WordPress oldalhoz mobil verzió

Szeretnék a működő wp oldalamhoz egy mobilkészülékekre optimalizált designt készíteni amit egy m.valami.hu aldomainen szeretnék elhelyezni.

Olvastam, hogy vannak erre külön pluginok, de én jobban szeretem magam csinálni mindent nem pedig olyat amit bárki elérhet. Viszont most nem tudom, hogy induljak el. Egy korábbi kérdésemben rávilágítottak, hogy az nem jó ha két telepítést használok, de milyen más megoldás lehet?

Megköszönök minden apró instrukciót.

Miért nem alakítod responsive-á a meglévő sablonod? :slight_smile:

Amúgy létre lehet hozni m.oldalad.hu -t mint másodlagos telepítés, de több hátránya is van:

• egy szerkesztést a tartalomban mindig duplán kell csinálni

• seo szempontból hasznosabb ha az eredeti oldalad mobilbarát

• ha m.oldalad.hu-t csinálsz, feltétlen jelezned kell canonical linkekkel a keresőknek, hogy másolt tartalmadnak honnan van a forrása (pc-s sablonos fő oldal)

• és még lehetne sorolni...

Én azt tanácsolnám, hogy használj egy bővítményt erre a célra és annak a mobilos megjelenését szabd át egyedire, hogy ne tömegcikk kinézete legyen.

Ha nem responsive a weboldalad, akkor nagy fába vágnád a fejszéd szerintem. :)

Azért nem akarom a sablont responsivvá tenni, mert akkor a mobilon megjelenő oldal is lekéri azt az adatmennyiséget amit az asztali verzió. Pl én a mobilon csak a 150x150-es thumbnaileket szeretném megjeleníteni, de az asztali verzión viszont a teljes méretű képeket használom, de sorolhatnék még példákat, így indokolatlanul nagy lenne az adatforgalom.

Egy (jó) reszponzív sablon lényege éppen az, amit te példaképpen megfogalmaztál; ha egy mobil eszköz jelentkezik az oldalra, akkor annyi adattal szolgálja ki, amennyi az adott mobil erőforrásához illik.

Véleményem szerint az egyszerűbb (és nagyszerűbb) megoldás a sablonod átalakítása (az csak egy mellékszáll, hogy a keresők rossz pontot adnak, ha nincs a sablonnak/weboldalnak mobilbarát megjelenítése).

A másik járható megoldás valóban a Syka által említett módszer: fogsz egy jó célbővítményt, és azt magad ízlésére szabod testre.

Ha pedig ragaszkodsz a jóval nehezebb munkához, akkor ezeket a bővítményeket tanulmányozod, kibelezed, újra összerakod, és készen is vagy. :slight_smile: