Wordpress oldalak

Sziasztok!

Két kérdésem is lenne.

Eddig E107-et használtam, ezért vagyok elég kezdő a témában.

1. Hogy tudom az oldalak sorrendjét megváltoztatni wordpressen belül?

2. Hogy tudok egy direct linket (pl egy másik forumra, vagy akárhova) betenni a menübe?

Köszi a válaszokat, Dani

Ajaj

Ijen 'alap' dolgokban szerintem itt ne várj segítséget.

Kis barangolás az admin-felületeden, kis olvasás, kis keresés

szerintem sohse árt. :slight_smile:

'rozi' wrote on '2010-02-05:

Ne legyen olyan kényszerképzeted, hogy az előtted szólót idézned kell!

Nagyon köszi a segítőkészséget, amig ezt megirtad, a választ is leírhattad volna :)

Azért Köszi

daneepapa!

Egy hölggyel mindig beszélj tisztességes hangnemben!

Ha vennéd a fáradozást magadnak, akkor láthatnád, hogy itt is, mint az E107-ben vannak beállítások. Azon, lealább azon, illene végigmenni, bár a kérdésedre nem ott van a válasz… :slight_smile:

Amikor létrehozol egy oldalt, annak viszont vannak beállításai a jobb oldali részen, ahova oda van írva, hogy alapban az angol abc szerint állnak sorban az oldalak, a sorrend a jobb oldali részen beírt számok sorrendjével változtatható.

Bonyolultabb sablonoknál bővítmény használható, pl. a My Page Order nevezetű bővítmény.

1. Csak sablonszerkesztés segítségével…

A wordpress blog-om címoldalán képtelen vagyok a “Title” mezőt átírni.

A ‘Beállítások’ >> ‘Általános’ ‘a honlap címé’-t természetesen beállítottam.

Ez azonban nincs hatással a főoldalra, csak az aloldalakra.

Van tipp, hogy mi lehet az ok? Esetleg valamely (próbaként telepített) plugin kavarhat be?

http://dumaalmas.hu

Hibás: Dunaalmás blog | dumaalmas.hu

Helyes (az alodalakon): Dunaalmás hírporta | dumaalmas.hu

Az oldal indulás előtt áll, így köszönet előre is, ha gyors segítséget ad valaki!

Nem a gyorsítótárból 'dolgozik' ? Annak ürítése (gondolom) megvolt . :slight_smile:

Tedd fel ezt: http://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/

Ennek a kezdőoldali title értékét is megadhatod.

Ha nem akarod használni, akkor a sablonod header-php fájlt kellene megnézni, abban van a title érték meghatározva.

De ha ideiglenes sablon váltasz, kibukik a “hiba” = hogy ezt a mostani sablonod csinálja így.

Hitetlen visszaadtad a hitem!

Pontosan az volt a baj, hogy a seo-pack már fent volt, és ott a korábbi beállítás szerepelt. Lehet, magamtól még órákba telt volna, hogy rájöjjek (így 1 perc volt megoldani). Adtatok nekem meg a családnak pár szabad órát! Remek a fórum! Kösz.

[off]De jó, hogy a tapasztaltak és válaszadók néha(mindig) részinformációkat kapnak csak és a sötétben kell tapogatózni.

Lassan ki kellene rakni valami információfélét, hogy pl.:" ha bármi problémád van , és ide szeretnéd írni , és szeretnéd , ha segítséget kapnál , akkor kérlek oszd meg velünk a következő információkat: - (felsorolás) - " [/off]

:rolleyes:

igen de ha pld egy karkódolási hibánál kezdik nekünk a sablonjuk minden file-ját be copy paste-elni :smiley:

[off]

Szó se volt 'Copy-Paste'-ről. Én először is ilyenekre gondoltam:

pl.

-Tárhely információk(free v. fizetős, mysql php verz.,stb.)

-WP verz., bővítmények(verz.), stb.

stb.

(ezek közül sok a 'felesleges' információ, de sztem nem árt ha ott van

Ezekkel talán elkerülhető a 'tapogatózás'.

:smiley:

[/off]

hát ez már lassan 15 éves oldal lesz: http://esr.fsf.hu/smart-questions_hu.html

'daneepapa' wrote on '2010-02-05:

1. Hogy tudom az oldalak sorrendjét megváltoztatni wordpressen belül?

Nekem vagy egy WP-m, ami weboldalként funkcionál és lényegében csak oldalakból áll. Én ugy oldotam meg, hogy nekiálltam beszámozni az oldalakat a Sorrend menüpontban. Elég hatékony megoldás. Pedig kb. 150 fő- és aloldalam van.

Üdvözlök mindenkit a, hogyan használjuk az internet csodáját a keresőt előadássorozattá bővült előadásunk sokadik alkalmán:

1GOOGLE

2keresőszavak kiválasztása

3angol>magyar szótár

4wordpress+keresőszavak egymás mellé illesztése szóközökkel elválasztva

5ENTER

6NÉZ>LÁT>ÉRTELMEZ>TALÁL >YÉ EZ KELL NEKEM

7KLIKK

6os megint

(opcionális:3as megint)

és a végeredmény:

http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_pages#List_Pages_by_Page_Order

JUPPPPIIIIII

oldalak sorrendje: http://wordpress.org/extend/plugins/my-page-order/

Sziasztok lenne egy kérdésem származhat-e valami probléma abból hogy totalcommanderből töltöttem fel a wordpress-t?

Azért kérdeztem mert upload funkció nem müködik az oldalon pedig 777 van állítva a mappa.

Üdv:Zsolt

Zsolt2.

Ingyenes van fizetős tárhelyen vagy?

Költözés után jelentkezett a probléma, vagy friss telepítésed?

Ingyenes tárhelyen elég macerás a böngészőből a képfeltöltés, költöztetés után pedig írd át vissza neki ezt:

Beállítások > Egyebek [menüpont] oldalon írd be neki ezt:

Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban: wp-content/uploads

Egynémely fizetős tárhelyen pedig a teljes elérési utat be kell neki írni, pl (de ez egyénenként változik):

/virtual/domainomnev.hu/htdocs/wp-content/uploads/

Szóval több információt kell hogy megossz velünk. Különben mint láthatod, vakon tapogatózunk.

'hitetlen' wrote on '2010-02-08:

Zsolt2.

Ingyenes van fizetős tárhelyen vagy?

Költözés után jelentkezett a probléma, vagy friss telepítésed?

Ingyenes tárhelyen elég macerás a böngészőből a képfeltöltés, költöztetés után pedig írd át vissza neki ezt:

Beállítások > Egyebek [menüpont] oldalon írd be neki ezt:

Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban: wp-content/uploads

Egynémely fizetős tárhelyen pedig a teljes elérési utat be kell neki írni, pl (de ez egyénenként változik):

/virtual/domainomnev.hu/htdocs/wp-content/uploads/

Szóval több információt kell hogy megossz velünk. Különben mint láthatod, vakon tapogatózunk.

bocsi azt nem ártott volna közölni:)

Tárhely az itt van: http://www.000webhost.com/

Code:

PHP Error Message

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/home/:/usr/lib/php:/tmp) in /home/a1366644/public_html/dreamdance/wp-includes/functions.php on line 1948

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/home/:/usr/lib/php:/tmp) in /home/a1366644/public_html/dreamdance/wp-includes/functions.php on line 1939

Free Web Hosting

PHP Error Message

Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/home/:/usr/lib/php:/tmp) in /home/a1366644/public_html/dreamdance/wp-includes/functions.php on line 1948

Free Web Hosting

Nem sikerült létrehozni a(z) /dreamdance/feltolt/2010/02 könyvtárat. Ellenőrizni kell, hogy a szülő könyvtár írható-e!

Elég kezdő vagyok szóval lehet totalcommanderel lesz a baj de mondjuk szerintem nem az a probléma .