nekem is hasonló problémám van mint fent, hozáteszem, sosem csináltam még ilyet.
1.) regisztráltam egy tárhelyen
2.) leszedtem a wordpress-t, megmachináltam a wp-config file-t. Namost itt fogalmam sincs hogy jó helyre írtam-e a dolgokat, amik a rendelkezésemre állnak (nem minden definíció egyezik a szolgáltatónál és az igényelt adatoknál - persze az adataimat átírtam):
ezekből mit kell hova írni? Illetve: e négyen kívül kell-e bármit bárhova (az “írd át valami bonyolultra” is megvan - ugyan nem értem, miért; ugyanazt a mondatot írtam mindenhova), máshoz nem nyúltam. Van még olyanom hogy http://mysql.atw.hu- ez nem tudom, érdekel-e bárkit is…
Ezek után a Commanderben a mondott admin/install-php-re kattintva - nem történeik semmi…
Mégis kérdezek: minden (úgy tűnik) oké, d eösszvissz 2 sablonból választhatok. Mikor elindítom a sablonkeresést, bármire csak ezt hajlandó írni:
Váratlan hiba történt. Valami gond van a WordPress.org vagy ennek a kiszolgálónak a beállításaival. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, írjunk a támogató fórumra.
Na mégegy, az előzőt kiegászítendő: valami beállítási gond lehet, mert az adminra is csak
úgy engedett az elején ha fent beírtam hogy wp-login-php, tehát magától nem hozta be: fehér lapot hozott be. Most megpróbáltam (volna) a nyitócikket szerkeszteni - fehér lapot hozott be… Mi lehet a gond?
nálam a következő volt a megoldás: a mediacenternél mikor letöltöd a a wp-t 1/ jó helyre kell tölteni, megadott almappába (én rossz helyre töltöttem) 2/ nem szabad benyúlni a wp-config filébe (ellentétben a használatival) mivel ebben már automatikusan megcsinálja a program, csak be kell írni a böngészőbe, enter és az admin jelszóval be lehet lépni.
Köszönöm a választ! Kezdő vagyok, lehet hoyg ezért, de meglepő… a kérdések:
1.) hogy csináljam vissza a dolgot? Kitölröm Commanderrel az átmásolt file-okat és kész? (jaj, lesz-e lelkierőm megint nekiállni?..) Gyárthatok új jelszavakat, hiszen a mostani már “erre” használódott el?
2.) milyen, melyik könyvtárba kellett volna tennem? Mi az hogy “megadott”, az égvilágon nem volt ott semmi…
3.) valóban nem kellett volna átirni a config-et?.. Azért meglepő mert a worpress ezt az egyetlen lépést hangsúlyozza, nekem meglepő hogy ezt simán át lehet ugrani.
Köszönöm a választ, alszom és megálmodom mi legyen.
1/ Egyszerűen mindent kitöröltem. Amit nem lehet, azt úgy sem engedi.
2/ Az egyetlen megmaradt file alá töltsd fel a wp legnagyobb verzióját, de ne netről, hanem az ügyfélkapun belépve a saját TC ben felkínált CMS telepítő által felkínált lehetőségek közül. Itt már meg van csinálva a config helyetted.
Talán előbb fejlesztettek, s az útmutató még nem került frissítésre.
... ne netről, hanem az ügyfélkapun belépve a saját TC ben felkínált CMS telepítő ...
Köszönöm, de fogalmam sincs ezek mit jelentenek...
1.) nem tudom mi az a saját TC, a tárhelyemen (ATW) beléptem ugyan, de semmi (áltelem felismert) kezelőfelületet vagy ilyesmit nem ad (max: adatmódosítás);
2.) nem tudom mi a CMS telepítő
3.) kitöröltem mindent most a tárhelyről (Commanderrel), de az égvilágon semmilyen könyvtár nincs ott (korábbansem), így most nem tudom, mibe telepítsem...) A később belinkelt útmutaó is azt mondja hogy "megkeressük azt a helyet, ahova fel kell majd töltenünk a fájlokat; általában public_html az elnevezése." Hát nincs ilyen, pláne nincs semmilyen neve...
Közben próbálkozom: mindent kitöröltem, AZTÃN újra visszamásoltam a korábban kitöltött confog nélkül (furcsanód mégis belekerült, így mégegyszer kitöröltem, ahonlap behíbásakor aztán mintaszerűen kérte az adatokat (MySQL, stb, ) ezeket megadtam, kezdődhet a telepítés… “egy wordpress már telepítve van, előbb el kell távolítani” - hát izé, azt csináltam épp egy fél órája… Mindenesetre ugyanott vagyok: LÃTOM a honlapot, egy főoldalt, csak épp az adminfelületét nem érem el (üres fehér oldal…)
Vagy egy teljesen új névvel kezdjek telkesen újat? (Nekem az gyanús hogy a Commanderben ahogy javítgattam (korábban) a filet, a törlés és a z új változat átmásolása után a file-nál a korábbi időpontot láttam, mintha NEM cserélte volna ki. Most is: mindent kitöröltem és újra bemásoltam (ismét ott volt a nemkívánt config - kitöröltem), na de a telepítéskísérletkor: “a wordpress már telepítve van”… semmit nem hajlandó elfelejteni?.. Vagy teljesen rossz úton járok?..
Köszönöm, így tettem, most próbálkozom.. a fő bajom az, hogy zöldfülű vagok, és sok esetben a hivatkozott részeknél 1. nem az van, 2. nem úgy hívják, 3. nem csinálja.
Most azzal szenvedtem, hogy a szolgáltató (az általad javasoltba regisztráltam, kösz! ) file-menedzserében megtaláltam (végre) a cél-könyvtárat, kiválasztom a filokat, de a.) csak egyet enged, 2.) kiválasztás után nincs (vagy én vagyok hülye?..) "másolás" gomb, azaz csak nézem a kiválasztott file-t és tátom a számat.
Új kanyar: MÉGIS előveszem a saját Commanderemet, ami épp most dolgozik... huh.
És úgy néz ki sikerült... ha nem is 5 perc de szinte egy nap és némi ősz hajszál.. tekintve hogy csak gyakorlóhonlam legközelebb biztos gyorsabb lesz