wp-config / telepítés / mediacenter - egy kezdő problémái

Sziasztok!

Kezdő vagyok, első művem lenne, de elakadtam rögtön az elején. Már végig olvastam mindent, de akkor sem megy.

Médiacenter, tárhelycommander, FTP kapcsolódás ok, CMS telepítő, wordpress 3.4., felfut. Idáig ok

wp-config file átnevez, adatokat beír és nem másol, ment és innen nem megy tovább, nem nyitja meg a vp-admin installt ha beírom a böngészőbe.

Mit csinálok rosszul? Segítene valaki?

Nagyon köszi előre is!

Quote:

// ** MySQL beállítások - Ezeket a szolgálatótól lehet beszerezni ** // A RENDSZERADATOKBÓL VESZEM AZ ADATOKAT:

/** MySQL adatbázisnév sorból veszem az adatokat, ide nekem kettő van írva, melyiket írjam be, vagy mind a kettőt?? */

define('DB_NAME', 'adatbázis_neve');

/** MySQL azonosító sorból írom be az adatot */

define('DB_USER', 'felhasználónév');

/** MySQL jelszó */

define('DB_PASSWORD', 'jelszó');

/** FTP hostnév (ftp3.*****) */

define('DB_HOST', 'localhost');

/** utf8 */

define('DB_CHARSET', 'utf8');

/** ??????' */

define('DB_COLLATE', '');

Az nem kettő, hanem adatbáziselőtag_adatbázisutótag

Tehát úgy írd be, ahogy van, a teljes adatbázis nevet, az aláhúzás jellel együtt.

Ha a médiacenternél a felhasználónév egy tagból áll, akkor azt jól írtad és feltételezem a jelszót sem rontottad el.

Esetleg még az lehet gond, hogy nem mindent sikerült feltolteni.

köszi a korai választ.

De MySQL adatbázisnál kettő van beírva. Következőképen van megadva:

0000db, 0000_0000.

az utolsóhoz mit írjak?

[font=helvetica,arial,sans-serif:1qwpt0mk]/** ???’ /[/font:1qwpt0mk]

[font=helvetica,arial,sans-serif:1qwpt0mk]define(‘DB_COLLATE’, ‘’);[/font:1qwpt0mk][font=helvetica,arial,sans-serif:1qwpt0mk]/* ???’ */[/font:1qwpt0mk]

[font=helvetica,arial,sans-serif:1qwpt0mk]define(‘DB_COLLATE’, ‘’);[/font:1qwpt0mk]

Üdv,

Adatbázis egybevetése maradhat üresen

/** Az adatbázis egybevetése /

/
* Az adatbázis egybevetése */

Nagyon köszi!!! Próbálom!

Szia,

Lehet megoldódott azóta de azért leírom. Mediacenternél a következőképpen állítsd be a configot:

MySQL hostnév: mysql MySQL adatbázisnév: sajátod MySQL azonosító: sajátod MySQL jelszó: sajátod

Az ügyfélkapu/rendszeradatok menüpontban találod ezeket az infókat!

smile.gif köszönöm! Sikerült!

Kedves Bárki!

nekem is hasonló problémám van mint fent, hozáteszem, sosem csináltam még ilyet.

1.) regisztráltam egy tárhelyen

2.) leszedtem a wordpress-t, megmachináltam a wp-config file-t. Namost itt fogalmam sincs hogy jó helyre írtam-e a dolgokat, amik a rendelkezésemre állnak (nem minden definíció egyezik a szolgáltatónál és az igényelt adatoknál - persze az adataimat átírtam):

Host: 111.11.11.1.1 Felhasználó név: nevemnevem Jelszó: Adatbázis: adatbazisom

ezekből mit kell hova írni? Illetve: e négyen kívül kell-e bármit bárhova (az “írd át valami bonyolultra” is megvan - ugyan nem értem, miért; ugyanazt a mondatot írtam mindenhova), máshoz nem nyúltam. Van még olyanom hogy http://mysql.atw.hu - ez nem tudom, érdekel-e bárkit is…

Ezek után a Commanderben a mondott admin/install-php-re kattintva - nem történeik semmi…

mi lehet? köszönöm!

mB

Jajnekem - lehet hogy mégis sikerült?.. asszem csak “elakadt” a böngészőm, bocs… smile.gif

Mégis kérdezek: minden (úgy tűnik) oké, d eösszvissz 2 sablonból választhatok. Mikor elindítom a sablonkeresést, bármire csak ezt hajlandó írni:

Váratlan hiba történt. Valami gond van a WordPress.org vagy ennek a kiszolgálónak a beállításaival. Amennyiben a hiba továbbra is fennáll, írjunk a támogató fórumra.

Mi lehet? Ez a honlap:

http://kozepteszt.atw.hu/

köszönöm!

Na mégegy, az előzőt kiegászítendő: valami beállítási gond lehet, mert az adminra is csak

úgy engedett az elején ha fent beírtam hogy wp-login-php, tehát magától nem hozta be: fehér lapot hozott be. Most megpróbáltam (volna) a nyitócikket szerkeszteni - fehér lapot hozott be… Mi lehet a gond?

Szia,

nálam a következő volt a megoldás: a mediacenternél mikor letöltöd a a wp-t 1/ jó helyre kell tölteni, megadott almappába (én rossz helyre töltöttem) 2/ nem szabad benyúlni a wp-config filébe (ellentétben a használatival) mivel ebben már automatikusan megcsinálja a program, csak be kell írni a böngészőbe, enter és az admin jelszóval be lehet lépni.

Köszönöm a választ! Kezdő vagyok, lehet hoyg ezért, de meglepő… a kérdések:

1.) hogy csináljam vissza a dolgot? Kitölröm Commanderrel az átmásolt file-okat és kész? (jaj, lesz-e lelkierőm megint nekiállni?..) Gyárthatok új jelszavakat, hiszen a mostani már “erre” használódott el?

2.) milyen, melyik könyvtárba kellett volna tennem? Mi az hogy “megadott”, az égvilágon nem volt ott semmi…

3.) valóban nem kellett volna átirni a config-et?.. Azért meglepő mert a worpress ezt az egyetlen lépést hangsúlyozza, nekem meglepő hogy ezt simán át lehet ugrani.

Köszönöm a választ, alszom és megálmodom mi legyen. smile.gif

Én is kezdő vagyok… smile.gif

1/ Egyszerűen mindent kitöröltem. Amit nem lehet, azt úgy sem engedi.

2/ Az egyetlen megmaradt file alá töltsd fel a wp legnagyobb verzióját, de ne netről, hanem az ügyfélkapun belépve a saját TC ben felkínált CMS telepítő által felkínált lehetőségek közül. Itt már meg van csinálva a config helyetted.

Talán előbb fejlesztettek, s az útmutató még nem került frissítésre.

Kicsit bővebben a telepítésről: http://www.wordpress2you.com/2011/07/a-wordpress-telepitese/

'vbese' wrote:

... ne netről, hanem az ügyfélkapun belépve a saját TC ben felkínált CMS telepítő ...

Köszönöm, de fogalmam sincs ezek mit jelentenek...

1.) nem tudom mi az a saját TC, a tárhelyemen (ATW) beléptem ugyan, de semmi (áltelem felismert) kezelőfelületet vagy ilyesmit nem ad (max: adatmódosítás);

2.) nem tudom mi a CMS telepítő

3.) kitöröltem mindent most a tárhelyről (Commanderrel), de az égvilágon semmilyen könyvtár nincs ott (korábbansem), így most nem tudom, mibe telepítsem...) A később belinkelt útmutaó is azt mondja hogy "megkeressük azt a helyet, ahova fel kell majd töltenünk a fájlokat; általában public_html az elnevezése." Hát nincs ilyen, pláne nincs semmilyen neve...

Mi lehet?...

Szia,

atw-t nem ismerem, így több jó tanácsom nincs.

TC= total commander

lehet, hogy keresnek kellene egy egyszerűbb ingyenes tárhelyet, pl.:

[font=Arial, Helvetica, sans-serif:175fkcw2]http://000webhost.com[/font:175fkcw2]

[font=Arial, Helvetica, sans-serif:175fkcw2]smile.gif[/font:175fkcw2][font=Arial, Helvetica, sans-serif:175fkcw2][/font:175fkcw2]

(köszönöm azért… smile.gif

Közben próbálkozom: mindent kitöröltem, AZTÁN újra visszamásoltam a korábban kitöltött confog nélkül (furcsanód mégis belekerült, így mégegyszer kitöröltem, ahonlap behíbásakor aztán mintaszerűen kérte az adatokat (MySQL, stb, ) ezeket megadtam, kezdődhet a telepítés… “egy wordpress már telepítve van, előbb el kell távolítani” - hát izé, azt csináltam épp egy fél órája… Mindenesetre ugyanott vagyok: LÁTOM a honlapot, egy főoldalt, csak épp az adminfelületét nem érem el (üres fehér oldal…)

Vagy egy teljesen új névvel kezdjek telkesen újat? (Nekem az gyanús hogy a Commanderben ahogy javítgattam (korábban) a filet, a törlés és a z új változat átmásolása után a file-nál a korábbi időpontot láttam, mintha NEM cserélte volna ki. Most is: mindent kitöröltem és újra bemásoltam (ismét ott volt a nemkívánt config - kitöröltem), na de a telepítéskísérletkor: “a wordpress már telepítve van”… semmit nem hajlandó elfelejteni?.. Vagy teljesen rossz úton járok?..

'vbese' wrote:

...egy egyszerűbb ingyenes tárhelyet, pl.: [font=Arial, Helvetica, sans-serif:13jcduc4]http://000webhost.com[/font:13jcduc4] [font=Arial, Helvetica, sans-serif:13jcduc4]smile.gif[/font:13jcduc4][font=Arial, Helvetica, sans-serif:13jcduc4][/font:13jcduc4]

Köszönöm, így tettem, most próbálkozom.. a fő bajom az, hogy zöldfülű vagok, és sok esetben a hivatkozott részeknél 1. nem az van, 2. nem úgy hívják, 3. nem csinálja.

Most azzal szenvedtem, hogy a szolgáltató (az általad javasoltba regisztráltam, kösz! smile.gif ) file-menedzserében megtaláltam (végre) a cél-könyvtárat, kiválasztom a filokat, de a.) csak egyet enged, 2.) kiválasztás után nincs (vagy én vagyok hülye?..) "másolás" gomb, azaz csak nézem a kiválasztott file-t és tátom a számat.

Új kanyar: MÉGIS előveszem a saját Commanderemet, ami épp most dolgozik... huh.

És úgy néz ki sikerült... ha nem is 5 perc de szinte egy nap és némi ősz hajszál.. smile.gif tekintve hogy csak gyakorlóhonlam legközelebb biztos gyorsabb lesz smile.gif

smile.gif)))