wordpress.org link átírása magyarra

Ha át szeretném írni az oldal alján megjelenő wordpress-es hivatkozást a magyar címre, akkor azt hol lehet megtenni? A hu_HU.mo és hu_HU.po fájlokban? Illetve a po fájl még olvasható is teljesen pl notepad-ban, míg a mo kiterjesztésűnél már gondok vannak az ékezetes betűk megjelenítésével, gondolom ha ebbe valami átírok, akkor lehet az egész nem fog jól működni.

footer.php

Robertooo: attól függ, hogy milyen sablont használsz, de ha lenn van, akkor keresheted a footer.php-ban is, de az is lehet, hogy nálad lenn a Meta widget van kinn, azt meg a wp-includes/default-widgets.php-ban találod :slight_smile:Ha irsz ide egy linket, biztos többet tud mondani, aki ráér és ért is hozzá :slight_smile:mo és po file-okról: a mo file van a gépnek, a po az embernek. és az csak a WP illetve a sablonok, vagy pluginok nyelvi file-ja, ott nem lehet linket átirni általában. És csak a poEdit-tel szerkeszthető , amit innen ingyenesen le lehet tölteni http://www.poedit.net/download.phpDe Notepaddal ne piszkáld :smiley: És mi emberek mindig is csak a po file-t fogjuk megérteni, mert az készült az embereknek :slight_smile: A mo-t CSAK a gép érti.


'varnyu' wrote on '2010-07-30:
Ne idézgessél állandóan, feleslegesen, mert megeszlek! ;)
Köszi, igen erre lettem volna kíváncsi, hogy azt mivel lehet esetleg szerkeszteni.

Robertooo: de a wordpress.org linket a po-ban valszeg nem fogod tudni átirni :slight_smile:


'varnyu' wrote on '2010-07-30:
Robertooo: de a wordpress.org linket a po-ban valszeg nem fogod tudni átirni :)
De ott megtaláltam notepaddal megnyitva, a footerben nincs. Egy próbát megér, legfeljebb visszarakom az eredeti fájlokat. Egyébként a sablon piano black.

Tényleg nem tudok én jól fogalmazni … :frowning:Na mindegy…

Közben sikerült is összehozni.

Akkor osszad meg velünk is a megoldást. Mert itt mindenki szeret uj dolgot tanulni.

Csak megnyitottam a HU_hu.po fájlt a Poedittel, majd az utolsó sorban található“Powered by WordPress” szöveget a fordítás részen átírtam

“Powered by: WordPress” erre és elmentettem, és ezzel egy időben létrejött po fájlhoz a HU_hu.mo nevű fájl is.

Ügyes. De ha frissited majd a WP-t, akkor a frissités után ujra meg kell ezt csinálnod, mert felül fogja irni.


'varnyu' wrote on '2010-07-30:
Ügyes. De ha frissited majd a WP-t, akkor a frissités után ujra meg kell ezt csinálnod, mert felül fogja irni.
Arra az esetre, ha esetleg nem sikerülne a dolog megvan az egész téma biztonsági másolata az eredeti és a módosított fájloknak is.

helyes!

szerkesztéskor legalább 1 a legutóbbi általad jónak ítélt verzióról legyen másolatod :slight_smile: (ha sokat foglalnak legyenek letömörítve/máshol tárolva de legyen…