Megcsináltam az egyik WordPress 2.9.2 MU átmozgatását az új WordPress 3.0-ra.
Az első és legfontosabb dolog,
hogy itt nem úgy lesz szükség a Hálózat panel bekapcsolására.
Mivel csak 2 konstanst kell betenni:
Code:
define('MULTISITE', true);
define('SUBDOMAIN_INSTALL', true);
Valamint a $base beállítás még kelleni fog:
Code:
$base = '/';
Ez utóbbi csak akkor true, ha aldomainezünk, nyilván egyébként false.
Valamint a korábban létező VHOST nevű konstans törölhető.
Viszont miután megnyomjuk a 2.9-ben a frissítés gombot, kapni fogunk két figyelmeztetést.
Az egyik arra figyelmeztet, hogy adjuk hozzá a figyelmeztetésben megadott sort a wp-confighoz a többi kulcs mellé:
Code:
define( 'NONCE_SALT', 'a<.4I)#p^-iy?sbb3JPu+W~-Zk|aPLMN[TvoiHIKGI_bbB-h?iliBb2ra' )
A fenti sor csak példa, ezt NE adjátok hozzá
A következő változtatás a .htaccess-ben lecserélni a wp-content/blogs.php -t lecserélni a wp-includes/ms-files.php -ra.
A WP 3.0 feltételezi, hogy az 1. számmal rendelkező site az alap oldal, így ehhez nem wp_1_posts adatbázis táblák kellenek, hanem wp_posts formájúak. Ez sehol nem volt leírva, de a kódban az adatbázis tábla prefix előállításnál valamiért így van, és csak így működik helyesen.
Vagyis a helyes működés esetén a wp_1 formájú összes táblát át kellett neveznem sima wp_ prefixre. A többi táblához nem kellett nyúlni, de ezt a kb 10 táblát meg kellett merényelni.
Lehet, hogy én b*szok el folyamatosan valamit, de egy tiszta WP 3.0, amit átalakítottam Multi-Site ra, ugyanígy viselkedett és csak a 2. oldaltól hozta létre a wp_2 és hasonló prefixeket, az alap oldalt nem konvertálta át.
3 órányi nyomozásomba került ez, remélem értékelitek :)