wp 2.5 page_template?

Sziasztok!Közismert theme-mell dolgozok: http://www.briangardner.com/themes/vertigo-wordpress-theme.htmWP 2.5.1 alatt szeretnék egy page_tamplete.php-t létrehozni.Első lépésben megcsináltam amit kell, a page.php-t átbeveztem, és e kód tetejére beletettem ezt:

Code:

<?php

/*

Template Name: Home Page

*/

?>

Aztán ennyivel el is volt régebben intézve, a WP-adminja felismerte, és ki lehetett választani hogy melyik template-et használom. Most azomban nem ismeri fel.

Nem zetközi fórumon utána náztem, találtam egy megoldást a kérdésre, de valami miatt nálam nem működik.

http://wordpress.org/support/topic/166129?replies=2#post-723720

itt azt írja mfields, hogy a theme funczions.php-jébe is be kell tenni egy kódot, amit le is ír.

Betettem, erre tönkrement a wp-m, nagy fehér lapokat láttam, semmi sem működött. Gyorsan kivettem, visszatettem az eredeti funczion.php-t mire minden visszaállt, kivéve egy dolgot: tönkreváhta a karakterkódolásom. MInden ékezetes betűm kriksz-krakszszal jelenik meg.

Két kérdés a végére:

1) Hogyan tudom megoldani az eredeti problémát, azaz elérni azthgy az admnebna érzékelje a wp, hogy különböző page-template-ek vannak, és lehessen választani közülük?

2) hogyan tudom az elrontott karakterkódolást visszaállítani? Fogalmam sincs mi miatt ment tönkre, szerintem a karaktereknek és a functions.php-nek semmi köze nincs egymáshoz, pláne hogy már visszatettem az eredetit...

Köszönöm a segítséget!

Közben a 2) -es kérdés aktualitását vesztette. De az 1)-re nagyon vánék egy nagy ötletet! :slight_smile:

az 1 millió dolláros kérdés: milyen néven mentetted el ezt a .php fájlodat?

szia moshu! :slight_smile:page_home.phpÉn is olvastam fórumokon hogy lehet hogy home.php-nek kellett volna lennie, azaz a .php neve legyen egyenlő azzal a szóval amit a kód tetejére template neveként megadunk. De ez nem segített.Azonban kobak válasza, amit szintén egy fórumon olvastam, adta meg a megoldást (rengetegen ütköztek ebbe a problémába, renegeteg topic van ezzel a témával angolul…).A megoldás ami nekem is segített: Vissza kell állítani a default theme-et, majd utána újra a saját theme-et aktiválni. Ezek után már megjelent a page template választási lehetőség. Remélem másnak segít.Azért thx moshu!

jah :))))))))))) rájöttem miért lett volna millió dolláros a kérdésed… :slight_smile: mert ebben a theme-ben van egy home.php… és azt hitted felülírtam :slight_smile: jó, jó, nem vagyok egy nagy ász, na de azért… :))


'legrosszabb wrote:

Én is olvastam fórumokon hogy lehet hogy home.php-nek kellett volna lennie' date=' azaz a .php neve legyen egyenlő azzal a szóval amit a kód tetejére template neveként megadunk. De ez nem segített.[/quote']


Hát, az nem is segíthetett... és bevallom, épp ettől féltem, és ezért kérdeztem. A home.php = egy NEM-oldal standard template file, amit a WP felismer és nem Page template gyanánt kezel. Szóval, home.php-nak nevezni csak rontott (volna) a helyzeten.

Ja igen, az a sablon-váltogatás sok embernek megoldotta - de még senki nem jött rá, hogy miért...

p.s. látom közben te is írtál választ: nem, én nem ismerem közelről azt a sablont, de a home.php fájl kölönleges státuszát, azt igen!