Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Bevallom, hogy mondhatni analfabéta vagyok ilyen téren, a WordPress-t is csak mint ‘felhasználó’ használtam egy már létező, beállított oldalon, viszont elérkezett az idő, hogy nekem kellene egy oldalt elkészítenem az alapokról (úgy, hogy nekem az alapok sincsenek meg ).
Végigböngésztem elég sok oldalt, ahol próbáltam útmutatót találni, hogy mit-hogyan-merre-mennyit, de sehol sem jutottam sehova.
Tehát: van egy teljesen üres T-home-os tárhelyem 0 beállítással. Letöltöttem a WordPress-t. És szeretném is használni, de belefutottam jónéhány olyan dologba, hogy MySQL, myphpadmin amikről -bevallom- fogalmam sincs, hogy mihez kellenek, hogyan kellene használnom őket, hogyan kellene beállítani őket.
Szóval a kérésem/kérdésem: meg lehet oldani, hogy egy sima “mezei” T-home-os tárhely segítségével WordPress-t tudjak használni, és ha igen, mit, hogyan kell beállítanom, végigcsinálnom lépésről lépésre. Szívesen elfogadok bármilyen írásos segítséget, akár angol nyelvű oldalakat is.
Köszönöm szépen a segítséget!
/És tényleg elnézést kérek, hogy ennyire alap dologgal jövök ide, tudom, hogy ez olyan, mintha mobilos szakfórumban valaki megkérdezné, hogy hogyan lehet telefonálni vele, de remélem, hogy itt segítséget kaphatok /
Üdv,
T-home -os kártyára nem lehet telepíteni wordpress-t. Amit a thome ad 50 mega tárhely körül, az pl sima statikus oldalnak elég. Kezdőként ajánlom figyelmedbe ezt a bejegyzést és a tartalmát: Magyar tankönyvsorozat rendszergazdáknak, fejlesztőknek és informatikatanároknak
Ha wordpresst szeretnél tárhelyre telepíteni és használni, akkor vásárolnod kell tárhelyet: WordPress tárhelyek
meg lehet oldani, hogy egy sima “mezei” T-home-os tárhely segítségével WordPress-t tudjak használni
Nem.
http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/tovabbi_szolgaltatasok/honlap_csomagok
A "honlap kezdő" csomagon php-t sem futtathatsz, a premium, ami adatbázist is ad (MySQL, phpmyadmin) meg annyiba kerül, mint máshol egy virtuális privát szerver. (Meg aztán írsz egy sort Lázárról, és repülsz. :)) Szóval T-* felejtős.
Szia!
T-home tárhelyre? Biztos ezt akarod?
Itt vannak, mi mennyi, mit adnak: http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/tovabbi_szolgaltatasok/honlap_csomagok
No, php script futtatás: az van. Kelle mysql is. Az pedig a “Honlap Prémium” szolgáltatás között van.
Havonta: 4445 Ft! Az egy évre: 53340 Ft! ÖTVENHÁROMEZER!
És azt se lehet tudni, milyen php verzió van. Vagy ha gondod van, fogllakoznaak-e veled. Normális tárhelyet kapsz már 6000-12.000 ft között. (tarhely.eu, megacp, viacomkft stb!). És nem tesznek rád, ha bajod lenne.
Kapsz cpanel vagy inteworx vagy egyéb felületet, ahol adatbázist hozhatsz létre, email fiókot állíthatsz be és mindent! A t-home nagyon nem jó választás.
MÉG MOST IS A T-HOME tárhelyen gondolkozol? Ezt szeretnéd? Működő honlapot szeretnél épeszű áron, vagy egy rakás szutykot évi 53e ért?
Ü: András
Úgy látom pont megelőztek a válasszal, egyszerre írhattuk W für Wartburg-al.
Egyébként ha van tárhelyed, a többi probléma megoldható. Azt kellene tudni, pontosan hol akadtál el. Mert azt írod, hogy néztél sok oldalt de nem jutottál előbbre.
Rendben, köszönöm szépen az infókat
A tárhely kérdésre, hogy miért T-home: nos több éve az van meg, mivel céges tárhelyről van szó és itt van a céges levelezés is. Ez a wordpresses megoldás valójában ideiglenes lett volna, de ha nem lehet megoldani, akkor nem
Amúgy a MySQL részénél akadtam el, de mostmár értem, hogy azért nem működött, mert nincs.
Köszönöm még egyszer a segítséget!