Sziasztok!
WordPress-t választottam az oldalam motorjának. Gépemre felraktam és próbálgatom de nem sikerül átalakítanom teljes mértékbe cms-é. Már kb. 30 plugint raktam fel és egyik sem a megfelelő és nem találom a megfelelőt. Nekem elsősorban egy olyan plugin kellene amivel lehet wp-adminon kivül regisztrálni, regisztrált profilját megtekínteni (pl. domain.com/member/profile.php?id=300), van pü-rendszer, és egy chatbox is amibe a regisztrált tagok tudnak irni, és a regisztrált egyáltalán nem fér hozzá a wp-admin-hoz, tehát attól független. Létezik ilyen plugin? PM rendszereket kb. az összest végignéztem ami a wordpress.org-n van de mindenik a wp-admin-on belül van.
Szerintem a CMS nem az e107-nél kezdődik, aminek a legfontosabb eleme a chatbox…
Viszont, ha ilyesmit akarsz, akkor BuddyPress a te barátod.
De a CMS messze nem ezt jelenti.
Tudom, de erre a részre nem találtam megoldást és ez tünik a leginkább kivitelezhetetlennek…
A BuddyPress nem WP MU plugin? Felraktam de össze van kapcsolva az adminfelülettel és valamiért akármire kattintok semmi nem megy, nem találja a fileket (virtuális cimet) de ez valószinüleg apache nem megfelelő konfigurálásáért van…
Akkor talán, kapcsold be a mod_rewriteot a webszerveren, mert anélkül tényleg nem fog menni.
azt hogyan kell?
Minden megvan, engedélyeztem a mod_rewritet és sikeresen telepítettem a buddypress-t. Viszont nem megy, wordpress 3.0 rc3-at használok, a boddypress menüjét az oldal aljára “rendezetlenül” bepakólja és ha kattintok akkor is egyszerüen a főoldalra dob vissza. :blink: :unsure:
Próbáld a WPMU 2.9-el, így kezdésből.
A 3.0 még nem végleges.
Újratelepítettem a webszervert és wp-t is, vagyis mindent. Kerestem egy boddypress themet és megy. Viszont ez a theme csak boddypresses dolgokat tartalmaz. Nem lehetne beágyazni egy wp 3.0 themebe? És meg lehet szüntetni teljes mértékben a kapcsolatát a wp-adminnel? Vagyis aki regisztrál az a wp-admin-on ne tudjon belépni… WP-ben a kezdő kategória feliratkozó, lehet hozzáadni tag kategóriát ami egyáltalán nem tud bejelentkezni a wp-adminon?
Integrálni… Ha megnézed egy BuddyPress sablon kódját, akár csak terjedelemre, és bonyolultságra, nem hiszem, hogy olyan egyszerű lenne, csak úgy integrálni. Ami nem jelenti azt, hogy ne csinálj saját sablont pl
A buddypress nem tartalmaz a wp-admin felé linkeket.
Mindazon által a wp-admin címének beírásakor be fognak tudni lépni.
Erre egy megoldást tudok kínálni, amit én is használok pár oldalamon.
Méghozzá, hogy a wp-content/plugins/buddypress/bp-themes/bp-default/functions.php fájl végére a fájl lezáró ?> elé beszúrod ezt:
function block_wp_admin_init() {
if (strpos(strtolower($_SERVER['REQUEST_URI']),'/wp-admin/') !== false)
{
if ( !is_site_admin() )
{
wp_redirect( get_option('siteurl'), 302 );
}
}
}
add_action('init','block_wp_admin_init',0);
Ezt azt eredményezi, hogy aki nem site admin, az nem fogja látni a backendet.
Egyébként nálam 3.0 RC3-on működik a BuddyPress, hibátlanul...
ezt próbáltad?
profil plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-users/
Chat meg van vagy 70 féle: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=chat&sort=
igen felraktatam… és igen néztem azokat is és párat fel is raktam… pl. az egyik ajaxos a chatbe egy csomó hibát ir ki… Csak nekem az a lényeg, hogy a chat össze legyen kapcsolva a login rendszerrel, hogy csak bejelentkezett felhasználók tudjanak írni. És nálam nem tudom miért a buddypress furán viselkedik
hibát ír ki: KOMPATIBILIS? telepítéskor meg kell nézni milyen verzióig jó!!
rengeteg plugin fejlesztése abbamarad, megszakad stbstb… vannak 2.1,2.5 vagy akár csak 2.8 ig jó bővítmények amik 3.0val már rég nem jók!
http://www.prelovac.com/vladimir/wordpress-plugins/wp-wall 2.9.2-vel ment, a 3.0-val nem próbáltam.
Kipróbáltam, jónak tünt egészen addig míg nem írtam egy hozzászólást, szinte ugyan az van ezzel is mint az ajaxos modullal, vagyis:
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 219
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 226
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 233
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 258
Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in C:wampwwwwp-settings.php on line 27
Latest on Tue, 05:34 pm
Na de ha nem probléma feltenném a következő kérdésemet :rolleyes: Létezik olyan plugin amivel meg lehet oldani azt, hogy van egy lenyíló menüm, ami a menű sorában szerepel annak ne legyen linkje (ne lehessen rá kattintani) hanem egyszerüen menükategória legyen, továbbá ezekbe a menüpontokba kategóriákat lehessen rakni amelybe később lehet több bejegyzést írni ami nem jelenik meg a főoldalon?
A másik, hogy irtam egy projektkezelő rendszert (php+mysql), van admin felülete is, hogyan lehet ezt wp pluginná alakítani?
Van-e plugin arra, hogy kitalálja a gondolataimat, és meg se kelljen mozdulnom?
Már nem azért de kerestem és nem találtam… És elméletileg ha nem találsz valamit ez a fórum azért van hogy feltedd kérdéseid…
Kedves B.Attila!
Itt tényleg mindenki szívesen nyújtja a kezét a másiknak, hogy “húzzál fel, légyszíves!”
De… de ez a húzzál fel nem az onos a “húzzál fel” kifejezéssel; te most komolyan végig akarod skálázni a teljes WP - WPMU - WPMS-vonulatot anélkül, hogy tennél valamit. Mondjuk tevőlegeset?
Vagy eldönthetnéd, hogy mit szeretnél? Egy külön vonalat neked, hogy a Fórumozók oldják meg helyetted a problémákat, te majd szállítod a kérdéseket?
Ha kérhetném, próbálj meg egy dologra koncentrálni, és azt azon a helyen, ahol annak a (topic)helye van. Ez nem szecskacsarnok, már ne is haragúdj meg.
A bővítmény (plugin) írását innen kezdheted el célszerűen: http://codex.wordpress.org/Writing_a_Plugin
A chat-et pedig nem csak telepíteni kell, hanem ahonnan letöltöd, ott tanulmányozod is a leírását, forgolódsz egy kicsit a fórumokon…
Jó munkát!
A másik, hogy irtam egy projektkezelő rendszert (php+mysql), van admin felülete is, hogyan lehet ezt wp pluginná alakítani?
Ha meg tudsz irni egy ilyen projectkezelő rendszert (php+mysql), szerintem tényleg nem fog számodra megugorhatatlan falként állni a plugin irás megtanulása :) És akkor tényleg olyan funkciókkal biró plugint irhatsz, ami Neked meg fog felelni.
És ha sikerül, felteheted a wordpress.org plugin raktárjába. És akkor már sok ember tudja majd használni. És sok ember örülhet majd a munkádnak :)