Wordpress (teljesen) kezdo kerdesek

Sziasztok!

Remelem, hogy a megfelelo helyen teszem fel a kerdesem (kerdeseim) es jo helyen kerek segitseget…

Nagyon kezdo vagyok a Wordpress tekinteteben…egy par napja letrehoztam egy ingyenes tarhellyel rendelkezo Wordpress alapokon mukodo sajat oldalt, amivel azt tudtam elerni, hogy szineket modositsak, alap-bovitmenyeket aktivaljak, kepeket toltsek fel, kulonbozo menupontokat alakitsak ki, de amikor kisse melyebben probaltam elmerulni a temaban, mint pl. egy smart-youtube alkalmazast feltenni, hogy a kezdo oldalon egy video jelenjen meg, vagy mas kulso bovutmenyt telepitsek, akkor rajottem, hogy ez meghaladja a tudas szintemet ezen a teren. Olyan dolgokkal talalkoztam, mint pl. a MySQL, PHP, GPL, amikrol sajnos nagyon keveset tudok. Probaltam kutatgatni kulonbozo kezdo informaciok utan, de mindeig olyan “falba”, utmutatokba utkoztem, ami mar nemi MySQL server es PHP ismeretet kovetel, illetve paranccsoros programozasi ismereteket…

Segitseget szeretnek kerni toletek egy alapszint eljutasaig, ami szamomra annyit jelent, hogy egy ungyenes tarhellyel rendelkezo oldalt bovitmeneyekkel(pluginokkal) tudjak elletni, illetve boviteni.

(Addig mar eljutottam, hogy letoltottem a Wordpress legujjabb verziojat, de telepiteni a bizonyos ‘wp-content.php’-t meg nem sikerult, azt hiszem, hogy sikerult letrehoznom egy Wordpress felhasznaloi fiokot, valamint telepitettem egy MySQL szervert a gepemre.)

Valaszotokat es segitsegeteket elore is nagyon koszonom!u.i. az is nagy segitseg lenne, ha meg tudnatok adni egy forumot, blogot vagy barmilyen topikot, ami a Wordpress kezdetekkel fogalkozik, es nem ugrik at ilyen “aprosagokon”, hogy “miutan elkeszult a Wordpress telepites es letrehoztuk a szervert…”Tisztelettel,

Vanyi Szabolcs

Ingyenes tárhelyen nem igazán fog tökéletesen működni, szerintem.Első lépésként, szerintem regisztrálj a wordpress.com-ra és ott ismerkedj meg a rendszerrel.