WordPress sablongenerátorok kezdőknek

Kérdésed, vagy véleményed van a(z) WordPress sablongenerátorok kezdőknek című tartalommal kapcsolatban?
[A teljes cikk itt olvasható: WordPress sablongenerátorok kezdőknek]

Győző!
Annyira király vagy!Valami ilyesmire gondoltam illetve én is nagyon szerettem volna már saját sablont és nem igazán vágom a programozás részét!Most küzdök online! Köszönöm szépen!

Jó mókák ezek, de valahogy mégis furán generálják a kódokat. Esetenként nem mindíg úgy viselkedik az igy létrehozott dizájn ahogyan kéne, és a javítgatása (számomra) több időt vesz el, mint ha enkezemmel újra megírom nulláról:-)
Úgy legalább biztosan tudom mi lesz benne :smiley:

Itt éppen a fordítottja történik, mint amit Te mondasz, Beu! :slight_smile:

A címből következik, hogy ez inkább kezdőknek szóló lehetőség, akik pillanatnyilag nem tudják, és akiket pillanatnyilag nem is érdekel, hogy milyen kódok lakoznak a sablonokban.

A fontos az, hogy nem egy tucatterméket, hanem saját terméket hoznak létre, használnak. Ami már nagyon hasonlíthat ahhoz, amit szeretnének.

Aki enkezével tud sablont gyártani, az nem kezdő, annak tényleg jó móka lehet, de aki ilyet nem tud, az - hidd el - kidugott nyelvvel, izgatottan figyeli művének alakulását. Lehet, hogy kicsit defektes, de mégiscsak az övé… :slight_smile:

És az alapok elsajátítását, a tanulást is segíti; amolyan első-második lépcsőféle, amit Te már megjártál, de a grádicsokon még sokan - néha bukdácsolva - szeretnének feljebb jutni.

Jol van na :slight_smile: Egy rossz szavam sincs ! Én is éppen hogy szívesen játszom ezekkel a dolgokkal. :smiley:

Sziasztok!

Szuper ez a cikk, na én totál kezdő vagyok :slight_smile: Olyannyira, hogy most töltöttem le a WP magyar csomagot, majd tölteném a sablont is, amit a neten találtam…segítsetek lécci, hogy a csomagon belül hova kell az új sablont beilleszteni?
Köszi előre is minden infót :slight_smile:

A WP könyvtárán belül a /wp-content/theme könyvtárban kell elhelyezni a gyártott sablont. Arra azonban jó lesz ügyelni, hogy a sablongenerátorok a sablon fájljait csomagolják, és teszik letölthetővé, ellentétben a neten található sablonokkal, azok komplett könyvtárszerkezetben lelhetők fel általában, és ezt a szerkezetet kibonva kell az egészet felmásolni az előbb említett könyvtárba.

Ha sk. bütykölsz, akkor az alkotott sablon üzembehelyezése előtt létre kell hozni egy alkönyvtárat a sablonnak - pl. /wp-content/theme/ensablonom, majd a letöltött fájlt, kibontva, belemásolni.

Bármilyen technikai jellegű kérdésre a választ először a WordPress magyar nyelvű FÓRUM oldalain keressetek!

Most már lassan három és fél éve erőltetem a Wordpresst, és néhány kivételtől eltekintve azért sikerült dűlőre jutnom vele. Saját témát még nem készítettem, ellenben sokat átszabtam, bővítettem, mind stíluslap, mind Wordpress .php fájl alkalmával (az újév alkalmából épp most készítettem egy újat). Egyébként már az átszabásból is sokat lehet tanulni (HTML-ben korábban már programozgattam ezt-azt, így az XHTML+CSS-t inkább amolyan kibővítésnek éltem meg - főleg, hogy beszereztem az XHTML+CSS - Webszerkesztés stílusosan c. könyvet).

Egyelőre 2-6-on vagyok, nem tudom, érdemes-e átmenni 2.7-re (talán a bugfixek és a biztonsági rések miatt igen). WP magyarítást nem használom, részemről feleslegesnek tartom, ellenben a kezdő, angolul nem értők számára ideális megoldást jelenthet.

Kedves Stinger!

Azért “erőltetni” nem annyira kell a WordPress-t, hisz egyik nagy erőssége a legendásan könnyed alkalmazhatóság és testreszabás. :slight_smile:

A 2.7-es verzióra történő váltás - jól látod - valóban javasolt.

A magyar nyelv használatáról már nem osztom annyira a véleményedet, mint a hozzászólásod első részénél.
Nem szabad elfelejteni, hogy - általában - a tartalmat nem önmagunknak írjuk, hanem a felhasználóknak, akik jellemzően

  • mégis csak magyar anyanyelvűek
  • kezdő szinten sem értenek angolul.
    Nem utolsó sorban magyar anyanyelvűek vagyunk, egy olyan nemzet, mint a német, francia, arab, török, orosz, stb.

A magyar nyelvre történő fordítással ezt (és más) rendszereket tolmácsolunk mások felé, bővítjük az elérhetőséget - és akit jobban érdekel, azt ösztönözzük más nyelven történő megoldások keresésében is. Vagyis, mi így is segítünk tágítani a világot.

Szerintem kezelhetőség szempontjából nem mindegy, hogy milyen nyelvű az admin felületed.
Oké, hogy a sablonod mondjuk magyarítod, de adott esetben ha valami hiba történik (duplán szól hozzá valaki, vagy túl hamar), akkor hipp-hopp angol feliratba botlik, mert ugye a rendszer angol.

Ami nem vet az oldalra túl jó fényt, még akkor sem, ha az illető érti mi van angolul kiírva.

When in Rome, do as the Romans do, szól az angol mondás ugye :slight_smile:

Jó volt olvasni FYGureout és DjZoNe hozzászólásait!! Nagyon jó és helyes szemlélet, gondolkodás! :slight_smile:

Sajnos nagyon sokan nem így gondolják. Én már kérdezni sem merek, mert olyan lekezelő stílusban kaptam választ a kérdésemre, mintha legalábbis genetikai hibás lennék, mert kérdezni mertem. A Fórumon vagy elfogadják a “tudósok” a kezdők kérdéseit, vagy írják ki, hogy csak “hasonló tudásúakkal” beszélgetünk! (Elnézést a kitérőért, de nagyon mélyen és rosszul érintett! Az oktatás és segítés - nálam - nem egyenlő a kioktatással!)

Szervusz DeprimaDonna!

A WordPress Magyarország FÓRUMán bizonyára kapsz segítséget, talán még hasznosat is… :slight_smile:

Kérdezzél nyugodtan, a FÓRUM-ról nagyon sokan mondják, hogy nagyon jó Közösség. Tényleg igyekszünk egymásnak segíteni, egymás tudásanyagát megosztani.
Persze, néha, itt is vannak tányérzörgetések, mint minden rendes családban, de összességében jó kis család ez… :wink:

Kedves FYGureout!

Nagyon köszönöm a válaszod és a biztatást! :slight_smile:

Off: ma jöttem rá, hogy miért oly ismerős a “neved” -> közös ismerősünknél olvastam Rólad és Tőled (El Lobo - a Farkas a tettes!) :wink:

Napot!

Engem érdekelne hogy haa bemásoltam theme könyvtárba a témámat akkor azt hogy állitom be hogy pont az is jelentjen meg?

Őszintén szólva nem nagyon értem a kérdésedet… :frowning:

Odáig rendben van, hogy a /wp-content/themes könyvtárban létrehozol egy “ensablonomneve” alkönyvtárat, oda bemásolod a létrehozott (generált) sablont (theme = sablon), majd az admin felületen a sablont bekapcsolod?

Hát én nagyon kezdő vagyok!

Bocsánat a kérdésért, akkor azt kérdezem inkább hogy hogyan lépek be az adminisztrációs felületre?

Hmmm… akkor nem ártana előbb körbenézni egy kicsit.

Belépés: http:// oldalad címe /wp-login.php

Kérdéseket pedig a http://forum.word-press.hu oldalon tegyél fel, ha elakadsz valahol.

Még nincs kész a wp sablon, épp ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni arról, hogy ha van egy Dreamweaverben szerkesztett oldalam, spry menürendszerrel, grafikákkal stb., ebből lehet sablont készíteni?