WP-Backup

Kedves WP-Guruk!



Kezdo vagyok. Szeretnék a wp-oldalamról backupot készíteni, de nem tudom, hogyan kell. Kérek szépen tanácsot, mit tegyek?

Elore is köszönöm a segítséget.

Nem írtad milyen mélységben akarod a mentést elvégezni.

Eszközök/Exportálás



“Indítás után a WordPress egy XML fájlt fog készíteni, amit majd le kell menteni a saját gépre.

Ez az a fájl amit WordPress eXtended RSS-nek vagy WXR-nek hívunk, és tartalmazza az összes bejegyzést, hozzászólást, egyedi mezőt és címkét.

Ahogy elmentettük a fájlt, már használható is egy másik WordPress oldal Importáló funkciójából, a tartalom költöztetésére erről az oldalról.”

Az exportálás XML fájlba nem tekinthető teljes értékű biztonsági mentésnek.

WP leírás a biztonsági mentésről: http://codex.wordpress.org/WordPress_Backups

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat. Kipróbálom.

Megnéztem az ajánlott oldalt. http://codex.wordpre…rdPress_Backups

Becsületesen bevallom egy kicsit komplikáltnak tűnik számomra. (Nem vagyok IT szakember)



Pontosítanám a kérdésemet.

Full backup-ot szeretnék készíteni.

A wp - blog - oldalmra, számomra fontos szövegeket és fotókat tettem fel, s nem szeretném, hogy ez a tartalom elvesszen.



Sajnos sem plesk, sem C-panellel nem rendelkezem, mert az oldalam az ingyenes wordpress.com oldalon van.



Korábban az egyik domain nevem a Hostgator szolgáltatónál volt hostolva (joomla-s oldal), s mivel az oldalt hekkerek feltörték, a szerver teljes tartalmát letörölték, s a Hostgator nem készített (!) biztonsági mentést az oldalamról, ezért a teljes tartalom elveszett. Azóta az oldalt helyreállítottam, átmentem egy másik tárhelyszolgáltatóhoz (GoDaddy) és ott az Akeeba (joomla) backup programját használom, ami kíválóan műköik is.

Az Akeeba-nak tudom, hogy van wp backup-ja is, de mivel az ingyenes wordpress.com -on vagyok, s nicsen c-panel elérésem, ezért nem tudom, hogy hogyan lehetne egyszerű mentést készíteni a blog oldalam tartalmáról.

A tartalomról a fenti (exportálás) módszerrel. Javasolt, hogy a képeket rendszerezd be ahogy a wp-ben van feltöltve az xml fájl alapján, hogy az is korrekten meglegyen, ha gáz van. Magyarul csinálj a gépeden egy uploads mappát, azon belül év mappák, azon belül hónapok és pakold bele a képeket, ahogy az élő honlapon van.

Ingyenes szolgáltatónál teljes backupot nem fogsz csinálni, feltéve, hogy nincs egy erre szolgáló lehetőség engedélyezve a wp.com-nál.

A valami.wordpress.org -ról, soha nem fogsz tudni teljes értékű backup-ot csinálni. Onnan csak a tartalmat tudod exportálni. (Sablonnak lehet van külön letölthető változata, azt nem tudom.)

Köszönöm szépen a tanácsot. Kipróbálom a javasolt megoldást.

Sziasztok!



Átköltöztettem wp oldalamat egyik szolgáltatótól a másikhoz, mind a kettő cpanelt használ. A réginél csinált róla autómatikus biztonsági másolatot, melyet könnyen vissza lehetett tölteni a cpanel felületen belülről.

A jelenlegi szolgáltatómnál nincs ilyen lehetőség, softaculours-on belül meg a régi telepítés nem látható.



Mi lehet a megoldás, ami a frissítések előtt és bizonyos időközönként ment. Köszönöm

Először nézz körül, keresgélj, és mielőtt végleg megfeneklesz, akkor kérdezz! Nem annyira bonyulult beírni pl. a Google-ba: wp backup plugin



És itt van az eredmény, csak győzzél válogatni: https://www.google.hu/search?q=wp+backup+plugin&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=z75FVtD-IqHmyQO6jYfYDQ

Köszönöm Válaszod.

Már kerestem korábban is és egy olyan program érdekelt volna mellyel menteni tudom a teljes lapomat esetleg klónozni. A mentésre már találtam plugint 4 file készül, de ha vissza kell állítanom a cpanelből még nem tudom, hogy hogyan fogom. A régi szolgáltatóm alapból tudta ezt a frissítések automatizálása mellett. A jelenlegi sajnos nem tudja…