A WordPress egy kiemelkedően biztonságos, gyakran frissülő rendszer. Ha rendszeresen frissítjük, akkor 99,99999999% az esélyünk, hogy nem lesz problémánk weblapunkkal, nem fogják tudni feltörni.
A következő írás a biztonságról szól, a tartalom a hossza miatt a szerző honlapján olvasható. Gyakorlati tanácsokról szól, hogy mit kell, mit érdemes áttekinteni, mielőtt a honlapot üzembe állítjuk.
Nehezen tudtuk eldönteni, hogy ez az írás a Biztonság résznél legyen kiemelt téma, vagy ebbe a részbe kerüljön, de átgondolva a kérdést, ide helyeztük vissza. Igaz, hogy nem egyetlen feladat megoldására ad részletekbe menő leírást, de mindenképpen egy kötelező jellegű útmutató, hogy miként kell megcsinálni, miként kell a biztonságra törekedni.
Volt, hogy egy elöregedett sablon (wp e-commerce)miatt módosítani tudtak 2 file-t a kiszolgálón.
A segítségemre volt a worfence security plugin ami megmutatta, hogy melyik file tartalma tér el az eredtitől, így nem kellett egyesével végignéznem mindent, ezáltal pár percembe került a javítás.
És mi van abban az esetben amikor 12 szint mélységű mappában van módosítva 1 file? És minden mappában található 120 további mappa? Extrém eset, nem is lesz ilyen, csak kérdezem.
Filezilla - keresés a távoli fájlokban, van olyan opció, hogy dátum … és vigigsasolja az almappákat (legalábbis a linuxos verizó tuti, most néztem meg…)
Én használom az ithemes securityt több oldalamon. 2-3 éve nem volt probléma olyan oldallal, melyet vele védek. (Azt ezért hozzátenném, hogy ezen oldalakat rendszeresen karbantartom!)
database secutiry: előtag megváltoztatása, hogy ne wp_ -os legyen
filesystem security: a jogosultságok elenőrzésére
bruteforce: rename admin zone
Éééés ne használj a beépítetten kívül semmi fájl feltöltőt.
Még egy tanács: A megjelenésed fájl jogosultságait leveheted 644-re vagy 755-re. Ne lehessen a belső szerkesztővel módosítani. ;)