogy egyik csapat emberei sem mentek el senkihez, és verték össze-vissza, hogy válassza azt, amit választott - vagyis a döntés mindenkinek az ő sajátja, hogy melyiket használja.
A Fórumozók között rengetegen vannak, akik ugyanazt teszik, mint amit Te mondasz: a cél érdekében kicsit (nagyon) átírtak ezt-azt, és olyan oldalakat rittyentettek, hogy csak ámulhatunk-bámulhatunk, hogy ez tényleg WodPress-alapú?
Azt, hogy ki, milyen eszközt használ egy-egy feladat megoldásához, azt elsősorban a feladat határozza meg. Ami viszont megdönthetetlen: jól dolgozni csak jó szerszámokkal lehet.
Ha valamit igazán profin akarsz megcsinálni (célfeladat), akkor nekiállsz az egyedi fejlesztésnek (csapatmunkában), aminek során - esetleg - merítesz a nyílt forráskódok kimeríthetetlen tárházából.
Egyik nagyon kedves Fórumtársamnak volt egyszer egy mulatságos, de igen találó megjegyzése: “Informatikus vagyok, véremben a lustaság.” (by Mano)
A mondat tréfajellegén túl mély filozófiai mondanivaló is rejtőzik: Miért gondolkodnék olyanon, amit már megteremtettek, azon kell gondolkodnom, hogy adott feladathoz a legnagyobb hatékonysággal tudjam összekapcsolni a zseniseregek alkotásaiból azokat, melyekre szükségem van. És ez az összekapcsolás egy újabb remekmű lesz, amit majd mások használhatnak.
Közismerten szűkszavú vagyok :), ezért záró soraimat már elő is vezetem: A két rendszer más igényeknek igyekszik megfelelni. A WordPress nem feledkezik meg azokról a felhasználókról, akik nem a megrendelők zsíros megrendeléseire ácsingóznak, nem extra egyedi igényeket akarnak kielégíteni, hanem a Világhálón szeretnének megjelenni, elmondani véleményüket, tudatni életük folyását (lásd: blogolás), egyszerűen örömüket-bánatukat, hobbijukat megosztani embertársaikkal.
A WordPress-nek is van CMS-irányba történő fejlődése, de ettől - alapvetően - mégiscsak a közösséget teremtő ereje a legnagyobb, és ebben - úgy gondolom - az elanyagiasodó Joomla nem nagyon veszi fel vele a versenyt (gondoljunk csak a WordPress híres 5 perces telepítőjére).
Összefoglalva: A WordPress 1,1milliárdos találata nekünk - itt a WordPress Magyarország Fórumán - megerősíti azt a véleményünket, hogy mi az általunk legjobban kedvelt rendszert használjuk. Megerősíti azt is, hogy olyan mennyiségből (és minőségből is) meríthetünk, ami lehetővé teszi nekünk - a választás óriási szabadságán túl -, hogy bármilyen feladatot megoldhassunk, meg tudjunk oldani.
Ezekkel a sorokkal zárom szavaimat, és a topicot is. 
Köszönettel:
Farkas Győző
U.i.: Kedves ziziplanet!
A többezer tétel felvitele, globál-ár-állítás - általában - nem programozói feladat, hanem a megrendelő által fizetett díj töredékéből megfizetünk tisztességgel egy gyors- és gépkocsirakodó kisasszonyt.

Mint általában minden hasonlat; ez sem tökéletes. Az almán számon kérni, hogy miért nem körte formájú, a körtén meg számon kérni, hogy miért nem almaízű - ez pl. botorság - szerintem.
Igen, mindkettőt szeretjük - más- és más tulajdonságaikért. Pl. mindkettőből kiváló pálinka főzhető.