wp almenü készítéshez kérek segítséget

elakadtam a wordpress ben, al menüt szeretnék készíteni, néztem videókat, de azok cseh ül vannak,

Nem olyan rég óta használom a wordpresst.

Ez így egy kicsit kevés információ lesz, ahhoz, hogy valaki ténylegesen segíteni tudjon. Hova akarsz menüt tenni? Milyet? Kicsit kifejtenéd?

kérlek vegyél fel skype ra, úgy könnyebb lesz, globaldi1, am köszi előre is

Angyalka70!

Ahogyan azt evosonic helyesen már elmondta: fogalmunk sincs, hogy hol akadtál el, és miben segíthetünk, és valóban ehhez a témához tartozik-e hozzászólásod.

A WordPress Magyarország hivatalos Fórumán jársz, amelynek az is a lényege, hogy nem egy privát rendszer; ha kerekedik egy gondod, akkor megkérdezed, ha van valaki (majdnem mindig van valaki), aki tud segíteni, akkor az elmondja, hogy miként léphetsz tovább.

Legközelebb, ha jön valaki, és látja a megoldást, akkor tovább tud lépni a saját munkájában, hasznosítva, tanulva a korábbiakat.

Így tanulunk egymástól, segítünk egymásnak.

Szóval, ez nem egy pizzarendelő szolgáltatás, ahol be lehet szólni, hogy valaki szolgáljon már ki… :wink:

wordpress ben, "al menüt, szeretnék készíteni, és a skype nem báj csevegéshez írtam, ha nem azért mert képernyő megosztással, jobban látni mit is szeretnék. Nem akarom hogy helyetem meg csinálja valaki, csak mondja el hogy kell, vagy adjon 1 linket 1 magyar nyelvű vidóhoz:) szép napot

A helyesírást ki fogja megtanulni helyetted?

Továbbá mi lenne, ha nem azt várnád, hogy a feneked kitörli valaki helyetted? Monjd konkrétumokat és legyél partner, hogy rávezessünk a megoldásra. A másik megoldás, hogy fizetsz valakinek, hogy megcsinálja vagy konkrét oktatásban részesítsen. Ne várd el senkitől, hogy skype-on hobbiból fog neked magyarázni. (Mivel tudjuk, hogy az első kérdést még vagy 100 követi…)

Szerintem sértegetés helyet, olvasni és értelmezni kellene megtanulnod, nem fogom 1000x leírni, mit szeretnék, szerintem 1 értelmű, és a másik, hogy a forum alapja a segítség nyujtás, sajnálom, hogy nem érted, azt amit írtam, meg nem tudjátok, mi a al menü, ha meg nem tudjátok, akkor hogy akartok segíteni? senki nem írta, hogy helyetem, kell el készíteni az oldalt, ilyenkor sajnálom hogy Magyar vagyok., helyetetek is szégyelem magam, emiat a mentalitás miat, felfogás miat.

Angyalka70!

A “báj csevegés” valójában egyben írandó, de amiért megint klaviatúrát ragadok:

Segítséget te kértél, amiben viszont kevés volt az információ, sőt: azóta sem adtad meg, hogy a wp melyik verziójáról van szó, melyik sablonnal, mi az url cím - csak, hogy az alapokat említsem… :wink:

A skype-os segítség ugyebár azt jelenti, hogy valaki leül a gépe elé, megosztjátok a képernyőt, és lépésről-lépésre megmutatja (merthogy nem tudod), hogy mi a teendő. Szerinted, neki az nem idő, nem fáradozás? Van (lenne) más dolga is talán, de tutujgasson téged, mert nem használod sem a Fórum keresőjét, sem a Google-t, sem információt nem adsz. Alkalmazkodjon hozzád?

Te nem értettél meg az előbb: hogyan fog valaki tanulni abból (többek), ha te magánórákban szeretnél megoldást találni a gondodra?

Ne legyél mimóza! Itt senki nem sértegetett téged ( pedig elképesztő valóban a helyesírásod). Nézted Syska hozzászólás-számát? Jelenleg 1.388, és VIP tag, vagyis igen rengeteget adott a Közösségnek. Adna neked is, csak még nem tudjuk, hogy mit és hova.

Te, az 5 hozzászólásodból egyet kérdeztél, egy skype-felvételi kérés volt, a többiben pedig azzal foglalkoztál, hogy megmagyarázod azt, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter. :slight_smile:

Tehát, kissé hátrébb az agarakkal, kissé több alázatot a Közösség iránt, kicsit pontosabb (kifejtőbb) és célirányosabb kérdés kifejtést kérünk.

(És annyit még, hogy ne kelljen minden hozzászólásodból eltávolítani a felesleges, előtted hozzászóló, idézését.)

U.i.: Átszerkesztettem a hozzászólás címét (hogy az utókor a wp almenü kulcsszóra keresve ráleljen a megoldásra), valamint át is helyeztem a témát a bbPress-ből, ahova a leginkább illik.

Segítséget te kértél, amiben viszont kevés volt az információ, sőt: azóta sem adtad meg, hogy a wp melyik verziójáról van szó, melyik sablonnal, mi az url cím - csak, hogy az alapokat említsem… A jelenleg használt verzió: WordPress 3.3.2, sablon: http://webdekoracio.wbst.ws/

A skype-os segítség ugyebár azt jelenti, hogy valaki leül a gépe elé, megosztjátok a képernyőt, és lépésről-lépésre megmutatja (merthogy nem tudod),…

"elakadtam a wordpress ben, almenüt (lenyíló menüt, ami a fő menüből indul, Pl. főmenü, tagok, almenü a tagok nevei.). szeretnék készíteni, néztem videókat, de azok cseh ül vannak, szerinted a videókat honnan a f…ból szedtem le? ha nem a google ból, és nem oktatást kértem, nem vagyok hülye, vagy teljesen analfabéta a weblapszerkesztés területén, csak eddig css ben html kódolással készítettem a weboldalakat. csak a wordpress az új.

Te nem értettél meg az előbb: hogyan fog valaki tanulni abból (többek), ha te magánórákban szeretnél megoldást találni a gondodra? Ha rendesen elolvastad volna, amit írtam, nem magán órákat kértem irritated.gif, ha nem segítséget, akár pár mondatban leírva, hogy, hol találok információt hozzá, ha már nektek nehezetekre esik, leírni, mert a kritizálás könnyebben megy nektek, mint a segítségnyújtás, és nem a helyes írásom javításához kértem a segítséget.

Ne legyél mimóza! Itt senki nem sértegetett téged ( pedig elképesztő valóban a helyesírásod). Nézted Syska hozzászólás-számát? Jelenleg 1.388, és VIP tag, vagyis igen rengeteget adott a Közösségnek. Adna neked is, csak még nem tudjuk, hogy mit és hova.

Te, az 5 hozzászólásodból egyet kérdeztél, egy skype-felvételi kérés volt, a többiben pedig azzal foglalkoztál, hogy megmagyarázod azt, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Akkor létszíves olvasd vissza a hozzá szólásokat, és számold meg, hányszor írtam, le hogy al menü

Akkor én meg annyit kérek, hogy aki csak kritizálni akar, az ne írjon ide, aki nem akar vagy nem tudd segíteni.

És csak az írjon aki tényleg segíteni szeretne, kritizálás helyet

1. amit kértem, az az, hogy, hogy kell lenyíló menüt készíteni a wordpress el, a főmenük készen vannak.

2. nem kell helyettem elkészíteni az oldalt, hisz ha meg nézzed a linket, láthatod, hogy nagy része készen van http://webdekoracio.wbst.ws/

3. 1 dokumentum helyét, vagy 1 magyar nyelvű tutorial os videót kérnék szépen, amiben meg kapom kérdésemre a választ

4. a skype t csak azért írtam, mert akkor nem kellene még mindig itt …, már rég túl lehetnék ezen a dolgon.

Lásd milyen türelmes és jófej vagyok. Rászántam 5 percet a különleges és csak kivételes személyek számára elérhető Google kereső használatára.

Angol nyelvű anyagon eligazodsz?

[*]http://wordpress.org/support/topic/how-do-i-create-dropdown-menus-in-any-theme

[*]http://www.vanseodesign.com/wordpress/how-to-create-a-dropdown-menu-in-wordpress/

[*]http://wordpress-tuts.blogspot.com/2010/01/how-to-add-drop-down-menu-in-word-press.html

[/list]

Plugin megoldások közül: http://wordpress.org/extend/plugins/tags/dropdown

Ha elakadsz, akkor kérdezz. :) Konkrét képekkel történő tutorial cikk írása nem megoldható, mert minden sablon más és más. Ezért kértünk több információt.

u.i.

Nem sértegetésnek szántam, hogy nem tudsz helyesen írni. Csupán megjegyeztem, hogy törekedni kellene. A szövegértelmezéssel sincs problémám, (ellentétben veled, hisz csak 4. írásra adtál elegendő információt) csak annyira a minimális igények hiánya is tükröződött a hozzászólásodból, hogy az nem érdemelt választ. (Nem mintha a mostaniakon látszódni bármi tisztelet ...)

Amit írunk, azt tanácsként fogd fel, ne sértésnek. ;) (Ok, a helyesírásod kritizálást sértésnek veheted, az annyira borzalmas.)

Köszi a választ, tudod tudok én aranyos és kedves is lenni, ha velem is úgy beszélnek. :stuck_out_tongue:

Megpróbálok, valamit kezdeni a linkekel.

és ahogy látod hiba nélkül is tudok írni :wink:

Azért abba, hogy hiba nélkül is tudsz írni, ne nagyon éld bele magad!

• A “linkekel” helyesen linkekkel.

• Az “és ahogy” kezdetű mondatot is nagy kezdőbetűvel kellene indítani.

• Ugyanennek a mondatnak nem sikerült a végére írásjelet tenni.

• A “Megpróbálok” után feleslegesen tettél vesszőt.

• A “látod hiba” közé viszont nem tettél vesszőt, pedig kellett volna.

'Angyalka70' wrote:

Köszi a választ, tudod tudok én aranyos és kedves is lenni, ha velem is úgy beszélnek. :P

Ha belépek egy helyre, mindegy, hogy ismeretlen, vagy ismerős helyre, előtte bekopogok, belépés előtt megtörlöm a cipőm talpát, majd a küszöböt átlépve hangosan, és udvariasan köszönök, majd tisztelettudóan elmondom, hogy miért is jöttem.

"Ha rendesen elolvastad volna, amit írtam..." - nekünk az a dolgunk - többek között -, hogy elolvassunk mindent rendesen, mert így tudjuk normális, cél szerinti mederben tartani a Fórumot.

Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Nagyon nem kedvelem, ha valaki belöki az ajtót, bebüfög valamit, aztán nekiáll oktatni, hogy miként kellene őt fogadni. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.

Légyszíves, legközelebb az alapvető dolgokkal tiszteld meg a Közösséget, és a Közösséget szolgálókat! Köszönöm szépen!

'Lazarevic' wrote:

[...]

Szóval... Hátrébb az agyarakkal, és több tiszteletet, alázatot - nem csak a felhasználók részéről! ;) És ne feledjétek mikor Ti is először vettetek billentyűzetet a kezetekbe - mert volt ám ilyen!

Laza

[*]Mi is voltunk kezdők valóban. Azonban első hozzászólásainkban (és azóta szinte mindegyikben) vettük a fáradtságot az általános iskolában tanultak alkalmazására és helyesen írtunk.

[*]Mi is írtunk szabályzat ellenes hozzászólásokat, amiért ledorgált a moderátor, de megjegyeztük és nem támadásnak vettük.

[*]Nekünk is voltak kérdéseink, melyekre a google.hu linkjét kaptuk. Mi történt? Megtanultuk használni a keresőt és saját logikánkkal elkezdeni haladni. (Lásd, szülők megtanítják a gyereknek a kés, villa, kanál használatát. Ezt későbbiekben rutinszerűen alkalmazza mindenki, ciki lenne ha éhenhalnánk....-jelképes példa volt-)

[/list]

Én úgy érzem, ha valaki egy témát szeretne elkezdeni megismerni, akkor először a könnyen fellelhető anyagokat átbogarássza. Ezt követően keres és tanulmányozza a szakmai fórumot.

Sajnos nagyon sokan, az első olyan kérdés aminél megakadnak, nem használják a keresőt, hanem "bele hányják a fórumba" azt és várják a megváltást. A fóroknak igen is van egy szabályzata, amit tiszteletben kell tartani. Van internetes etikei kódex is, amint illik figyelembe venni. Nekem is van egy nagyobb fórumom, tudom milyen nehéz rendet tartani és tudom, hogy reagállnak sokszor azok a tagok, akik nem voltak vagy nincsenes normálisan nevelve. Én is leszídom. Vagy megjegyzi, tanul belőle vagy elmegy. (Nem is kár azokért....) Tehát ezeket tessék figyelembe venni minden egyes internetes megnyilvánulás esetén.

u.i. A segítő linkeket normális kérdés feltevés esetén egyből írtam volna, cifrázás nélkül...

Kedves Syska Ha jól emlékszem senki sem úgy kezdte a hozzá szólást, hogy szia kedves Angyalka…, kivéve Lazarevic t, vissza néztem.

Másik, nem okításnak, de szerintem, a fórumot pont azért találták ki anno okos emberek, hogy az olyanoknak, mint én is, segítséget tudjon nyújtani.

Az egoizmusra nincs gyógyszer és a beképzeltség meg csúnya szokás. És ha a segítségnyújtás nehezedre esik, akkor nem kellene fórumoznod?!

Nem tudom, de nálam alap, ha valaki segítséget kér, bármilyen téren, és független attól, hogy milyen…, egyéb kommentek nélkül, segítek. és nálam a segítségnyújtás az, hogy részletesen leírom neki, hogy mit és hol és hogyan kell csinálnia. Na de nem vagyunk egyformák.

Szóval Lazarevic nek teljesen igaza van.

Ezzel szeretném lezárni itt ezt a témát,

'Angyalka70' wrote:

Kedves Syska Ha jól emlékszem senki sem úgy kezdte a hozzá szólást, hogy szia kedves Angyalka....., kivéve Lazarevic t, vissza néztem.

Első hozzászólásaidban helyesírás tudásod egyikben sem lkalmaztad.

'Angyalka70' wrote:

Másik, nem okításnak, de szerintem, a fórumot pont azért találták ki anno okos emberek, hogy az olyanoknak, mint én is, segítséget tudjon nyújtani.

Bizony, ez igaz. A keresőt pedig a keresésre találták fel. A kettő megfelelő sorrendben való alkalmazása a kulcs. 1. keresés, 2. kérdezés.

'Angyalka70' wrote:

Az egoizmusra nincs gyógyszer és a beképzeltség meg csúnya szokás. És ha a segítségnyújtás nehezedre esik, akkor nem kellene fórumoznod?!

Sajnos a lustaságra és igénytelenségre sincs gyógyszer. Ha nem vagy annyira ösztökélt, hogy utánanézz, utána keress és olvass, akkor minek kezdesz bele? (Akkor Te minek fórumozol?)

'Angyalka70' wrote:

Nem tudom, de nálam alap, ha valaki segítséget kér, bármilyen téren, és független attól, hogy milyen...., egyéb kommentek nélkül, segítek. és nálam a segítségnyújtás az, hogy részletesen leírom neki, hogy mit és hol és hogyan kell csinálnia. Na de nem vagyunk egyformák.

Én személyszerint hasznosabbnak tartom, ha valakit rávezetünk a megoldásra, abból ugyan is tanulni lehet. Mint már fent írtam, az ember a gyerekének megtanítja az evőeszköz használatát, nem pedig élete végéig a szájába adja a falatokat. :) A sikeresség egyik kulcsa az önnálóság. Önnálóan keresni megoldást egy problémára.

'Angyalka70' wrote:

Szóval Lazarevic nek teljesen igaza van.

Ezzel szeretném lezárni itt ezt a témát,

Részben. Csak azt is vedd figyelembe, hogy mi már évek óta ezen a fórumon vagyunk. Nagyon sok flegma ember csak beregisztrál, behányja a kérdését (ami már másik 10-20 témában meg lett válaszolva) és várja a csodát, majd megsértődik ha a fórum megfelelő használatára célzunk. Mi is emberek vagyunk, elfogy a türelmünk egy idő után.

Ha rendesen megfogalmazott, épkézláb kérdést teszel fel, akkor hidd el, hogy gyorsan megkapod a megfelelő választ.

Most, hogy Angyalka70 után a megszólított Syska is zárszót mondott, jól lezárom a témát. Ha még akad valakinek nem közvetlenül a WP-hez kapcsolódó mondanivalója, annak irány a Presszó. :slight_smile: