Wordpress.com

Sziasztok.

Elnézést kérek, ha feleslegesen nyitottam ezt a témát, de kérdésemnek nem találta helyet.

Nos a kérdésem a címhez kapcsolódik.

Mégpedig, ha a wordpress.com-on regisztrálok, mennyire teljes értékű weblapot lehet felépíteni? (forum, e-mail küldés előre beállított e-mailre stb.)

Ezeket nem tudod! Nyilván ez egy ingyenes blog-szolgáltató, tehát vannak korlátai. Azt javaslom neked, hogy ha egyedi dolgokat szeretnél, akkor self-hosted wordpress-t használj.

Self-hosted???

Ez a külön szerveren futást akarja jelenteni?

igen! tehát hogy fogod és magad telepíted a wordpress-ed. :slight_smile:

Akkor már csak egy jó (ingyenes) tárhelyszolgáltatóra van szükség.

egyikünk erre esküszik, másikunk arra … :slight_smile: én régebben a 000space.com-ot használtam. ott akkor ment gond nélkül. de ez kb. bő féléve volt, azóta nem jártam arra …

Nézz itt körül:

http://forum.word-press.hu/forum/58-ingyenes-szolgaltatok/

Sziasztok!

Első döntésem az volt, hogy a wordpress.com-on indítok egy blogot saját domainnel, működött is a dolog. De tegnap este át szerettem volna térni self-hosted wordpressre. Tárhely a hostgatoron, átállítottam a domain regisztrátoromnál a nameservereket, letöltöttem, beállítottam, telepítettem a wordpresst, a wp.com-on pedig kikapcsoltam a domain mappingot, mégsem férek hozzá a honlapom admin felületéhez, amikor megpróbálom, még mindig a wp.com hibaüzenetét kapom: “Warning! Domain mapping upgrade for this domain not found. Please log in and go to the Domains Upgrades page of your blog to use this domain.”

Már mindent átnéztem többször, de nem jövök rá, hogy mi lehet a hiba. Szerintetek?

Köszönöm a segítséget!

h

Mondjuk VÁRJ :slight_smile:

Ugyanis a domain nevek rekodrjainak van egy ún TTL-je, vagyis time-to-live. Ez a névszerveren beállított másodpercben megadott érték, ami azt határozza meg, hogy a domain név rekordokat meddig tárolják a névszerverek, és mennyi idő után kérdezzék le újra, hogy hova is mutat a domain/aldomain.

Normális esetben ez nem szokott túl magas érték lenni (a mi hálóztaunkban pl 20 perc), de ha ez letelik, akkor “befrissül” a domain rekord, és a jó helyre fog mutatni a domain neved.

Működik. :slight_smile: