Wordpress élesítés problémák (Próba-weblap felrakása az internetre)

Üdv!

 

Kis segítségre szorulok. Egy (elavult) honlapot szeretnék lecserélni, ezért a wordpress segítségével csináltam, egy újat. Ehhez a weben olvasottak szerint beüzemeltem a gépemen az XAMPP programot. Így gyakorlatilag az egész munkám a laptopon volt.

Most, hogy élesben is ezt a honlapot használnánk, FTP kapcsolat segítségével a Wordpress fájlokat felmásoltam a szerverre, valamint a PHPmyadmin-ba beexportáltam az adatbázist, illetve a wp-config.php fájlban átírtam a szükséges belépési változásokat(felhasználónév, jelszó, adatbázisnév).

Azt hiszem azt is meg kell említenem, hogy ez még mindig nem a rendes domain név alatt fut, de legalább az interneten van.

A kezdőlapot sikerült elérnem. Minden olyan amilyennek lennie kell.

Az első problémám, hogy amint letérek a kezdőoldalról egy másik oldalamra (linkre), akkor a gépemen lévő linket akarja megnyitni (a localhost mappából) nem pedig a szerveren lévőt.

A második problémám az, hogy úgy gondoltam, az első problémát úgy tudom majd megoldani, hogy a hivatkozásokat átírom a wordpress kezelőfelületén. Ezt lehet nem gondoltam végig…
Így átírtam a beállításokban a Wordpress URL-t, és a honlap URL-t is erre az ideiglenes honlap címre. Ezután kidobott, és azóta nem tudok belépni…
Ezt írja: HIBA: A sütik blokkolva, vagy a használt böngésző által nem támogatottak. A WordPress használatához a sütiket engedélyezni kell.

A kérdéseim:

  1. A beállítással "megöltem" a wordpress-emet és csinálhatok újat, vagy még menthető valahogy. Ha igen, hogyan?
  2. Mit kell csinálnom, hogy az ideiglenes honlapra feltetteket szerkeszteni tudjam a wordpress vezérlőpult segítségével?
  3. A linkeket hogyan tudom megcsinálni olyanra, hogy ne az én gépemen lévő oldalra menjenek, hanem a szerveren lévőre. (Itt gondolom valamilyen php-fájlokat kell majd átírni.)
  4. Van -e valami egyéb dolog, amit nem jól csináltam?
Remélem sikerült érthetően felvázolnom a helyzetemet.

A hozzászólásokat, segítségeket előre is köszönöm!

  1. A wordpress és honlap url-t az adatbázis wp_options (vagy ha más a prefixed, akkor a teprefixed_options) táblában vissza tudod írni az előzőre.
2-3. Az adminban ments rá a permalink (közvetlen link) struktúrára