Kérdésem a következő
Wordpress hasznos funkciója hogy widgetben be lehet rakni rss feedet amit megjelenít az oldalon. Google szempontjából ez ,hogy néz ki?
Beindexeli egyáltalán az ott megjelent linkeket ? Ha igen akkor ez úgy jelenik meg ,hogy az én oldalamon található az a poszt ? Mielőtt kiraknék egy feed et szeretnék róla infót gyűjteni.
Reklám szempontjából gondoltam arra hogy webshopomban kitennék egy ilyen feedet ha esetleg megjelenik egy új termék az rss csatornában és valaki ilyet keres akkor google azt lássa ,hogy az én oldalamon van ilyen.
Jó gondolat ez ?
Duplicated content?
Duplicated content?
Nem igazán mert toronyóra láncal is van sok a neten.
Vagy is nem igazán értelek mire gondolsz :blink:
Arra gondol Zsolti, hogy ha ugyanazt a tartalmat publikálod az oldaladon mint ami másik oldalon is van egy az egyben akkor az duplikált tartalom. Ha csak szimpla linkek vannak kint mint amire képes is alapból ugyebár a wp, akkor azok csak linkek. Ennyi. Nem árthatsz vele. Csak egy deeplinket adsz az adott oldalnak.
Arra gondol Zsolti, hogy ha ugyanazt a tartalmat publikálod az oldaladon mint ami másik oldalon is van egy az egyben akkor az duplikált tartalom. Ha csak szimpla linkek vannak kint mint amire képes is alapból ugyebár a wp, akkor azok csak linkek. Ennyi. Nem árthatsz vele. Csak egy deeplinket adsz az adott oldalnak.
Értelek titeket, köszönöm.
De nem a tartalmat akarom lemásolni csak annyi ,hogy gyártó kirak rss feedre új termékeket és ezeket szerettem volna felhasználni ,hogyha valaki ilyet keres akkor az én oldalamon megtalálja a google . Egyszerű típusszám a feedben és egy link a termék leírásához.
Nekem olyasmi kéne, hogy más blog egyes bejegyzéseit be tudjam tenni az rss-be. Magyarul például a józsi blogjában van egy bejegyzése a kertészkedéséről és ezt a saját blogom rss-ében be akarom rakni. Ãgy aki látja az rss-ben és rákattint, mindjárt az ő oldalára az ő bejegyzésére kerül. Nem találtam még erre vonatkozóan működő bővítményt sem.
Vagy az alapként rendelkezésre álló RSS widgetet használod és az oldalsávon megjeleníted, vagy használsz egy RSS aggregátort, és a hírfolyamban, vagy külön oldalon jeleníted meg.
A FeedWordPress bővítmény tudja ezt. Most próbáltam ki és bevált.
Sőt megoldotta a másik gondomat is, hogy a főoldalon is berakja bejegyzésként. Igazi profi bővítmény ez.

Most vettem észre, hogy lehet, hogy nem jó kategória témájába írtam. Lehet, hogy érdemes lenne áthelyezni ezeket a hozzászólásokat.
Merthogy a Feedwordpress egy RSS-aggregátor…