Wordpress segítség

Sziasztok!

Egy kezdő, ám lelkes wordpress felhasználó vagyok, de ami azt illeti eléggé elveszettnek érzem magam a sok wordpress által nyújtott lehetőség között. Már valamilyen szinten kezd tisztulni a köd a fejemben , igyekszem minél többet utánaolvasni a dolgoknak, azonban örülnék ha némi útbaigazítást kaphatnék Tőletek.

Szóval a feladatom a következő lenne:

Csinálnom kell egy oldalt, ahova a felhasználók regisztrálhatnak / beléphetnek, hozzá kell adnom új attribútumokat a felhasználóknak. Tudniuk kell tételeket feltölteni, ezeket kategóriákba rendezni, valamint ezek között a termékek között böngészni, valamint egymásnak üzenetet küldeni. Ezen kívül kellene pár egyszerűbb widgetet írnom, mellyel sql lekérdezések alapján a frontenden megjelenítek ezt-azt (toplista pl) :slight_smile:

Tudom, hogy nem épp a legegyszerűbb feladattal próbálkozom meg, dehát, kihívás :slight_smile:

Elkezdtem olvasni a How to be a Wordpress Rockstar c. könyvet (lassan végzek vele) egy ismerősöm ajánlása alapján, az abból merített információkból úgy véltem, hogy a legjobb ha ezeket a “tételeket” postként fogom fel némi általam létrehozott egyedi mezővel, az újonnan regisztrált felhasználók pedig Author jogosultságot kapjanak, hogy tudjanak felvinni postokat.

Codex-et elkezdtem olvasgatni, de kissé túl sok információ egyszerre és kaotikusnak érzem :-/

Jelenleg úgy áll az oldalam, hogy a backenden a főbb beállításokat (azt hiszem :slight_smile: ) elvégeztem, valamint egy Graphene nevezetű template-re építkezve elkezdtem kialakítani az oldal kinézetét (nem tudom, gondot okozhat, hogy nem a gyárit használom? Mit ajánlotok?). A bejelentkezésre, hogy a frontenden is megjelenjen, a Profile Builder nevű plugint használtam.

Bármilyen észrevétel, tanács, esetleg tipp, hogy minek-hol-miben járjak utána, hatalmas segítség lenne :slight_smile: És elnézést, ha valami hülyeséget írtam volna :stuck_out_tongue:

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Ajánlom magamat :), mármint a blogomat, meg efrud blogját, ha gyakorlatiasabb dolgok (pl. kódrészletek) kellenek.

De úgy látom alakul a wphu.org blogrésze is ezen a téren. Biztosan van több is, de ezek jutottak hirtelen eszembe.

Meg a google is ad neked ilyeneket, csak többnyire angolul kell keresni, a keresés mellé írd oda: without plugin.

Tehát annyira nem nagyon kell widgeteket írogatnod sql lekérésekre.

Igen, az a legjobb, ha postként fogod fel. Az, hogy milyen jogosultságot adj, attól függ, mit akarsz. A közreműködő csak beküldeni tudja a postot, magasabb jogúnak el kell bírálnia, a szerző közzé is tudja tenni.

Az esetek döntő többségében nem okoz gondot más sablon használata, de néha előfordul, hogy egyik-másik sablon ütközik bővítménnyel. (Ha majd ilyen gyanúd támad, akkor nézd meg előbb az alapértelmezett sablonnal, ha azzal működik a bővítmény, akkor valamiért a választott sablonnal nem fér össze.)

A profile buildert nem ismerem, én a wp user frontend bővítmény mellett döntöttem, ezzel a felhasználókat akár teljesen is ki lehet zárni a backend felületről.

A codex a legjobb útmutató, de hasznos lehet még a wordpress.stackexchange.com nézegetése is.

Köszönöm szépen, megnézem őket :slight_smile:

Üdv! Kezdő felhasználó vagyok, és az lenne a kérdésem hogy ha wordpressben lokálisan készítem el csak a weblapom, hogyan tudom elmenteni azt, hogy a későbbiekben is tudjam használni? Beszéltek már nekem ingyenes tárhely használatról, de nem mondták el pontosan. Ebben szeretnék segítséget kérni.

Péter, ingyenes tárhellyel kapcsolatban, olyanra van szükséged, ahol a legtöbb (lehetőleg minden) php utasítás engedélyezve van, és tudsz saját adatbázist létrehozni. Sajnos már jó ideje fizetős tárhelyeket használok, úgyhogy konkrétabbat nem tudok sajnos mondani.

63367 wrote:
Üdv! Kezdő felhasználó vagyok, és az lenne a kérdésem hogy ha wordpressben lokálisan készítem el csak a weblapom, hogyan tudom elmenteni azt, hogy a későbbiekben is tudjam használni? Beszéltek már nekem ingyenes tárhely használatról, de nem mondták el pontosan. Ebben szeretnék segítséget kérni.

Sziasztok! Nem tudok megoldani egy problémát, azért kérem a segítségeteket. Egy állatvédelemmel foglalkozó egyesület oldalát kezelem http://www.sosallatok.hu Az első oldal megnyitásakor felnyílik egy popup ablak, amely, most valamilyen okból nem nyílik meg. A WP Super Pop a bővítménye. A galériához, diavetítéshez pedig a NextGEN Gallery bővítményt használom. Szintén az első oldalon a body részben, és az oldalsávban be volt állítva 1-1 diavetítés, ami szintén nem akar betölteni. Először arra gondoltam, hátha valamelyik bővítmény blokkolja, egyenként kikapcsoltam őket, de nem ez volt a megoldás, hiszen új bővítményt azóta nem is telepítettem. Visszagondoltam, még mit csinálhattam, ami okozhatta. Arra emlékszem, hogy még a közvetlen linkeket próbáltam átállítani az alapértelmezettről saját beállításra, amit pár nap múlva vissza is állítottam alapértelmezettre, mert az aloldalakat nem akarta megnyitni. Most arra nem emlékszem, hogy a közvetlen linkek átállítása után a popup működött-e, mert nem is arra koncentráltam, hanem az miatt bosszankodtam, hogy miért nem nyínak meg az aloldalak. Lehet, hogy valami nagyon egyszerű problémáról van szó, csak ehhez egyedül kevés vagyok, kérlek segítsetek, ha van valami ötlet, vagy ezzel kapcsolatos tapasztalat.

Köszönöm előre is! Gaál Zsuzsa

Sziasztok!

Elnézést, ha már valahol szerepelt ez a kérdés, végigböngésztem több topicot, de nem találtam rá választ. Indítottam egy újat is, de 9 nap alatt sem kaptam választ.

2 dologban szeretném segítségeteket kérni. Eddig html oldalakat készítettem, most kezdem beleásni magam a wordpress-be.

Készítettem egy új oldalt, és nem találom a hiba megoldását.

1. Chrome-mal, Explorer-rel megnyitva tökéletesen működik a főoldalon levő slidebar, Firefox alatt a képek balra elcsúsznak.

2. Galériaként a ‘Gallery 3.8.6″ plugint tettem fel, a Nextgen-nel és a Lightbox-szal nem értem el eredményt. Ez a galéria tökéletesen megfelelne a célnak, könnyen kezelhető, személyre szabható. Az a gondom vele, ha megnyitom a a Galérián belül a Fotókat, akkor szépen behozza a 3 albumot, de ha belépek akármelyik albumba, akkor a jobb oldali widget sort bedobja duplán. Egy frissítés, és eltűnik. Ugyanez előjön, ha rákattintok a “Vissza az albumokhoz” linkre. Egy frissítés után itt is eltűnik.

Az oldal elérhetősége: http://www.dombodogcentrum.hu

Köszönöm előre is bárki segítségét. Bízom benne elnézőek vagytok egy wp-s kezdővel, mindenki volt kezdő egyszer. :)

Sziasztok: Hajni

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám. Miért duplázza a poszton belül az oldal a hírt?

http://paranormal.hu/?p=126409#more-126409

Más sablonnál nem duplázódik!

És ami érdekes, hogy csak akkor dupla, ha ki vagy lépve, tagként normálisan jelenik meg! És nem minden hírnél dupla, csak egy-kettőnél!