Sziasztok!
Alapvetően kezdő vagyok még a wordpressben, két napja ismerkedem vele. Php-ban szeretnék fejleszteni wordpress alá. Van is egy linux szerveres oldal, ami már élő ezt kellene kibővítenem. Én most windows 8-as operációs rendszeren dolgozom(xampp-ot használok), és ez okozza a problémáimat.
Átnéztem pár leírást, hogyan kell wordpress oldalt átmozgatni (ezt a leírást követtem) nagyrészt sikeres is volt. A windows lokális gépen bejön az oldal viszont jópár kép nem tölt be. Megnézve az elérési útjukat nem az /xampp/htdocs/valami_web/images/kep.jpg hanem a /xampp/htdocs/images/kep.jpg címre mutatnak. (A leírás szerint a közvetlen linkeket átállítottam, tehát nem az lenne a baj.)
Azt gyanítom, hogy .htaccess fájl kavar be nekem, elég nagy méretű amit a szerverről letöltöttem lehet ott mutat rossz helyre valahol(ezt még nem látom át teljesen), esetleg a virtual hosttal kellhet állítanom valamit.
Valakinek lenne ötlete mit állítsak még át?
Szia! Szervusz!
Mindegy , hogy linux vagy windows.
- Az adatbázisról csinálj egy phpmyadminos mentést , használd az .sql formátumot (az adatbázis neve ami a wp-config.php-ban szerepel)
(de ezt ne töltsd fel sehová -csak biztonsági mentés) lehet probléma hogy a phpmyadmin beállítása xampp és linux alatt nem ugyan az
így érdemesebb csak a táblákat menteni. ( tábla előtag - prefix a wp-config.php - ban innen könnyebb felismerni ha az adatbázist több wp oldal is használja)
- Ha a költöztetéssel a domain is változik A phpmyadmin segítségével hajts végre a következő módosításokat a wp_options táblán
option_name option_value
siteurl http://domain.xxx cseréld le az új domainre
home http://domain.xxx cseréld le az új domainre
ez kötelező.
de végig kell járni az otions többi értékét is és le kell cserélni mindenütt a régi domaint az újra, nem olyan túl sok hogy kézzel ne tudd ezt megtenni
a wp_post táblán is van teeendő:
a guid mezőben ben vannak a régi domain nevek ezeket le kell cserélni, ehhez lehet sql utasításokat csinálni vagy php scriptet.
Ezek után újra mentés más néven ugyan úgy mint előtte.
- Feltöltés másik szerverre.
a,) ha már létezik az adatbázis név akkor a 2. pont alapján elmentett táblákat fel kell tölteni, a phpmyadmin segítségével, méretbeli probléma lehet mert nem korlátlanra vannak állítva a php vonatkozó adatai. akkor zippelt, tgz formában mentsünk. A jogosultságokat vagy a wp-config.php-ban módosítsd, vagy az adatbázis jugosultságait a wp-config.php - ban.
b,) ha nincs ilyen nevű adatbázis , hozd létre , majd állítsd be a jogosultságokat a wp-config.php nak megfelelően a prefixet ne változtasd meg az adatbázist és a hozzáférési jogosultságokat kell szinkronizálni. Ezután töltsd fel a táblákat.
- A wp directory-t úgy ahogy van-mindenestől másold fel az új szerverre.
A többi változást már az új szerverre bejelentkezve a wp-be teheted meg.
Üdv: kézműves
Szia.
Köszönöm a válaszod.
Alapvetően ezeket a lépéseket csináltam végig, mégse akart összejönni az átmozgatás. Azután szóltak, hogy (ezt nem írtam, de svn-en keresztül húzom le az anyagot), valószínűleg nem tették fel svn-re azt ami nekem nem jelenik meg. xD Valamint, hogy egy bővítmény mindig összeomlik áthelyezéskor, ezért azt resetelni kell és akkor már jó. Így már valóban megoldódott a problémám.
Viszont arra kellett rájönnöm, hogy így sok macera lesz, ha esetleg az adatbázist is gyakran le kell húznom, mert még csak most épül ki a teljes rendszer, ezért úgy döntöttem, hogy mivel úgy se kell látnom az eredeti oldalt, ezért virtualhost-tal oldom meg, hogy nekem az eredeti domain egy lokális könyvtárra mutasson, így nem kell semmit átírni az adatbázisban és ezzel tudok a leggyorsabb lenni.
Köszi a segítséget egyre jobban átlátom a wordpress-t így már.
Üdv.:
Laffesz