WordPress "egy kis" üzlet! Véleményeket kérünk!

Sziasztok!

Folyamatosan kapjuk a leveleket a kapcsolati oldalunkon keresztül, hogy segítsünk megoldani egy-egy problémát gyorsabban, mint mire a fórumba válaszol valaki és meglesz a megoldás (természetesen nem ingyen, teszik hozzá ). Sajnos erre nekünk sem időnk, sem energiánk nincs, még ha nem is ingyenes segítségről van szó. Szinte mindig az a válaszom, hogy irány a fórum és tedd fel a kérdésedet a Munkát adok topikban, amire vagy jön válasz vagy nem…

Ezért arra gondoltam, hogy mit szólnátok hozzá, ha erre létrehoznánk egy külön részt az oldalon, egyfajta Üzleti negyedet, ahol picit tudatosabban épülne ez fel. Az üzleti negyed webfejlesztés részénél 10-20 fejlesztő (akár több) is versenyezhetne egy-egy ügyfélért.

Pontosabban:

A fejlesztői részbe bekerülni csak regisztráció után lehet, amit az oldal szerkesztői eldöntenek, hogy bekerülhet, vagy sem (azért döntjük el mi, mert mi meg tudjuk ítélni, hogy ki ért hozzá és ki csak kókler ). Amennyiben úgy találjuk, hogy a jelentkező referenciái megfelelőek és/vagy egyébként fórumban is tevékenykedik ( ez nem feltétel, ám igen igen jelentős tényező lenne ), akkor megkaphatja a megkereséseket. Az üzleti kéréseket minden fejlesztő egyszerre megkapja automatikusan, így egyfajta versenyhelyzet alakulhatna ki. Aki először reagál, aki kedvezőbb ajánlatot ad, az nyer stb… ( ezt már a megrendelő dönti el, nyilván ).

Azért nem hozzuk létre ezt automatikusan és kérdezünk meg titeket, mert eddigi filozófiánktól picit eltérő lenne ez a kezdeményezés, hiszen eddig sem üzleti megfontoltságból tartottuk fent ezt az oldalt, hanem azért, hogy tegyünk valamit a magyar internetért ( persze ez nem egészen igaz, hiszen van egy hirdetési felületünk, a tárhely rész, ami 100%ban az oldal szerverének fenntartására megy el ), ellenben az elmúlt 6 évben jelentősen megváltozott a magyar internetes piac. Azt gondolom, hogy egyre több nagyobb cég is kezd a nyílforráskódú világ iránt érdeklődni, akinek már nem elegendő az a support, amit a fórumunk képvisel.

Előnyei:

Megtarthatnánk a jó hírnevünket és egyfajta garanciát jelentene, ha a WPHU.org-on keresztül keresne valaki fejlesztőt.

Hátrányai:

Kialakulhat egy olyan légkör a fórumunkban, hogy egyébként az üzleti részben is érdekelt tagok, inkább segítenének az üzleti részen keresztül a felhasználóknak, mintsem ingyenesen, hobbiból a fórumunkban. Ennek még csak a halvány jeleit is szeretnénk elkerülni.

Nektek mi a véleményetek?

Én nagyon örülnék neki, nekem is van ilyen jellegű problémám, amit szeretnék “megnézetni” egy profival.

Nagyon jó a WP, nekem van kitalálva, de sok minden meghaladja a képességeim, sajnos.

update:

Legyen kötelező közzétenni a megoldást, ha csak ilyen “levélváltás” jellegű a segítség. De ha a regisztrált fejlesztőknek be kell avatkoznia, effektív új kódot ír, belenéz a tárhelybe, ott aktívan beavatkozik, akkor az minősüljön az Ő munkájának, amihez senkinek semmi köze. De csupán levelezős “elmondom, mit csinálj” típusú megkeresésekben ne legyen anyagi érdek. Ez így korrekt. Szerintem.

Támogatnám a dolgot. A Joomla hazai közössége is így oldotta meg és működött. :slight_smile:

Mellesleg aki eddig segített kisebb kérdésekben a fórumon ingyen, az ezután is fog. Én is fogok, írom a cikkeket amik segítenek a WordPress-ben. :slight_smile:

Esetleg még annyival lehetne kiegészíteni a dolgot, hogy a munkavállalókat (cégek, magánszemélyek) értékelni kelljen, ha befejeződött a megbízás. Egy 10-es skálán. Lehessen továbbá jelenti egy munkavállalót, aminél email-ek melléklésével lehetne bizonyítani, hogy nagyon kicsúszott az időből, nem reagál vagy szimplán kontár munkát végzett.

Így lehet kicsit lazábban venni a munkavállalósok felvételét. (Bár azt támogatom, hogy x db hozzászóláshoz vagy hírnév ponthoz legyen kötve a felvétel. Előtte bizonyítsa, hogy ért is hozzá.)

Támogatom a dolgot, szerintem nagyon jó kezdeményezés, aki eddig segített nagyrészt, az a kisebb dolgokban amúgy is fog, és ki ki ereje/tudása alapján eldöntheti, hogy még próbálkozik, vagy inkább feladja és fizet egy keveset a megoldásért. A syska által említett pontozás is tök jó lenne, ezáltal össze lehetne hasonlítani a dolgokat, esetleg a nem odaillő személyek kikerülnének a körből stb.

Mi a véleményetek arról, ha a “munkavállalók felvételének” feltétele lenne mondjuk évi 10ezer Ft támogatás a WordPress Magyarország részére - amolyan éves regisztrációs díjként?

Ez is egy szűrő lenne.

@Győző: szerintem tovább szűkítené ill. akár megkérdőjelezhetné a szakmaiságot.

Aki tud és most kezdene, annak ez egy plusz befektetés amitől nem tudhatja, hogy mennyi munkát várhat.

Szerintem ezt így direktbe belevenni nem lenne célravezető.

Boldog Karácsonyt mindenkinek! Épp befejeztem a mézeskalácsok felaggatását :slight_smile:

Vagy mondjuk x fórum hozzászólás után ingyenes lenne, minden más esetben éves díj.

@hgrg

Az én olvasatomban lehetne egy

• ingyenes segítő-szakértői közösség

• pénzért munkát vállaló közösség

ahol az utóbbi besegít az előbbinek, és az előbbiből válhat munkát vállaló is.

Akit a WPM ajánl, vagyis WPM szakértő, az valahol a Közösség nevében is dolgozik, a Közösség garanciája áll mögötte. Ha keres vele egy kis pénzt, akkor a tudásából is illik visszaadni valamit, meg egy szerény összeggel is illik támogatni a Közösség fenntartásához szükséges ingyenes eszközök fenntarthatóságát.

Lehet, hogy ezt nem az első keresményből kellene elkérni, lehet, hogy ez nem is a megfelelő forma. Lehet, hogy valami egyesület-félébe kellene gondolkodni. Nem tudom, csak morfondírozom, remélve, hogy más is hozzáteszi a gondolatát - pro és kontra.

A fizetős rész szerintem sem a legjobb szűrés. Illetve az x hozzászólás esetén ingyenes lenne elfogadható, ha mindenáron fizetős lenne. Hisz aki már hosszú ideje, (akár évek óta) írja a hozzászólásait, végül is támogatta a közösséget. :slight_smile:

@Győző:

Agyalok én is még rajta, de ilyen formában szerintem ez erős lenne. :slight_smile:

Egyenlőre azonban inkább alszok még rá egyet mielőtt javaslatot tennék :stuck_out_tongue:

'Lazarevics' wrote:

Szerintem meg hülyeség. ...

Nem hülyeség, hanem ez is egy felvetődött gondolat. Lazarevics további véleményével pedig teljesen egyetértek. :) :)

Boldog Karajcsont! :D :D :D

'hgrg' wrote:

Egyenlőre azonban ...

Egyenlőség a matematikában van! ;)

[off]

Egy 36 órás ébrenlét után megbocsátom magamnak :). De jó, hogy jelezted: elnézést az elírásért neutral.gif .

[/off]

A nagy átszervezések közepette sem feledkeztem meg a dologról. :slight_smile:

Mi a cégben online oktatással foglalkozunk, és bár nem ismertem, a Wordpresst választottam.

Nem bántam meg, nagyon jól meg lehetett oldani benne mindent;

• felhasználókezelést
  • rendelések menedzselését
  • statisztikákat
  • automatikus mailküldéseket, stb.

Szóval üzletileg nagyon frankón használható.
Az ötletet jónak tartom, bár ez inkább egy php-support oldal lenne, és (még) én is* meg tudtam mindent oldani józan paraszti ésszel.

Felesleges fizetősnek lennie, max egy tényleg jelképes összeget kérnék évente fenntartásra. Aki tud angolul, úgyis megtalál mindent a neten (pl. http://stackoverflow.com/) .

*nem vagyok hivatásos programozó, csak beleszerelmesedtem