Egy elég fura hibába botlottam. A tárhelyszolgáltatóm szólt, hogy valamit kezdjek a Wordpress-es oldalammal, azon belül is valamelyik pluginnal, mert gáz van a mysql kapcsolatokkal. Konkrétan nincsenek lezárva a mysql kapcsolatok, emiatt szépen lassan elkezdi lassítani a szervert, és szinte teljesen lerohasztja azt. Åk meg érthető módon nem akarják 2-3 naponta miattam újraindítani az egész szervert…
Screenshot a phpmyadmin-ról:
A Wordpressem még 2.9.2-es.
Az alábbi pluginokat használom:
[*]Maintenance Mode 4.4
[*]International Namedays 2.1
[*]Google XML Sitemaps 3.2.3
[*]All in One SEO Pack 1.6.10.2
[*]Akismet 2.3.0
[*]Yet Another Related Posts Plugin 3.1.9
[/list]
Korábban nem volt ilyen jellegű gond. Aztán teszteltem egy-két related post plugint, akkor tájt jöhetett elő a probléma. (De persze lehet, nincs összefüggés.)
A Contextual Related Posts pluginra gyanakodtam, ezért azt lecseréltem a Yet Another Related Posts Plugin-ra, de a probléma ugyanúgy fennáll.
A kérdésem az, hogy hogyan tudnám ezt a problémát jól kiszűrni? A pluginok kikapcsolgatása működhetne, de nem szeretném az oldalt megbontani, és eléggé lassú lenne. Tippek? Esetleg találkozott valaki hasonlóval? Vagy az alábbi pluginok közül valamelyik problémás? Google-val próbáltam ezekre rákeresni, de nem igazán találtam használható infót.
Azt olvasom, hogy a mysql> set global wait_timeout=2800; alapjáraton, most megnéztem és így is van nálam. Azt írják ezt írjam át 60-ra. Kíváncsi leszek, ez megoldja-e a problémát.
Hát ez nem jött be. Ugyan úgy csinálja, és az oldal meg közben IError 500-ast dob. Mysql újraindítása után ismét jó egy darabig. KB 1-2 óráig, aztán megint lehal.
Szerintem a szolgáltatód úgy oldotta meg a helyzetet, hogy rakott még be plusz CPU-t és memóriát. Saját gépen én ezt most nem nagyon engedhetem meg magamnak. 2GB memória és 2 CORE Quad processzor szolgálja ki az oldalt. Egy 4 COREOS kellene, de elég drága mulatság és ez a sleep szerintem még azt is ledöglesztené.
Nálam egyébként ez a SLEEP nem folyamatos. Van hogy egyszer elborul az agya a gépnek és nyomatja a sleep-et. Érdekes módon csak abból az adatbázisból, amibe az adott Wordpress van. Most frissítettem 3.0.3-as verzióra, de még mindíg fennál a hiba jelenség.
Azt mondták, hogy állítgattak valamit a memórián, de az sem segített, most viszont elmúlt magától… Azt mondták, hogy nem biztos, hogy az én oldalam okozta. Egyébként nálam sem volt folyamatos, 2-3 naponta durrant el, és akkor egy restart után megint ment egy pár napig.
Kipróbáltam és tényleg jó, bár a legfőbb gondom ezzel még nem szűnt meg. Ez a tényező is közrejátszott a webszerver és sql szerver folyamataim elszaporodásához, de úgy néz ki, hogyha az admin pulton matatok, elég hamar elszaporodnak a sleepek, de ezzel az opcióval hamar el is tűnnek.