Wordpress váróterem

Sziasztok!Előre is elnézést kérek, ha feleslegesen nyitottam témát. Kivételesen nem keresgéltem, mert lövésem sincs, hogy milyen kulcsszavakkal lenne érdemes.Szóval a dolog lényege, hogy a felhasználók írják a bejegyzéseket, amelyek egy úgymond “váróterembe” kerülnek, ahol ők maguk tudják ezeket értékelni. Amelyik bejegyzés elér egy bizonyos pozitív értékelést, az kikerül a főoldalra.Így néz ki: http://www.demotivalo.com/varoterem

Ez ha nem tévedek, wordpress oldal.Van egy külföldi változat is, de azt nem tudom, hogy milyen a motorja: http://9gag.com/Kíváncsi lennék arra, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani. Vajon nehéz? Egy magamfajta laikus vért izzadva megtudná csinálni? (A kitartásommal nincs gond)

Mert úgy gondolom, hogy wordpress területén az utóbbi időben sokat fejlődtem, de ez a tudás ehhez még szerintem bőven kevés. Mindenesetre elkezdek keresgélni.Előre is köszönöm a válaszokat!

Szia

A kérdés az, hogy amelyik bejegyzés eléri azt a bizonyos “pontszámot” amivel a főoldalra kerülne az automatikusan megjelenik a főoldalon vagy manuálisan te rakod ki?

Ha te rakod ki akkor szerintem kategória besorolással meg lehet oldani. Lenne egy váróterem kategória és ezt a főoldalon kizárod a megjelenésből. Szavazásra meg használhatod a GD Star Rating plugint.Ha automatkus lenne akkor a szavazás leadása macerásabb. Mert akkor a szavazatok számát lehetne egyedi mezőben tárolni, és akkor ez alapján szűrni a főoldalon.

SziaNagyszerűen leírtad az elsőt. Ami a fejembe volt először össze-vissza, azt most te összeraktad. :slight_smile:

Gondolom ennél a változatnál, a felhasználó egyből jogosult a bejegyzés írására. Viszont szerintem azt is meg kell oldani valahogyan, hogy csak azt az egy kategóriát lássa (bejegyzés írásánál). Mert valljuk be, ha kiírom, hogy “csak a váróterem kategóriát lehet bejelölni”, akkor legalább a fele el sem olvassa, a másik fele pedig igen, de ennek megint a fele vagy nem vesz tudomást róla vagy nem érti meg. :smiley:

Tehát ennél szerintem csak ez az egy gubanc lenne.A második kicsit húzósabbnak hangzik, de sebaj, mert kihívás. Ebből pedig tanulhatok. Nem utolsó sorban, ha egyszer megizzad vele az ember, akkor utána nem lesz gondja vele (vagy nem olyan sok). :slight_smile:Köszönöm szépen a válaszod!

Ezeken most törni fogom a fejem.

Na megvan!

Tehát a főoldalról kizárom mondjuk a “Nincs kategorizálva” kategóriát. Aztán felrakom a uCan Post elnevezésű plugint (amibe alapértelmezettnek a “Nincs kategorizálva” kategóriát adom meg). Aztán felteszem a GD Star-t és kész. Ezzel annyi a gond, hogyha beindul az oldal, akkor sok meló a válogatás, tehát jobb lenne automatizálni. Ebben esetleg tudna segíteni valaki?

Félreértés ne essék, nem vagyok lusta szerkeszteni, csak már van egy “fő” oldalam, ahova naponta több bejegyzést írok. Ez pedig egy bónusz lenne, meg ugye megint tanulnék valami újat. :slight_smile:

Szia

Én így oldanám meg:
 1. feladat bejegyzés elmentése:

  Csinálnék egy oldalt aminek lenne egy saját oldal sablonja. Ebben a sablonban lenne egy form ahol meg kell adni a szükséges adatokat. Majd ennek a formnak az adatait ugyanannak az oldalnak küldeném el. Így a header meghívása előtt PHP-vel el lehet meneteni a post-ot.

  wp insert post

  Így azt is beállíthatod, hogy milyen kategóriába mentse automatikusan. (nem kell a felhasználónak megadnia a kategóriát) Az elmentésbe beleraknám a post metát is. add_post_meta Ez lenne a pontszám. Új post esetén az értéke 0 lenne.


 2. feladat szavazás

  A single.php-ben ha a bejegyzés az adott kategóriában van in_category akkor megjelenne egy szavazós form. (Lehet hogy csak egy gomb lenne + rejtett mező) A rejtett mező tartalmazhatja, az adott post id-át. (get_the_ID)Elküldeném ugyanannak az oldalnak és szintén a header meghívása előtt módosítanám az adott post metáját.  Így már csak a főoldalon kell beállítani a metára a szűrést és máris automatikus az egész.

Szia!Szerintem ez már nekem kicsit meredek lenne… Még az egyszerűbb változatnál is megakadtam, aztán még újabb bökkenőt is találtam. Most még agyalok, de már arra is gondoltam, hogy megbízok vele valakit. Majd meglátom mi lesz.Köszönöm szépen a válaszod!

Szívesen

:rolleyes: