WordPress és fórummotor integrációk

No, szedjük össze, hogy milyen fórummotorral lehet összehozni a WP-t (bridge).Az alap, hogy egy regisztrációval be lehet lépni mindegyikhez.

Tehát, ugye van a punbb, ami vagy megy, vagy nem

létezik még phpbbhez, ezt régebben próbáltam, flottul ment minden. újabb wp verziókhoz nem tudom mit szól, elvileg mennie kell, oldalán azt írják 2.8-hoz jó.akkor ott a bbpress, ami kicsit fapados, viszont egyszerűen össze lehet rakni.elvileg létezik IPB-hez, viszont az oldala megszűnt.no, mi van még?

Simple:Press http://simplepressforum.com/

IPB-t mi “direkt” nem fűztük össze anno a wp-vel, csak egy plugint használunk, ami kiírja a fórum utolsó hozzászólásait…

wp-forum, plugin wp-hez. nem néz ki rossznak www.fahlstad.se/wp-plugins/wp-forum/.

Ezzel a pluginnel egyszer volt valami gebasz. Igaz, az még az 1.7.4-es verziónál történt: http://djzone.baywords.com/2008/01/27/solution-for-wordpress-wp-forum-174-sql-injection/Most, úgy láttam, a 2.2-nél tart, de igazán nem sikerült megnézni, hogy meddig kompatibilis.Charlie! Beszámolsz a próbád, teszted eredményéről? Megköszönnénk. :slight_smile:

Jó reggelt! :slight_smile:Lenne ezzel az integrációval kapcsolatban egy kérdésem. :slight_smile: Az oldalamon próbáltam a Győző által is emlegetett SimplePress-t, mivel ebben alapból benne van hál’ istennek az “egyszer regisztrálj ide, aztán használhatsz mindent (egy regisztrációra gondolok itt wp-hez és a fórumhoz is)”. Annyi bajom volt ezzel a SP-vel(legújabb verzió), hogy a 2.8-as WP (igaz itthoni teszt környezetben néztem meg a működését --> Appserv) alatt, a beállítási opciókat nálam valahogy marhára eltolta jobbra. Nem a téma rossz, mielőtt erre céloznátok, szerintem kompatibilitási hiba. Viszont a 2.7.1-es WP alatt simán ment szépen minden (ez már élesben ment, habár szeretem először a saját pc-men letesztelni a pluginokat és szerkesztgetni, mint a tárhelyen szórakozni velük). Na, de azért sem hagytam fent végül is, mert:

[list=]

[
]Kevés funkció volt benne, szerintem (egy phpBB-hez vagy egy IPB-hez képest).[/]

[
]Elég kevés olyan téma van hozzá, ami az oldalamhoz is passzolna.[/]

[
]Lusta vagyok neki állni és jobban belemélyedni egy saját téma összedobásába, mert nem nagyon van meg hozzá a tudásom, de inkább a lustaság a fő ok. :stuck_out_tongue: [/]

[
]Widgetek, értem itt azt, hogy a jó istennek sem tudtam azt megcsinálni, hogy a fórumnál ne legyenek widgetek, viszont a többi oldalon legyenek. Igen, tudom, utána olvastam és készítettem egy page.php fájlt , amiből kiszedtem a widgeteket, de sehogy sem akaródzott ezt összepasszintani az oldalam témájával. :S [/*]

[/list]Újból neki álltam tehát keresgetni egy megfelelő fórummotort, így esett a választásom a phpBB-re. Még nem telepítettem fel, a mai nap folyamán akarom, de itt fel is tenném a kérdésem a sok mese után, mivel nem találtam a fórumon erre megfelelő témát. Szóval valaki próbálta már a WP-United-dal a WP-t és a phpBB összeintegrálni? Egyszerűen megy az a lépés, hogy valaki beregisztrál az oldalra és utána a fórumot tudja használni, esetleg fordított eset áll fenn? Azaz először a fórumra kell regisztrálnia a felhasználónak és ezután nem kell a WP-ben. Mondjuk a logikus az, hogy mindegy milyen sorrendben teszi a felhasználó. Na mindegy (kevés volt a 30 perc alvás :S). Ennyit szerettem volna, remélhetőleg mindent tisztán leírtam, ha nem nézzétek el a fáradtságom jeleként. A választ pedig előre is köszönöm. :slight_smile:

2.6 esetén használtam utoljára phpbb és wp integrációt és teljesen jól ment (akkor)

Részletesebben? :slight_smile: Külön az oldaltól és arra az aldomainre hivatkozva, vagy magába az oldalba beintegrálva csináltad meg? Megcsinálnám én is úgy, hogy magába az oldalba legyen, mert ~1024px szélesség elég lenne neki, de a fentebb leírt hozzászólásomban kifejtett ok miatt nem tudom megcsinálni. Vagy az lesz majd, hogy ha meglesz a domain címünk, egy aldomainnel majd szépen hivatkozom rá, mint ahogy itt a word-press.hu-n is megvan oldva.

TrueWhitee.Nézd meg ezt:

http://forum.word-press.hu/topic/1838/a-bbpress/

aldomainnel természetesen.

hitetlen, köszi a jó szándékot, megnéztem már azt is, de a phpbb szebben és jobban van megcsinálva. :slight_smile: Ezért is esett rá a választásom. Sikerült kicsit aludni, szóval most ebben a pillanatban fogom letesztelni. :slight_smile:Na, úgy néz ki szintaxis hiba van a wp-pluginnál. Sikerülni sikerült összekapcsolni a phpBB-t a wp-vel, csak a wp-ben a plugin telepítésnél volt egy aprócska hiba, ami végzetes hibát okozott, a saját bevallása szerint. :smiley: Na mindegy, marad minden úgy alapban. Majd regisztrálnak a blogra is ha akarnak, meg külön a fórumra. Viszont itt jött egy komoly hiba, de szerintem csak az én balf…ságom jele. Hogyan is hozok létre egy olyan menüpontot, amire ha a kedves júzer rákattint átdobja a fórumra? Elolvastam már vagy 20 fórumtémát itt, de szerintem elmentem a megoldás mellett. :S

SziasztokWP-forum modult használok és azt vettem észre, hogy amint ékezetes kifejezésekkel helyettesítem a php-ban az angol kifejezéseket, sajnos az ékezetes karakterek helyén csak kérdőjelek láthatóak. Tudom, hogy ez karakter kódolási probléma, csak azt nem tudom, hogyan szüntethetném ezt meg a WP-Forum esetében. Tudna valaki segíteni?(Kész honosítást ehhez a modulhoz nem találtam, ezért fogtam neki jómagam.)

Utf8 bom nélkül mentsd el. Ám nem modul hanem plugin. :wink:

Közben rátaláltam itt, fórumon belül erre a tippre, de sajna nem segített. (Notepad++) És igen, plugin, elnézést.

Ezt a porgramot telepítsd padahq: http://www.hhdsoftware.com/Products/home/hex-editor-free.html - majd ezzel nyisd meg szerkesztésre a fájlt, majd a fájl elejéről töröld ki ezt a három karakter: ??? - majd mensd el, tölsd vissza.Ha még mindig nem jó, akkor bármilyen szerkesztővel nyisd meg a fájlt, pl. FTP-vel is jó, majd mentsd le a fájlt UTF-8 kódolással (fájl > Mentés másként > lenyiló fülecske > UTF-bigeyes.gif - és ismételt meg az előzőkben leírtakat innentől: nyisd meg szerkesztésre a fájlt, majd a fájl elejéről töröld ki ezt a három karakter: ??? - majd mensd el, tölsd vissza.“erre valamerre kell játszani vele” :slight_smile:

Köszönöm mindkettőtöknek, úgy néz ki, így már menni fog!

(Halkan megjegyzem, hogy kijött a végleges bbPress 1.0)

SziasztokBocs, hogy ismét én vagyok, de fény derült egy újabb problémára a WP-Forum kapcsán.Most a hozzászólásokkal van egy apróbb probléma: Ha egy felhasználó írna a fórumra, csak abban az esetben jelenik meg a hozzászólása, ha a poszt megírását követően először megnézte az írását egy előnézetben. Amennyiben előnézet nélkül küldi el a hozzászólását, az írása nyom nélkül eltűnik. Van erre valami megoldás?A megoldás ismertetését előre is köszönöm!(Közben sikerült megoldani a problémát, már majdnem sikerült teljesen magyarrá varázsolnom a fórumot is, szóval haladok.)