WordPress MultiSite

Kedves Fórumozók,

remélem, hogy tudtok segíteni - még erősen az alapoknál tartok a WP-t illetően az admin dolgokban…A WordPress MultiSite-ot beállítottam, látom a Vezérlőpultot, és a főoldalt is tudom állítgatni, azonban amikor létrehoznék benne egy aldomaint, akkor ugyan látszólag minden rendben, de a tárhelyen mégsem hozza létre a mappát. Ha a cPanel segítségével hozom létre az aldomaint, ezt követően ugyanezen a néven próbálom meg a WordPress vezérlőpultjában is létrehozni, akkor sem járok sikerrel, nem hozza létre a szükséges file-okat, mappákat. Nem tudom az aldomain-t kezelni.Arra gyanakszom, hogy valami hozzáférésbeli, jogosultságbeli probléma lehet, amiért a WordPress nem fér hozzá a tárhelyhez és nem tud írási műveleteket végezni ott.

Vagy valamit én rontottam el a telepítésnél? (Aldomainesként telepítettem a Multit, az biztos.)Köszönöm előre is,

dpeti

Üdvözlet!

Sajnos a tárhelyszolgáltatód nem engedélyezi a wildcard domain nevek használatát ezért nem tudod beállítani a multioldalt. Hogy értsd miröl beszélek: WildCard Wikipédia oldala.

Az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésedre:

  1. Beszélni kell a tárhely szolgáltatóval, hogy engedélyezze részedre a fent említett helyettesítő domain használatát.
  2. Tárhelyszolgáltató váltás. (Aki engedélyezi ahhoz menni.)
  3. VPS Virtuális Saját Szerver beüzemelése és itt te adod meg, hogy használod e avagy nem.
  4. Al-könyvtárhelyesen használod. (subdirectory) pl.: weboldalad.hu/oldalneve és weboldalad.hu/oldalneve1 stb

A *.oldalad.hu -s aldomain-t beállítottad?

A mappás struktúrával rendben megy?

Az aldomain-es oldalnak nem hoz amúgy létre külön mappát a rendszer, csak a wp-content/sites/ részbe.

Köszönöm a tippeket! :slight_smile:A tárhelyszolgáltató első körben annyit reagált, hogy:

“a DNS „joker” bejegyzés alapból be van állítva a DNS szervereinkben, tehát az összes létező aldomain a tárhelyére mutat.”

Mivel ennek ellenére nem működött, ezt követően írtam ide, majd Laszlo Espadas tanácsára újra írtam nekik, hogy mi lehet a gond (1. pont).A *-os aldomaint egyébként létrehoztam és a DNS zóna szerkesztőben is látom (próbáltam mind “A” mind “CNAME” típussal), egyelőre semmi változás. Szükséges még más beállítás is?Egyelőre itt áll a helyzet. Nem vagyok boldog tőle… :frowning:

A mappás verziója működik ha átállítod a wp-config.php-ben?

Igen, az alkönyvtáras MultiSite tökéletesen működik/működne, csak a baj az, hogy nekünk nem arra lenne szükségünk. :confused:

(Direkt olyan tárhelyszolgáltatót kerestünk, ahol korlátlan aldomain lehetőséget biztosítanak, jó lenne ha nem csak a különtelepített WP-ek működnének, mert az adminisztráció több időt vesz igénybe + gyorsan fogy a tárhely is.)

Kérd akkor a szolgáltatód segítségét. Ha a mappás megy, akkor a rendszer működőképes. Az aldomain-esnél a htaccess-hez hozzáírtad amit kér a wp?

Hozzáírtam a htaccess-hez és a wp-config-hoz is, amit a WP írt/kért.

Kértem, most a válaszukat várom, csak gyanítom, hogy azon az oldalon nem nagyon értik, hogy mi is a bajom. :/:stuck_out_tongue:

Egyébként, zárójelben: ezért is fordultam Hozzátok, hátha valamit én kottáztam el és nem a szolgáltató…

Ha a szolgáltató nem ért hozzá, azzal saját magát minősíti. :slight_smile: Akkor költözni kell olyanhoz, aki ért is ahhoz amit nyújt.

Kaptam egy választ a szolgáltatótól, kezdem azt hinni, hogy két különböző dologról levelezek velük:“A wildcard engedélyezve van […] Nagyon egyszerűen le lehet ellenőrizn, hogy működik-e az a bizonyos „wildcard” beállítás: írja be böngészőbe, hogy valami.domaincímem.hu vagy valami2.domaincímem.hu vagy akarmibarmi.domaincímem.hu, minden esetben az domaincímem.hu tartalma töltődik be.”Leteszteltem és tényleg így van, de ez nekem ugye nem jó, mert ez pont nem a MultiSite.

Van esetleg további ötletetek? :wink: Szívesen venném, mert kezdek belezavarodni a dolgokban… :stuck_out_tongue:(A tárhelyszolgáltatót márcsak azért sem szeretném otthagyni, mert pár hete fizettük ki nekik a díjakat, így a 8 napos szerződéstől elállás már nem játszik, ergo fizethetném ki a díjat másnak, újra. :frowning: )

A * maszkos beállítás (wildcard) ezek szerint jó. A wordpress ugye az oldalad.hu -n van és nem almappában?

Igen, a (fő)domain alá van installálva, az FTP-n a “public_html” könyvtárban látom, tehát ez ok.

(A telepítésnél az URL is www nélküli volt.)

Akkor elvileg mennie kéne. A wp-config-ot ut8-ban, bom nélkül mentetted amikor módosítottad?

Basszus… Grrrr…

Ez volt a gond! A fene se gondolta, hogy a Win7 nem így menti vissza a szerkesztésre megnyitott file-t.Köszönöm a segítségeteket!!! :slight_smile: :wink:

Nehéz szülés volt, de sikerült. :wink:

Nehéz bizony! :smiley: (Y)

Sziasztok! Van egy problémám. Telepítettem egy multisite wordpresst. A főoldalon minden rendben ment. Képfeltöltés rendben van teljesen. De az aloldalra hiába töltök képet nem látszik. Fejlécet sem tudok cserélni és semmilyen képet nem lehet látni, hiába töltöm fel. Cpanelen keresztül telepítettem a wordpresst.

Mit tudok tenni?

Várom a válaszotokat!

Üdv