Wordpress hozzászólás VS. Facebook hozzászólás

Sziasztok!Sziasztok! Kutatást végzek a webes trendekről, és ehhez kérném a segítségeteket! Szóval, itt van a szituáció. Adott egy külső weboldalon olvasott cikk, ami nagyon tetszett/nem tetszett nektek, szeretnétek ott helyben elmondani a véleményeteket.Szívesen hozzászóltok a Facebook profilotokat használva (pl. http://9gag.com), vagy jobb, ha csak egy e-mail címet (nem publikus) és egy becenevet kell megadni (hagyományos Wordpress)?A témával kapcsolatos szavazás a Facebook-on zajlik, ahol folyamatosan követhető is az állás!https://www.facebook…71292326273836/Úgy vélem, hogy az itt fórumozók többségét érdekli ez a téma, úgyhogy kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is! Terveim szerint vasárnap este, vagy hétfőn fogom összegezni az adatokat, amiket természetesen itt is publikálni fogok. Terveim közt szerepelt egy nagyobb lélegzetvételű survey készítése is, hogy tisztább képet kapjunk (kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör, stb), de tapasztalataim alapján azt jóval kevesebben töltenék ki, így kezdésnek maradtam ennél az egyszerűsített verziónál. Próbáltam az élet különféle területeire eljuttatni a kérdést (fiatal főiskolások, vegyes korcsoporttal rendelkező sportolók, hozzáértők/érdeklődők), így reményeim szerint egy átfogó képet kapunk majd!

Kifejezetten rühellem a fb integrációt pláne amikor semmi-közük-hozzá helyeken nem csak lehetőségként van ott, hanem kizárólagos bejelentkezési módként. Ilyenek miatt már kamu fiókot is kénytelen voltam létrehozni. A személyes adat-vadászatot ígyis-úgyis kikerülöm ha tehetem. Ahol korrektek ott nem zavar ha pár látogató-infót összeszednek, de kezdenek mostanában nagyon elpofátlanodni… Arról nem is beszélve, hogy mivel biztonság ->0 ezért a begyűjtött esetleg érzékeny adatok nincsenek a legjobb helyen…

Osztom Hgrg véleményét… kamu adatokat adok meg én is mindenhol, így se győzi a SPAM szűrőm.

Én találtam valahol egy cikket, amit aztán meg is írtam magyarul, hogyan kaparjuk le magunkat a FB-ról. Privátban meg is tettem, de - sajnos - még a céges megjelenéshez, marketingügyileg muszájnak tűnik.

Amelyik ügyfelet nem tudom lebeszélni, ott a legkisebb cumi, hogy belassul az oldal.Adatokat meg elvből nem adok. Ha ő nem tart engem tiszteletben, akkor otthagyom. Egyikünk sem sír a másik után. :slight_smile:

Igen, ezek a gondok merültek fel bennem is főként, bár én ezt a listát szedtem össze negatívumként:

  [*]Idegenek ne nézegethessék az én FB adatlapomat azért, mert elmondtam valamiről a véleményemet (hiába van viszonylag jól lezárva a külvilág felé)

  [*]Mi van, ha összeomlik a Facebook szervere? Elvesznek az értékes commentek, plusz amíg nem áll helyre, nem is lehet hozzászólni...

  [*]Mi van, ha azt mondják Zuckerbergék, hogy na fiaim, mostantól fizetős lesz ez a szolgáltatás? Megint csak buktad az eddigi hozzászólásokat!

  [*]Mi van, ha gondolnak egyet, és indítanak egy saját FB-blogot, és csak ott engedik ezt a commentrendszert, a külsős oldalakról letiltják? Ismételten bukod akár több évnyi hozzászólás-halmazodat.

  [/list]  Amúgy, az eddigi állás: FB szavazáson 21 óra alatt 57 szavazat.


  31 embert nem zavar, használja, hasznosnak tartja.


  7 ember elviseli, ha kell, használja


  16 ember elutasítja a facebook commentet


  3 embert nem érdekel, mert nem szól hozzá semmihez.

  Plusz az itteni 4 véleményt be lehet számolni az elutasítom kategóriába, ami akkor 20ra növekszik. Érdekes, hogy hozzáértő/érdeklődő kategóriából senki se mondta egyenlőre azt, hogy tetszik neki, de a fiatal főiskolások közül volt, aki mondta, hogy utálja, vagy nem szól hozzá semmihez.

Ne tévesszen meg az itt fórumozók véleménye, hiszen mi hozzáértők vagyunk. Ismerjük az árnyoldalakat is, egy átlag felhasználó mit sem tud az egészről. :slight_smile:

Igen, tudom, de ez is volt a szándékom, hogy azt is megfigyeljem, hogy hogyan különül el a laikus - hozzáértő véleménye :slight_smile:

[off]

És akkor most lájkoljuk a topic-ot :slight_smile:

[/off]

Az off-ban nincs is off, azaz, a Presszóban nem is tudsz off-olni. :slight_smile: :slight_smile:

@Győző: akkor az off-off-a az ON? lényeg hogy mikor valaki kiszól a topic-ból akkor jelezze. szerintem. de most-neked nem írtam semmit :slight_smile:

csak azért mert presszó és nem csapja le senki az ujjakat még igyekszem jelezni az átugorható badarságokat…[on]

nem is láttam, hogy ennyiszer meg lettem intve már itt… 1re emlékeztem… :wink:

[/on]

Oh, akkor még fiatal voltál és mohó. Asszem. De hol is lettél megintve?[ON or OFF]

Filozófiából szigorlatoztam, amikor tételnek a “Tagadás tagadását” húztam (dialektikus és történelmi materializmus). Annyira “képben voltam”, hogy én is meg próbáltam matematikai logika alapján levezetni a dolgot.

A “próbálkozásért” kaptam egy hármast, és azt a kérést, hogy többet az életbe ne filozofáljak. :slight_smile: :slight_smile:

[OFF or ON]

Efrud-tól kaptam 3at is…

Sziasztok!Kicsit megkésve, de itt az ígért elemzés, megpróbáltam a lehető legtöbbet kihozni a dologból :slight_smile: Sajnos kicsit kevesebben válaszoltak, mint szerettem volna, de azért így is vannak szerintem érdekes dolgok benne!http://webground.hu/other/webes-trendek-velemeny-nyilvanitas/

Tetszik a felvetés, én is a pokol fenekére kívánom ezt a facebook komment megoldást,

a saját sablonjaimnál néha elég nagy gubancot okozott.

Egyébként sztem megoldás lehetne egy másik [vagy több] OpenID szolgáltató bevonása kommenteléshez.

(akár még a Gravatar is szóba jöhet - mennyit tudhat rólunk (?))

A sima Facebook komment megoldást én is utálom, de az én olvasóim pl kifejezetten hiányolták, hogy miért nincs olyan…kaptak helyette Disqus-t, amivel ha akarnak tudnak anonim is kommentelni, meg Facebookkal is, aki úgy akar. Volt aki ezen kívül is akart FB kommentet, de nem fogok két rendszert egymás alá tenni, mert hülyén néz ki, és feleslegesnek is érzem.A magam részéről a basic WP komment tökéletes. Aki akar megadja a mail címét és honlapját, aki nem akarja az kamut ad meg, akinek szívügye annak gravatarral lesz képe is, aki meg akarja osztani a kommentjét FB-n, az meg használja a Share gombot.De az olvasók úgy fest, nem így gondolják.

Mi a célközönséged korosztálya?

Inkább tematikus a célközönségem, nincs igazán korosztály alapú a célzás. Elsősorban fotózással, sajtófotóval, a média szakmai oldalával foglalkozom, némi technikai (fényképezőgépek, Apple termékek) könnyítéssel.Facebook statisztika alapján a korosztály leginkább 18-44, de főleg a 25-34 erős.

Hozzátartozik, vannak olvasók, akikről tudom (jelezték kommenteléssel kapcsolatban is, meg pl Goldenblog szavazásnál is), hogy nem akarnak FB appokat engedélyezni, adatokat megosztani, vagy akár csak regisztrálni sem a FB-ra.