Sziasztok!
Nemrég kérdeztem itt, hogy miért nem tudok az admin felületről frissíteni. A szolgáltató azt mondja, hogy az én tárhely csomagom nem kommunikálhat külső szerverrel, ezért marad a manuális frissítés. Ebben kérnék segítséget. Olvastam néhány leírást, többek között a wordpress-ét is, de jobb szeretném, ha valaki olyan írná le, aki már csinálta, és tudok közbe kérdezni. Pl a wordpress leírásában voltak olyan dolgok, hogy töröljem ki ezt meg azt, de mégse töröljem ha benne van ez meg az… szóval így elég nehéz volt követni.
Illetve a wordpress frissítésen kívül, ugyaincsak manuálisan, hogy tudom a pluginokat, és a sablont frissíteni?
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Többnyire úgy, hogy az adott bővítmény (plugin), vagy sablon (theme) legfrissebb verzióját letöltöd a szerzői tárhelyről (legtöbbször a wordpress.org oldalról, majd a letöltést, amely leggyakrabban zip formában tömörített, kicsomagolod a számítógéped egyik sarkában lévő könyvtárba.
Ezt követően FTP kapcsolódással csatlakozol a honlapodhoz, és ott a wp-content/plugins/, illetőleg a wp-content/theme könyvtárban lévő régi bővítményt/sablont törlőd, és az újat feltöltöd a helyére (lehet a régi fájlokat felülírni, de én inkább törlök, hogy véletlenül se maradjon benne szemét).
Ezt követően mész be a honlapod admin felületére, és átnézed, hogy van-e még tennivalód a bővítmény/sablon beállításokkal.
Természetesen, itt is kell ügyelni arra, hogy amennyiben a bővítményben, vagy sablonban piszkáltál valamit, vagy éppenséggel a nyelvi fájlokat illesztetted be, akkor ne feledd az egyedi módosításaidat, nyelvi fájljaidat. újra beépíteni.
Köszönöm, közben már rávettem magam a frissítésre egy oldal segítségével, és sikerült csak az elején féltem tőle.