WordPress v. Joomla?

http://www.hobo-web.co.uk/seo-blog/index.php/joomla-v-wordpress/ egyik barátom linkelte. Nos, maximálisan egyetértek vele. :blush:

Szerintem jogos a felvetés, én is a kisebb projektekre Wordpresst, a nagyobbakra Joomla!-t használok.

Akár kisebb, akár nagyobb a project, a WordPress ugyan úgy alkalmas rá. Én leszoktam a Joomla-ról, mert a WP megjelenését jóval könnyebb bütykölni, továbbá a Joomla verzióugrásai és az emiatt fennálló plugin problémák, konvertálások csak a bajt hozzák gyakran.

Mondjuk tény, hogy az 1.6-1.7-re ugrás elég sok galibát szül, meg macerás a frissítés, de próbálom lebeszélni róla a megrendelőket, mert mindketten jobbanjárunk a WP-vel.

Apropó verzióugrás: épp most jelent meg a 2.5-ös verzió, alig pár hónappal az 1.7-es éra bevezetése után. És épp esedékes frissíteni. Hogyan dolgozzon így az ember?

Joomla! már nagyon régen nem volt a kezeim között. Biztosan meg van annak is a varázsa, sőt meg merem kockáztatni, hogy valamiben, jobb is mint a WordPress, de ez visszafelé is igaz ám. Jommla!-val inkább már nem kezdenék. Ha dönteni kellene, akkor természetesen WordPress, ha nyílt forráskódnál maradunk, akkor még a drupal ami szóba jöhet, de nekem az meg belsőleg kicsit bonyolult, de lehet csak megszokás kérdése az egész. Én már évek óta WordPress alapokon készítenem a weboldalakat, nehéz megválni tőle. Egy saját tartalomkezelő rendszer írása nem kis feladat és ha meg is vagyok vele, akkor is kell folymatosan azt frissíteni, mint egy nyílt rendszert. Plusz manapság azért, mert valami egyedi nem biztos, hogy több bevételre tud szert tenni az ember szerintem. De eléggé elkanyarodtam már a tényleges témától…

Semmi baj, sztem van helye egy kis off-nak az Off topicban ^^

Nekem csak egy bizonyos kollégium honlapján van Joomla!, sajnos nagyon ragaszkodnak hozzá, pedig ők hozzá sem nyúlnak az admin felülethez, mert én végzek minden frissítést, persze ezért el is kérek pár ezret félévente :smiley: Viszont, alig egy év után kitalálták, hogy legyen más az oldal arculata, és én meg már egy ideje nem is foglalkoztam Joomla!-val, nem is beszélve arról, hogy szerencsétleneknek nincs úgy igazán értelmes elképzelésük a megjelenéssel kapcsolatban és abból próbáljon az ember valamit alkotni. Cehh. Jó kis melónak nézek elébe…

A hozzászólásokat olvasva nem bánom, hogy WP-nél kötöttem ki Joomla helyett. Köszi a megerősítést!

,-))