Wordpress vs. UltraWeb

Sziasztok!Felraktam az 2.1.3-mas magyar wordpress-t, de valamiért az UW-en nem enged egyszerűen kommentet írni, illetve a kategóriákat se hozza le rendesen külön.http://design-materials.uw.huOlvastam, hogy az UW-val lehetnek gondok de van rá valami megoldás. (valami javascriptről hallottam)Ebben kérném a segítségeteket.Előre is köszi!Üdv,

ZaK

El kell felejteni az ingyenes tárhelyeket, ma bár bőven nem luxus kategória a saját domain és tárhely, olcsóbb mint a legolcsóbb mobiltelefon, az is van mindenkinek.

Kevesebb, mint 70 forint? :smiley: Nézd, te ebből élsz, persze, hogy költesz rá, meg te ennek a hogyhíjjáknak egyfajta profija vagy. De ő most nem is ezt kérdezte, és szemmel láthatóan nem akar rá költeni. Jelzem, én sem, és sokan mások sem, persze mi nem vagyunk profik, ekik ebből élnek (én a magam részéről felvállalom, hogy kifejezetten csicska vagyok). Nem lehetséges, hogy akkor most nem segítettél semmit? Vagy véletlenül éppen akad egy remek ajánlatod?Komolyan mondom, ahányszor meglátok egy ilyen jótanácsot, kinyílik a zsebemben a bicska.Ne vedd támadásnak, meg ilyesmi. Nem a személyeddel van bajom, hanem ezzel a hozzáállással. És bocs az offért.

Exer, nincs ebből gond, de engedd, hogy megmagyarázzam, hátha becsukódnék a bicskád:(1) Én nem domain hostingból élek, semmi érdekem nem fűzödik ahhoz, hogy bárki vegyen egy domaint vagy tárhelyet. Miután egy domain plusz tárhely egy évre, a wordpresshez tökéletesen bruttó 6990 Ft-ba kerül (direkt nem mondom hol) úgy vélem ez a költség töredéke annak, amibe ez a dolog évekkel ezelőtt került. Szerintem ennyit érjen meg az ember hobbija, a cége meg főleg. Én csak ezzel a tanáccsal tudok segíteni, mert lehet, sokan azért választják az ingyenes tárhelyet, mert nem tudják, hogy amúgy teljesen elérhető áron van rendes tárhely. Amikor kezdtem a céget, zéró forinttal, egy statikus tárhely meg a domain iszonyat pénzbe került…épp tegnap gondolkoztam ezen, hogy mi pénzt elkértek ezért régebben (2000, 2001-ben)

(2) “Vagy véleletlenül akad egy remek ajánlatod” - na ettől meg az én bicskám nyilna ki, ha ez nem épp egy félreértés-tisztázó komment lenne: Ne állíts be úgy, mintha nyomulni akarnék itt, nemcsak hogy eszembe se jutna, de nem is szokásom, mert egyféleképpen értékesítek: a weboldalammal. Soha senkit nem keresek meg, és ha engem keresnek meg, rendre nemet mondok.Azért remélem jóban vagyunk, itt a karácsony is, a blogot tetszik, tényleg fura az álmod:)

Mondtam, hogy nem személyes, be cool :slight_smile:

Oké, rendben. Csak sokszor látom és hallom (nem feltétlenül itt), hogy minden problémára ez a válasz: vegyél domaint, vegyél tárhelyet. Abban teljesen egyetértek, hogy ez volna az optimális megoldás. Mert tényleg, 999-3500 forint két évre a domain, meg a tárhely sem sok.

Leginkább az általánosítás miatt szoktam pipa lenni. Az én hostom is free, upgrade plan-ekkel. Össze sem hasonlítható a honi ingyenes hostokkal működik, ha néha van is kevés gond, gyorsan megoldódik (5 perc-24 óra). 15$, és van korlátlan sql, .htaccess, miegymás, örökre; pedig igazából nem “fizetős” tárhely.

Ezzel szemben vannak olyan paid hostok, ahol - elnézegetést a kifejezésért - de sz*rnak rá, hogy mi bajod, nulla a helpdesk, néhol még papíron sincs. Itt sem jó az általánosítás.

Abban maximálisan igazat adok, hogy a pár évvel ezelőtti árakhoz mérten nevetségesen olcsó most a relatív minőségi tárhely, '99 körül néztem domaint, hát ne mondjam… De, és itt a “de”, pl. errefelé ajánlgattak valami blogtárhelyet, amire aszondom, hogy tizenpárezer nekem sok. Fősulira járok, máshová is el tudom tapsolni :slight_smile: Hiszen nekem csak egy kis egófényezés a blogom (amivel kapcsolatban köszönöm a véleményedet).

Visszatekintve azt mondom, megkövetlek, hiszen itt az eredeti téma asszem nem egóblog volt. Üzleties jelleghez meg illik a pro háttér.Boldog karajcsont mindenkinek :slight_smile:

Exer,

igaz: mindenhez ott a pro meg a kontra, a nulla helpdeskes hosting céges sztorikból egy régényrevaló is összejöhetni. Neked is boldog karácsonyt: de most látom 13 perccel elmult :slight_smile:

sziasztok!uw-re próbálom a 2.7-es magyar wordpress-t telepíteni. wp-config.php-t kitöltöttem, feltöltöttem mindent ahogy kell, de mikor megpróbálom elindítani az index.php-t vagy a /wp-admin/install.php-t, a következő üzenetet kapom:

“HIBA - 502

A PHP script tullepte a maximalis futasi idot!”

tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?előre is köszi!

amikor az angol verzióval próbálkoztam, az index.php megnyitása után ezt írta ki:

“Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 11520 bytes) in /mnt/ultraweb/s/su/super18/wp/wp-admin/includes/plugin.php on line 183”

az “ini_set(“memory_limit”,“12M”);” nem működött.

keves a memoria, uw-n nem is fogsz tobbet kapni, raadasul ott nagyon nem ajanlott wp-t futtatni

Nem is tudom jó helyre kopogtattam-e be, az interneten nézelődtem az Ultraweb után. Már másfél éve müködő oldalunk kb. egy hete nem jelenik meg. A reklámcsíkon kívül nem töltődik le más, próbáltam őket hívni, de nem veszik fel egyik számot sem, a levélre nem válaszolnak. Tud esetleg valaki mondani valamit? Az oldalukon nincs semmi infó. A tárhelyeken ott a feltöltött anyagunk, nem tudom mi lehet a baj!

Köszönöm, ha tud valaki tanácsot adni.

Sajnos meg kell várnod, amig ők nem válaszolnak az emiledre, vagy egyszercsak fel nem veszik a telefont!!!

Sziasztok!Néhány órája olvasgatok itt…és ha jól értem, nincs ingyenes tárhely ahol futna a prog?

Kár frown.gif(

Nekem van uw-s, fw-s tárhelyem is.

Mivel nem ismerem, így csak teszetelném, saját szórakoztatásra, és ha beválik, csak akkor használnám komolyabban…, de így nem költök csak hobbyból fizetős oldalra.

Ha valaki tud (mégis) használható FREE tárhelyet, kérem küldjön mail-t, hogy ne itt reklámozzuk!

Az uw-n a hibaüzenetem nekem is ez volt “HIBA - 502

A PHP script tullepte a maximalis futasi idot!”(a most tölthető verzióval teszteltem volna…Köszi a segítséget!

juzo

hamipapi@freemail.hu

Ebben a formában, hogy nincs olyan ingyenes tárhely, ahol futna a wp - erős költői túlzás.Az alapváltozat - meg némi kiegészítő - gyakorlatilag mindenhol fut, méghozzá remekül. A meghasalások akkor kezdődnek, amikor komolyabban akarja az ember… :slight_smile:Azt nem szabad elhinni, hogy valami manapság ingyenes. Effektív pénzt nem kell ugyan adni érte, de más módon fizetsz (pl. reklámhely).

Az ingyenességnek még az is a hátránya, hogy “mit ugrálsz, örülj, hogy kapsz valamit a semmiért”.Kétségtelen, hogy vannak tisztességes, ingyenes tárhelyszolgáltatók, akik ténylegesen szolgáltatnak, mert jól tudják, hogy az ingyenes felhasználó, ha kinövi a szolgáltatását, és emelné a szintet, akkor hozzá fog jönni fizetősbe.

És jó munkát pontosan annyi időbe telik elvégezni, mint a moslékot.Legjobb ingyenes kezdés, ha lekerítesz a winyódból egy pár giga helyet, feltelepíted az ingyenes WampServert, és arra telepíted a WP-t. Aztán azon lehet kísérletezgetni.

Nem is rossz gondolat, hogy sajat masinan futasson wp-t az ember… sajat limitek, sajat helpdesk :slight_smile: En regota keresek elfogadhato ingyenes tarhelyet. A “top listamon” eddig 2 tarhely szerepel. Az egyiken ment minden, majd szo nelkul toroltek par nap utan. A masikon meg naponta tobbszor elerhetetlen az adatbazis.Amugy anno pont emiatt a topic miatt nem raktam UW-ra semmilyen cms-t. De akinek sikerul… az tenyleg tudhat valamit :wink:

Köszönöm a segítséget!

Igen, valószínű én is inkabb a sajtgépemből kerítek tárhelyet!


'tru' wrote on '2009-02-10:
sziasztok!

uw-re próbálom a 2.7-es magyar wordpress-t telepíteni. wp-config.php-t kitöltöttem, feltöltöttem mindent ahogy kell, de mikor megpróbálom elindítani az index.php-t vagy a /wp-admin/install.php-t, a következő üzenetet kapom:


"HIBA - 502


A PHP script tullepte a maximalis futasi idot!"


tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?

előre is köszi!
Nem tud valaki erre megoldást? Én is ezzel a problémával küzdök. Mellesleg találtam olyan UW-s oldalt, ahol WP van feltéve, szóval nem lehetetlen, csak nehéz. Szóval, valaki?

esetleg kérdezz rá az oldal gazdájánál…