“99%ig biztos vagyok benne, hogy erről van szó…”
Jó lesz az 100%-nak is. Egyszer már valamelyik topikban volt erről szó a fórumon.
A wp-vel valo ismerekedesem elejen, gyakran a fenti cimen probaltam elerni az oldalt, nem a kotojeles (jelenlegi) elerhetosegen. Na persze ez az en figyelmetlensegem. Nemreg megerdeklodtem mennyibe kerulne a domain. Megjott a valasz, 1 millio ft + afa (!).
Igazabol csak kivancsiskodtam, tudom, hogy nem az en tisztem megvenni. Viszont ezutan ha nyerek a lotton, mar csak azert is ideparkoltatom, atiranyitom, vagy mit csinalok 
Publikus miert van mas kezekben, vagy masrol van szo?
épp az 1 milla miatt szerintem.
Vannak ilyen genyo alakok akik lenyulnak domaineket előled fillérekért, aztán rajta ülnek és csak nagy dohányért hajlandóak a valóban normálisan felhasználó számára átadni.
99%ig biztos vagyok benne, hogy erről van szó…
Domain.hu-n nem véletlen van várólista:)
Meg lehet nézni, hogy ha kijön valami új dolog rögtön 10-15 igénylés érkezik rögtön…
ebből 2-3 értelmes ember aki valóban az “ügyért” dolgozna 
nnnnaa, hasonló okok miatt van másnál a kepregeny.hu is! 
hátizé. kérdés, hogy a wordpress mint név be van e jegyezve védjegyként. ha igen, akkor csak szólni kell a védjegy tulajának (automatic gondolom), hogy mi a helyzet, és akkor (mivel még oldal se megy rajta) meg lehet szerezni. persze, ennek is van költsége, de jóval kisebb mint az egy misi.
Vannak retek emberek na. És ezzel el is mondtam a véleményem arról aki ilyen módon akar pénzt keresni. Nem a domain biznisszel van gondom, hanem hogy tényleg… áh, de szerintem értitek ti mit makogok itt.
Nyugalom srácok, meg lesz az egyesület, és megtesszük a jogi lépéseket.
De mégis, meddig legyenek az ilyen domainek szabadok? Amíg nem jelentkezik rá valaki olyasvalaki, aki tesz is rá valamit? Mert ha épp tesz is rá valamicske tartalmat, akkor már semmi kifogás nincs ellene? Tehát csak a domain tartalom nélküli formátum a retekség? 
De most mégis - ott az a domain, nem regisztrálta le senki, de írjuk oda, hogy ez valójában majd évek múlva Patai Lacira vár…, addig légyszi ne vedd már meg… 
- Amúgy sem a domain határozza meg a lapot, hanem a tartalom.
- Idetalál mindenki, vagy nem?
- Ott a kereső - aki a böngészőbe írja be a különböző…, általa feltételezett tartalom-domain nevet, az meg is érdemli, hogy egy parkolópályára állított honlapra tévedjen.
Ilyen alapon a hitetlen.hu lapom, vagy a generatorok.hu weblapom is aljasság? :))) Vagy ha már tartalom van rajta, már nem is?
Üres domainem is van - elöbb utóbb tartalom lesz rajta, ám ha addig mégis van valaki, aki meg szeretné vásárolni, nyitva áll előtte a pénztárcám, meg lehet venni. Ebből adódik, hogy még jó, hogy lehet kapni :)))
Az az aljasság, hogy megveszi a domaint, nincs is rajta semmi, nem is fog tenni rá semmit, de el sem adja, csak hogy bosszút álljon valakin…, na, ez az aljasság. Minden más csak élelmesség, gyorsaság, előrelátás etc…etc…
De mondom, írtam is már, hogy nem a domain határozza meg a lapot…, még szép. Ilyen alapon az Efrud.hu -ra is lehetne egy nagyon jó wordpress tutorial lapot tenni, vagy Charlie.hu -ra vagy bármire…, hiszen mit keres a hitetlen.hu -n weblapépítő cucc? És mégis megy a lap, és mégis minden célcsoportja ismeri…
Ohhh, mert úgy oda van mindenki azért, hogy a domain pontosan tükrözze tartalmat…, a fenét, ez hülyeség, és épp ezért a berögződött nem is tudom milyenért vannak ezek a domain kereskedések. Ha ez nem lenne, a domain piac az egyik napról a másikra meghalna.
Ez a tartalom, ami itt található, akár lehetne a patailaci.hu -n is, de még is, ez kit érdekelné? A húúú de precíz embereket? Na jó, engem meg nem érdekelne. Még jó.
Böngészőbe gépelni egy feltételezett domain nevet? Ez meg vicc kategória, hiszen ha jól tudom, 10 éve már feltalálták a google-t. Vagy lehet, rosszul tudom? Még az is lehet, hogy igen
Am. ilyen alapon, ez sem húúú de precíz dolog ám: forum.word-press.hu
wordpressforum.hu na, az már valami :))) És ez itt érdekel bárkit is? Na ugye, hogy nem :)))
De nem is kell, hogy igazat adjatok nekem, csak azt akartam érzékeltetni, hogy milyen különbözően gondolkozunk. És ez így jó, ettől színes a világ. Mindenki egyformán gondolkodna…, volt már olyan rendszer, vagy 40 évig tartott, és jól el is bukott :)))
És utánna, attól majd mi fog változni? De tényleg, erre tudja valaki a választ?
Mi?
A jogi szabályozás szerint, ha a domaint nem használják akkor egy eljárási díj ellenében (80.000 Ft + áfa) el lehet vetetni az illetőtől. Ez igaz bármelyik .HU TLD alá tartozó domain névre.
Nekem ám nem azzal van a bajom hitetlen, hogy van domain biznisz. És nem is úgy értettem, hogy ne vegye meg senki a domaint mert Laci később majd meg akarja venni. Hanem hogy tudja hogy itt a közösség és azért adja ennyiért a domaint! És egyébként amiket meg leírtál abba egyezik a véleményünk, én csak erre a wordpress-es dologra harapok.
Az efrud.hu-t meg ma regelem amúgy… 
Nekem is hasonló gondom van amugy a djzone.hu-val kapcsolatban… De rövidesen én is megteszem a jogi lépéseket.
hgrg.hu is úton van már
…
Domainbusinessel nekem sincs bajom. Ha nem lenne benne pénz, nem lenne benne senki érdekelt, hogy működjön… 
Csak vannak dolgok amik idegesítőek. De szerintem ezek mind egyedi esetek…
max egy picit zavaró - max 
De a lényeg úgy is megvan - a frankó tartalom - így ezért szerintem akarhol.hu -n is lehetne ugyanez, nem vesz el belőle semmit sem.
A wordpress.hu meg tehet egy szivességet
- úgy sem tud vele mit kezdeni sem ő, sem más, hiszen ahhoz egy ütős kis tartalom is kell, mert ugye a domain nem elég - ha meg adott a jó tartalom, akkor meg már “feleslegessé” válik az, hogy milyen a domain neve.
E kettő pont hogy ellentéte egymásnak.
De nem kell aggódni, hiszen majd jönnek az karakter-elütésre pályázó domain nevek is…
Szerintem a magyar domain-biznisz nem hogy szánalmas, de egyenesen nevetséges is
Semmit nem ér, csak egy kisstílű próbálkozás - a domain regisztrátorok azok, akik ez esetben jól járnak, senki más 
de az átlag user nem azt fogja kapásból beírni a böngészőbe ha hall a wordpressről, hogy word-press.hu, hanem wordpress.hu. és látja, hogy nincs semmi.