Üdvözlöm a fórum olvasóit!
Apszolút kezdő vagyok, most akarom telepíteni a cuccot,
de most olvastam egy cikket, ami egy oldal törlését mutatja be.
Ez így megállja a helyét?
Itt olvastam: http://www.tutorial…honlap-torlese/
A kód:
Törölve. Aki akarja a cikkben megnézheti.
Morálisan én sem értek egyet a megoldással. F.Gy.
Üdvözlettel
gjposta
Talán olvasd el, az ottani kommenteket.
De én a magam részéről MORÃLISAN elfogadhatatlannak tartom az ilyesmi használatát.
Köszönöm a gyors választ, csak most kezdem érteni, hogy
ezt a PHP kódot előre kell elkészíteni, és így utólagos “védelmet” biztosít.
Üdvözlettel
gjposta
Nem, ez egy trehány megoldás…
szerintem nem trehány csak gyors… mármint ha az ember átgondolja akkor persze normálisabb megoldást csinál ilyesmihez…
de pld en nem zend encode-olok meg hasonlok… demot kaphat, CSS tömörítve van és offuszkálva stb… ha kell neki a rendes akkor fizessen…
:rolleyes:
Egy üzletet akkor kössünk hogyha 100%-osan megbíznak bennünk és mi is megbízunk ügyfelünkben. Való igaz, hogy volt olyan eset amikor a weboldal nem lett kifizetve amit csináltam. Erről szerződésem volt az ügyféllel és személyesen is találkoztunk anno. Nem tudtam elérni telefonon. Ezeknek az oldal törléseknek olykor komoly jogi következményei lehetnek. Főleg abban az esetben ha nincs szerződésünk. Ha törlöd az oldalt, akkor körülbelül olyat teszel, mintha ellopnál valamit. Nyugodt szívvel indíthat polgári pert ellened az adott cég. Ha azt írod ki hogy számlatartozás miatt nem elérhető az oldal, amiatt is beperelhetik az embert. Olysmi rágalmazás címszóval körülbelül. Jó nem teljesen ezzel a címszóval de eléggé hasonlóval. Aki egy ideje dolgozik a weben, az egy rezdülésből észreveszi, ha az ember nem szeretne fizetni. Fontos nagyon a személyes kontakt véleményem szerint. Nem mondom hogy ehhez hozzá kell szokni! Minden vállalkozásban benne van, hogy adódnak problémás esetek. A feltételeket le kell fektetni! Nincs értelme machinálni hasonló dolgokkal. De természetesen lehet, csak vállalni kell az azzal járó esetleges jogi következményeket is.
Egyébként itt nem beszélünk biztonsági résről. Ha belegondolunk, akkor a fejlesztő helyezi el ezt a kódot. Ha nem teszi bele senki, akkor hiába nyomkodjuk az adott kódot az index.php után, nem történik semmi. Hiába az idegesség, hogy nem kaptuk meg a munkánkért járó összeget. De ez a mondjuk úgy jelenség, nem csak a weben van jelen, hanem a való életben is. És nem 200e forintokról van szó, hanem súlyosabb összegekről. Szerintem nagyjából mindent elmondtam ezzel a dologgal kapcsolatban. Ezennel ezt a topikot lezárom, mert nem szeretném, hogy a WordPress Magyarország nevét hasonló kódhoz kössék. Megértéseteket köszönöm!
Üdv,
Efrud