WP-ből CMS

Sziasztok!

WordPress-t választottam az oldalam motorjának. Gépemre felraktam és próbálgatom de nem sikerül átalakítanom teljes mértékbe cms-é. Már kb. 30 plugint raktam fel és egyik sem a megfelelő és nem találom a megfelelőt. Nekem elsősorban egy olyan plugin kellene amivel lehet wp-adminon kivül regisztrálni, regisztrált profilját megtekínteni (pl. domain.com/member/profile.php?id=300), van pü-rendszer, és egy chatbox is amibe a regisztrált tagok tudnak irni, és a regisztrált egyáltalán nem fér hozzá a wp-admin-hoz, tehát attól független. Létezik ilyen plugin? PM rendszereket kb. az összest végignéztem ami a wordpress.org-n van de mindenik a wp-admin-on belül van.

Szerintem a CMS nem az e107-nél kezdődik, aminek a legfontosabb eleme a chatbox…

Viszont, ha ilyesmit akarsz, akkor BuddyPress a te barátod.

De a CMS messze nem ezt jelenti.

Tudom, de erre a részre nem találtam megoldást és ez tünik a leginkább kivitelezhetetlennek…

A BuddyPress nem WP MU plugin? Felraktam de össze van kapcsolva az adminfelülettel és valamiért akármire kattintok semmi nem megy, nem találja a fileket (virtuális cimet) de ez valószinüleg apache nem megfelelő konfigurálásáért van…

Akkor talán, kapcsold be a mod_rewriteot a webszerveren, mert anélkül tényleg nem fog menni.

azt hogyan kell?:smiley:

Minden megvan, engedélyeztem a mod_rewritet és sikeresen telepítettem a buddypress-t. Viszont nem megy, wordpress 3.0 rc3-at használok, a boddypress menüjét az oldal aljára “rendezetlenül” bepakólja és ha kattintok akkor is egyszerüen a főoldalra dob vissza. :blink: :unsure:

Próbáld a WPMU 2.9-el, így kezdésből.

A 3.0 még nem végleges.

Újratelepítettem a webszervert és wp-t is, vagyis mindent. Kerestem egy boddypress themet és megy. Viszont ez a theme csak boddypresses dolgokat tartalmaz. Nem lehetne beágyazni egy wp 3.0 themebe? És meg lehet szüntetni teljes mértékben a kapcsolatát a wp-adminnel? Vagyis aki regisztrál az a wp-admin-on ne tudjon belépni… WP-ben a kezdő kategória feliratkozó, lehet hozzáadni tag kategóriát ami egyáltalán nem tud bejelentkezni a wp-adminon?

Integrálni… Ha megnézed egy BuddyPress sablon kódját, akár csak terjedelemre, és bonyolultságra, nem hiszem, hogy olyan egyszerű lenne, csak úgy integrálni. Ami nem jelenti azt, hogy ne csinálj saját sablont pl :slight_smile:

A buddypress nem tartalmaz a wp-admin felé linkeket.

Mindazon által a wp-admin címének beírásakor be fognak tudni lépni.

Erre egy megoldást tudok kínálni, amit én is használok pár oldalamon.

Méghozzá, hogy a wp-content/plugins/buddypress/bp-themes/bp-default/functions.php fájl végére a fájl lezáró ?> elé beszúrod ezt:

Code:

function block_wp_admin_init() {

if (strpos(strtolower($_SERVER['REQUEST_URI']),'/wp-admin/') !== false)

{

if ( !is_site_admin() )

{

wp_redirect( get_option('siteurl'), 302 );

}

}

}

add_action('init','block_wp_admin_init',0);

Ezt azt eredményezi, hogy aki nem site admin, az nem fogja látni a backendet.

Egyébként nálam 3.0 RC3-on működik a BuddyPress, hibátlanul...

ezt próbáltad?

profil plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-users/

Chat meg van vagy 70 féle: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=chat&sort=

igen felraktatam… és igen néztem azokat is és párat fel is raktam… pl. az egyik ajaxos a chatbe egy csomó hibát ir ki… Csak nekem az a lényeg, hogy a chat össze legyen kapcsolva a login rendszerrel, hogy csak bejelentkezett felhasználók tudjanak írni. És nálam nem tudom miért a buddypress furán viselkedik

hibát ír ki: KOMPATIBILIS? telepítéskor meg kell nézni milyen verzióig jó!!

rengeteg plugin fejlesztése abbamarad, megszakad stbstb… vannak 2.1,2.5 vagy akár csak 2.8 ig jó bővítmények amik 3.0val már rég nem jók!

'B.Attila' wrote on '2010-06-15:

http://www.prelovac.com/vladimir/wordpress-plugins/wp-wall 2.9.2-vel ment, a 3.0-val nem próbáltam.

Kipróbáltam, jónak tünt egészen addig míg nem írtam egy hozzászólást, szinte ugyan az van ezzel is mint az ajaxos modullal, vagyis:

Code:

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 204

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 219

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 226

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 233

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 258

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 27

Latest on Tue, 05:34 pm

Na de ha nem probléma feltenném a következő kérdésemet :rolleyes: Létezik olyan plugin amivel meg lehet oldani azt, hogy van egy lenyíló menüm, ami a menű sorában szerepel annak ne legyen linkje (ne lehessen rá kattintani) hanem egyszerüen menükategória legyen, továbbá ezekbe a menüpontokba kategóriákat lehessen rakni amelybe később lehet több bejegyzést írni ami nem jelenik meg a főoldalon?

A másik, hogy irtam egy projektkezelő rendszert (php+mysql), van admin felülete is, hogyan lehet ezt wp pluginná alakítani?

Van-e plugin arra, hogy kitalálja a gondolataimat, és meg se kelljen mozdulnom?

Már nem azért de kerestem és nem találtam… És elméletileg ha nem találsz valamit ez a fórum azért van hogy feltedd kérdéseid…

Kedves B.Attila!

Itt tényleg mindenki szívesen nyújtja a kezét a másiknak, hogy “húzzál fel, légyszíves!”

De… de ez a húzzál fel nem az onos a “húzzál fel” kifejezéssel; te most komolyan végig akarod skálázni a teljes WP - WPMU - WPMS-vonulatot anélkül, hogy tennél valamit. Mondjuk tevőlegeset?

Vagy eldönthetnéd, hogy mit szeretnél? Egy külön vonalat neked, hogy a Fórumozók oldják meg helyetted a problémákat, te majd szállítod a kérdéseket?

Ha kérhetném, próbálj meg egy dologra koncentrálni, és azt azon a helyen, ahol annak a (topic)helye van. Ez nem szecskacsarnok, már ne is haragúdj meg. :wink:

A bővítmény (plugin) írását innen kezdheted el célszerűen: http://codex.wordpress.org/Writing_a_Plugin

A chat-et pedig nem csak telepíteni kell, hanem ahonnan letöltöd, ott tanulmányozod is a leírását, forgolódsz egy kicsit a fórumokon…

Jó munkát!

'B.Attila' wrote on '2010-06-15:

A másik, hogy irtam egy projektkezelő rendszert (php+mysql), van admin felülete is, hogyan lehet ezt wp pluginná alakítani?

Ha meg tudsz irni egy ilyen projectkezelő rendszert (php+mysql), szerintem tényleg nem fog számodra megugorhatatlan falként állni a plugin irás megtanulása :) És akkor tényleg olyan funkciókkal biró plugint irhatsz, ami Neked meg fog felelni.

És ha sikerül, felteheted a wordpress.org plugin raktárjába. És akkor már sok ember tudja majd használni. És sok ember örülhet majd a munkádnak :)