WP blog áttelepítése

Szervusztok!

A problémám a következő:

Egy már meglévő honlapot (nem WP alapú) szeretném WP-be áttenni úgy, hogy amíg kész nincs az is elérhető legyen.

Amire gondoltam:

Ideiglenesen beteszem a WP-t egy almappába a tárhelyen és ott feltöltöm / átmásolom mindazt, amire szükségem van. Amikor kész van, akkor letörlöm az addig létező honlapot és a WP-t felhozom a gyökérkönyvtárba.

Amit nem tudok:

Az almappába telepítéskor az install is ott lett végrehajtva. Ha felhozom a gyökérkönyvtárba mit kell átírnom (path?) hogy minden ugyanúgy működjön, mint amikor még az almappában volt a WP? Esetleg elég az install.php-t újra futtatni a többi anyag átmásolása után?

Köszönettel:

SPétör

Két megoldás is létezik.
 1. Miután minden kész, és a gyökérbe akarod költöztetni, adminban Opciók és a két URI értéket átirod. Hibaüzenettel nem törődve :slight_smile: és anélkül, hogy megpróbálnád megtekinteni a blogot, áthelyezed a WP file-kat a gyökérbe. Na, ezek után megnézheted a blogot!

  U.I. Isten ments, hogy újra futtasd az install.php-t… mindent törölne, amit addig mesterkedtél!


 2. Ugyanúgy végigmész az admin – Opciók – Blog URI és WP URI manőveren, de a fájlokat nem költözteted!

  A WP installációt az almappában hagyod és a gyökérbe (is!) átmásolod az index.php-t a WP mappából (az ún. “short and sweet” indexet) és ott az almappád helyzetének megfelelően korrigálod a

  require(’./wp-blog-header.php’);

  sort, pl. - require(’./almappa/wp-blog-header.php’);  2a. Ha szép permalinkeket használsz, át kell másolni a .htaccess file-t is!  Ha olvasol angolul, itt a részletes útmutatás:

  http://codex.wordpress.org/Giving_WordPress_Its_Own_Directory

Köszönöm, megnézem!

SPétör