Egy adott szoftverbe – esetünkben a WordPress-be -, vagy hardverbe saját választásunk alapján beépíthető, annak képességeit bővítő, vagy módosító kiegészítő modul.
A modulok által kínált többlet-kényelmi funkciók nem beépített alapegységei a WordPress-nek, ezért azokat külön kell letölteni és telepíteni. Általában ingyenesek.
Miért is használunk bővítményeket? Mert emberek vagyunk, kíváncsiak vagyunk, (jó értelemben) elégedetlenek vagyunk, kísérletezgetünk, kényelmesek vagyunk, és még ezer más oka is lehet annak, hogy oldalaink képességeit ki kívánjuk terjeszteni.
Kisebb vitába keveredtem friss projektünk kapcsán: BuddyPress-t szerettem volna felrakatni rszgazdinkkal. Mondom neki, h WP-MU-BP (Multiuseres spec. WordPress) kell, hiszen vhol azt olvastam, h teljesen átirta Matt Mullenweg a WP-t, h távlatilag leverje a Facebook-ot, erre azt mondja h a BP csak egy mezei plugin?! Persze biztos neki van igaza, talán megérne részetekről egy szakértői megnyilatkozást a téma.
Tudom, hogy a WP nem kimondottan egy linkgyűjtemény CMS. Azonban előfordulhat, hogy mégis kell rá ez a funkció, mert kiegészíti a blog egyéb jó tulajdonságait.
Tudsz ajánlati valamit Győző?
Le vagyok tompulva a melegtől; A linkgyűjteményt értem, a WP-vel lehet linkgyűjtő oldalt is építeni, van egy-kettő, de nem értem, mire gondolsz a linkgyűjtemény funkció kapcsán. Milyen funkcióra gondolsz? Mit kellene csinálni?
Az oldalamon információk, írások, bejegyzések és hozzászólások mellett a témához tartozó linkek is lesznek. Szeretném megadni a lehetőséget arra, hogy kívülről is gazdagítani lehessen a gyűjteményt. Erre kellene a link directory. Kényelmesebb lenne, ha a beküldő kitöltené a formot, én pedig csak engedélyezném ha tetszik, a megfelelő kategóriába téve. Jobb mintha egy kontakt formon érkezne, és nekem kellene nehéz fizikai munkával a helyére tenni az adatokat.
Szóval ez a problémám. A legegyszerűbb, legkönnyebben kezelhető megoldást keresem. Látom, szeretnél segíteni, én pedig hálás vagyok érte.