WordPress kereső slug módosítás "search"

Ez a megoldás nem valami elegáns, de annál hatékonyabb.Több olyan oldallal találkoztam, ahol akár SEO miatt, vagy szimplán a kinézete miatt át kellett írni a kereső url-ben lévő “search” szót.Például: talalat -raSzükséges módosítás:Nyissuk meg a /wp-include/rewrite.php -tKeressük meg benne avar $search_base = ‘search’;sort és írjuk át erre:var $search_base = ‘talalat’;Majd nyitsd meg az admint:Beállítások -> Közvetlen linkek és ments rá! Csak simán mentés, ilyenkor bekerül a módosítás az adatbázisba.Nyitsd meg a .htaccess fájlt a WP-d gyökerében és az elejére másold be:Options +FollowSymLinksRewriteEngine OnRewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]+ /(#[^?& ])??([^& ]&)?s=([^& ]+)[^ ]* HTTP/RewriteRule ^$ http://www.oldaladcime.hu/talalat/%3? [R=301,L]RewriteRule ^search(.)$ http://www.oldaladcime.hu/talalat$1 [L,R=301]Hátrányok: Minden WP frissítésnél el kell végezni a rewrite.php módosítását.Persze lehet másképpen is csinálni, de nekem ez volt a legkézenfekvőbb megoldás! :slight_smile:var $search_base = ‘search’;sort és írjuk át erre:var $search_base = ‘talalat’;Majd nyitsd meg az admint:Beállítások -> Közvetlen linkek és ments rá! Csak simán mentés, ilyenkor bekerül a módosítás az adatbázisba.Nyitsd meg a .htaccess fájlt a WP-d gyökerében és az elejére másold be:Options +FollowSymLinksRewriteEngine OnRewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]+ /(#[^?& ])??([^& ]&)?s=([^& ]+)[^ ] HTTP/RewriteRule ^$ http://www.oldaladcime.hu/talalat/%3? [R=301,L]RewriteRule ^search(.)$ http://www.oldaladcime.hu/talalat$1 [L,R=301]Hátrányok: Minden WP frissítésnél el kell végezni a rewrite.php módosítását.Persze lehet másképpen is csinálni, de nekem ez volt a legkézenfekvőbb megoldás! :slight_smile:var $search_base = ‘talalat’;Majd nyitsd meg az admint:Beállítások -> Közvetlen linkek és ments rá! Csak simán mentés, ilyenkor bekerül a módosítás az adatbázisba.Nyitsd meg a .htaccess fájlt a WP-d gyökerében és az elejére másold be:Options +FollowSymLinksRewriteEngine OnRewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]+ /(#[^?& ])??([^& ]&)?s=([^& ]+)[^ ] HTTP/RewriteRule ^$ http://www.oldaladcime.hu/talalat/%3? [R=301,L]RewriteRule ^search(.)$ http://www.oldaladcime.hu/talalat$1 [L,R=301]Hátrányok: Minden WP frissítésnél el kell végezni a rewrite.php módosítását.Persze lehet másképpen is csinálni, de nekem ez volt a legkézenfekvőbb megoldás! :slight_smile:

Options +FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]+ /(#[^?& ]
)??([^& ]&)?s=([^& ]+)[^ ] HTTP/

RewriteRule ^$ http://www.oldaladcime.hu/talalat/%3? [R=301,L]

RewriteRule ^search(.*)$ http://www.oldaladcime.hu/talalat$1 [L,R=301]

Hátrányok: Minden WP frissítésnél el kell végezni a rewrite.php módosítását.Persze lehet másképpen is csinálni, de nekem ez volt a legkézenfekvőbb megoldás! :slight_smile:

Egyszerűbb megoldás:

function Kereso_URL_csere( $search_rewrite ) {<br />
if( !is_array( $search_rewrite ) )<br />
return $search_rewrite;<br />
$new_array = array();<br />
foreach( $search_rewrite as $pattern => $_s_query_string )<br />
$new_array[ str_replace( 'search/', 'kereses/', $pattern ) ] = $_s_query_string;<br />
$search_rewrite = $new_array;<br />
unset( $new_array );<br />
return $search_rewrite;<br />
}<br />
add_filter('search_rewrite_rules', 'Kereso_URL_csere');
```<br />
Aktuális sablonod functions.php -jába kell beletenni, aztán adminban nyomni egy mentést a permalinkek menüben.<code></code><br />
<br />
Aktuális sablonod functions.php -jába kell beletenni, aztán adminban nyomni egy mentést a permalinkek menüben.