A WP oldalán a blogot naccerűen tudom szerkeszteni, de amikor a Notepad-dal megnyitottam a wp-config-sample.php fájlt, azt se tudtam, mihez nyúljak. Sosem programoztam, és nem tudom, hogy ebből a zavaros, félig magyar, félig angol (?) szövegből mit kell törölnöm, otthagynom vagy felülírnom. Igen, bölcsész vagyok, és semmi sem triviális. Any help?
Szia!
Kérlek, hogy kicsit részletesebben irj már:
1: hogy érted azt, hogy a blogot a WP oldalán nagyszerűen tudtad szerkeszteni? Esteleg a wordpress.com-on regisztrált blogra érted? Vagy mire?
2: most szeretnél esetleg egy teljesen saját WP-t saját tárhelyen? Mert ha igen, akkor meg erről adj már némileg bővebb infót 
http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php
Programoznod nem kell, hisz kész rendszert kaptál a kezedhez. mindössze alapadatokat kell beletenned amiket a szolgáltatódtól kaptál… hogy mit hova az le van írva.
ami nem magyar benne az azért nem, mert nem szükséges berhelned rajta…
Kedves hgrg, köszönöm, ez valamit segített, de a kiszolgálónk felajánlotta hogy segít, mert van ott valaki, aki ismeri a wp-t. Köszi mindenkinek a segítőkészséget.
Tudor Vidor
Egyébként ha megfelelőek a webes könyvtár (public_html, htdocs, wwwroot, stb.-re gondolok) jogosultságai, akkor a WordPress automatikusan is létre tudja hozni a wp-config.php fájlt. 
megfelelő=írható, de azt érdemes a config elkészülte után levenni 
én sosem teszek rá semmilyen jogot (és így utólag semmilyen jogot nem veszek le) és mindig webes felületen telepítek, tehát a wp-config.php fájlt a WP hozza létre…
PHP5 környezetben nem kellenek mappa írási jogok ehhez…, vagy tévednék?